Er du redd for hvordan fremtiden din skal bli?
Vi har alle noen mønstre vi følger i livet, både med tank på hva vi liker å gjøre og hva vi ikke liker å gjøre. 

Dette er gjerne mønstre vi har lært oss basert på de erfaringene vi har gjort oss gjennom oppveksten, og hva vi har blitt lært opp til av utdanningen vi har tatt, enten livets skole eller andre skoler. Vi blir også formet av de menneskene vi omgir oss med.

Noens mønstre er å fokusere på fortiden, noen fokuserer på fremtiden, mens andre igjen fokuserer på dette øyeblikket. Her og nå!

Hva du fokuserer på kan du endre på. 
Hvorfor skal du ville endre fokus? 

Dersom du tenker på noe  som skjedde for 10 år siden, en grusom opplevelse, noe som virkelig rystet deg, dersom du fokuserer nok på det, vil du også begynne å føle det i kroppen?

Selvsagt, du kommer til å kjenne det i hele kroppen din at biokjemien din endrer seg. Du kan se på det fra en energipsykologisk tilnærming, du kan se på det med en kognitiv tilnærming og du kan se på det med en freudiansk brille på deg.  Det vil uansett påvirke deg. Der fokus går, energien rår!

Og noen fokuserer på fremtiden, og den kan være grusom og den kan være fantastisk! 

Det er et mønster! Vi følger mønstre i livene våre.

Noens fokus er alltid på de selv, de fokuserer kun på seg selv. 

Når mennesker er deprimert, MÅ de være egoistiske. 

Tenk på det, du klarer ikke å bli deprimert når du hjelper andre mennesker, når fokuset ditt er hvordan du kan bidra i andres liv er det mye vanskeligere å bli i en depressiv tankerekke. 

Du blir bare deprimert når du fokuserer på hva du selv IKKE oppnår, hva du IKKE får til, hva du IKKE fikk, hva du IKKE opplever, hvordan du IKKE gjør nok for ungene dine, hvordan du IKKE fikk det til, hvordan du IKKE har nok, det er MEG MEG MEG MEG!

Når du kun fokuserer på deg selv, vil du til slutt bli deprimert. Hvis du hele tiden fokuserer på deg selv så kan vi forutsi noen av de utfordringene du vil komme til å få. 

Hvis du alltid fokuserer på andre vil du komme til å få et helt annerledes liv. Det er ikke nødvendigvis det beste i lengda. 

Hvis du har evnen til å veksle mellom disse to områdene så vil du helt åpenbart få et mer balansert liv. Derfor er det lurt å vite at det går an endre fokus om du vil.


Så som du skjønner;  det med fokus er noe av det aller viktigste elementet du bestemmer over som påvirker hvordan livet ditt vil komme til å bli.. 

Her er et eksempel: 

Har du en du stoler på som sier til deg at din bestevenn som du kjenner supergodt, sa noe om deg for å skade deg. Du vet at dette ikke er sant, så du avviser det. Du sier at du må ha misforstått, du tar feil.  Men denne personen holder på sitt og fortsetter å si at denne vennen har gjort eller sagt dette om deg, og forteller denne historien med sterke følelser og kraft og intensitet, og på et punkt så kommer disse tankene snikende inn, WOW jeg kan ikke tro at hen sa dette om meg. 

Selv om du ikke hørte det selv, så er denne personen så sikker i sin sak så du tar det inn og tar det til deg. Og når du nå fokuserer på hvordan hen gjorde deg urett, får du disse vonde følelsene gjør du ikke? Oppbrakt, lei deg, sinna, såret eller frustrert. Disse følelsene kommer med en gang i kroppen. Biokjemien endrer seg.

Så går du og konfronterer hen og finner ut at ingenting av dette stemmer, at det hele er en stor misforståelse. eller de fant det bare opp, og du føler deg som en idiot fordi du ble så sint og opprørt? 

Ser du FOKUS  =  FØLELSE!
Selv om det ikke var sant, det føltes sant for deg! 

Så jeg sier at fokus = virkelighet for hvert menneske. 


Tenk deg at du skal møte den ene spesielle personen i livet ditt til middag, hen kommer ikke til tiden og du sitter og venter. Leeeeenge!

Fokuserer du på at hen kanskje har vært i en bil-ulykke vil du føle noe helt annet enn dersom du fokuserer på at hen har rotet med noen andre enn deg. 

Fokus = realitet for personen selv om det ikke er realitet i virkeligheten. 
Fokus = følelser

Og hele tiden, hvert eneste sekund bestemmer du deg for hva du skal fokusere på. 
I det øyeblikket du fokuserer på noe, da skjer det en bestemmelse, du tar en avgjørelse i løpet av millisekunder i hjernen din. 

Det skjer enten bevisst dersom du bestemmer deg bevisst, eller det skjer ubevisst hvis du ikke har bestemt deg. Og den avgjørelsen er: HVA BETYR DETTE SOM SKJER AKKURAT NÅ FOR MEG?

Tenk over kraften i dette.
Hvilken betydning vi legger i det som skjer kommer på bakgrunn av fokuset vårt.



Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

0 Comments

Leave a Comment