Hvorfor det er så viktig med mat som hemmer betennelser?

Hvorfor det er så viktig med mat som hemmer betennelser?
Stille betennelser, du merker de ikke nødvendigvis, men de gjør skade på kroppen din og over tid kan det gi deg alvorlige sykdommer. Kreft, Astma, diabetes, hjertesykdommer med mere, dette kan bli resultatet dersom du går rundt med en lavgradig betennelse i kroppen. Forskning viser at betennelser er direkte årsak til alvorlige og livstruende sykdommer. 

Symptomer på at kroppen har en lavgradig inflammasjon:


 • smerter
 • uro
 • stadige forkjølelser
 • dårlig fordøyelse
 • tretthet
 • gjenstridig overvekt
 • hudproblemer
 • dårlig humør
 • lite energi
 • følelsen av å aldri føle seg helt frisk

Dess tidligere du tar grep mot inflammasjon, jo fortere kan du reversere uhelse. Professor Aaron Lerner er blant dem som peker på en rekke faktorer som kan påvirke utviklingen av autoimmune sykdommer og inflammatoriske tilstander. Som mat, tungmetaller, giftstoffer og stress. Altså faktorer i livsstil som vi delvis kan påvirke. Du kan jo starte med betennelsesdempende mat og drikke!

Spis mer

 • Friske bær
 • Frukt og grønne bladgrønnsaker
 • Ingefær, hvitløk, gurkemeie
 • Fet fisk med omega-3-fettsyrene EPA og DHA.
 • Gjerne tilskudd av fiskeolje tilsatt vitamin D
 • Umettet fett fra oliven, avokado, nøtter og oljer.
 • Flerumettet fett finner du i oliven, fete fiskeslag, fiskeoljer, valnøtter, linfrø og linfrøolje.
 • Usaltede, rå nøtter
 • Fermentert mat og drikke
 • Syrnede meieriprodukt gode bakteriekulturer, eller tilsatt probiotika
 • Drikk grønn te
 • Frønæring i porsjonsposer (kontakt meg for bestilling)

Spis mindre

 • Ferdigmat med bearbeidet fett, transfett og palmeolje
 • Karbomat som poteter, hvitt mel, pasta og sukker
 • Solsikkeolje og palmeolje (har mye Omega 6, som er betennelsesfremmende)

Be om en mikro-CRP for å avdekke en eventuell stille betennelse om du ikke føler deg helt i form

– Markøren på blodprøven bør ligge under 1, ifølge lege Michael Thorp....er du under 5 er du frisk ifølge standarden i Norge. 

De årene jeg var sykest av Fibromyalgien hadde jeg en konstant temperatur på mellom 37,8 og 38,9....en inflammasjon i kroppen, men CRP var ikke spesielt høy. Da jeg endret kosthold, begynte å bevege meg, var ute i frisk luft hver dag, brukte Melatonin så jeg fikk sove igjen, da endret helse min seg også. 

Så skjer livet brått og brutalt som regel og har man en kronisk sykdom så har man det... og fibromyalgien slår tilbake igjen når det blir for mye stress. Denne gangen har jeg imidlertid funnet et naturlig "våpen" som bekjemper betennelsene i kroppen min, dette gjør at smertene er under kontroll og livet kan leves og ikke bare overleves.... Dette våpenet er MAT! I sin reneste form. Ingentilsetninger, ingen kjemikalier, ingen giftstoffer, bare kaldpressede frø som er porsjonspakket i små poser slik at jeg kan drikke det betennelsesdempende rawfoodet og holde kroppen min friskere enn på mange år til tross for fibromyalgien som herjer med meg når det blir for mye stress (ikke alt stress man er herre over selv...)


For mer infomasjon om frønæring, følg denne linken!

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg.

Nybegynner i Yogaverden?

Nybegynner i Yogaverden?
Yoga er en bevegelsesform som er super for alle aldre og for alle slags mennesker i alle former og fasonger.
Yoga gir en uendelig mengde gode opplevelser og styrker mental fokus, gir bedre holdning, styrke, balanse og fleksibilitet. Selv om Yoga er en mange tusen år gammel treningsform trenger du ikke lære kompliserte stillinger eller gå ned i spagaten eller stå på hodet. Feel-god-faktoren kommer raskt ved de enkleste øvelsene og det er nettopp derfor denne treningsformen er så høyt elsket.

I dag skal jeg skrive litt om hvordan du kan bruke dine essensielle oljer for å gjøre Yoga-treningen din enda mer balanserende og styrkende for det mentale.


Hvordan kommer jeg i gang?
Når du starter opp, er det best å prøve noen forskjellige klasser; noen er dynamiske og fokuserer på å brenne kalorier, mens i andre holder du posisjoner lenger for å styrke muskler og bindevev som sitter dypere. Uansett hva du velger, er det best å starte med de enklere stillingene som danner grunnlaget for mer avansert yoga – og du kan til og med gjenkjenne noen av dem, for eksempel "planken" eller "bro", ettersom andre treningstimer ofte trekker på yoga som et grunnlag for øvelsene deres. Vanligvis vil du finne at navnene på yogastillinger er beskrivende, for eksempel "hund som ser ned", "trekant" eller "tre", som hjelper deg med å visualisere formen kroppen din lager.

Hvorfor er yoga så nyttig?
Noe av det beste med yoga er at det virker på hele kroppen, inkludert styrking, oppstramming og tøying av dype og ofte lite brukte muskler. Hvis du driver med andre idretter, kan det også øke gleden og evnen din i dem, for eksempel ved å holde syklister og løpere fleksible, eller hjelpe med balanse og sikre retningsendringer for tennis, basketball og ski.

Er yoga bra for sinnet ditt?
Hvis du sliter med å konsentrere deg, sovne på kveldene eller stå opp om morgenen, kan yoga også hjelpe. Den inneholder pusteteknikker og meditasjon for å bidra til å skape harmoni mellom sinn og kropp – selv om du ikke trenger å være åndelig for å nyte og dra nytte av fokuset som trengs for å oppnå en positur, eller avslappingstiden som er en del av hver økt. Å gjøre yoga har vist seg å forbedre avslapning og lindre spenninger, samtidig som du forbedrer følelsen av velvære.

Hva er fordelene med yogaklasser med instruktør?
Å gå på en yogatime betyr at læreren kan gi individuell tilbakemelding etter hvert som du tar tak i stillingene. Lærerledede yogatimer har en tendens til å vare en time og inkluderer flere sekvenser med positurer, med avslapningstid på slutten. Det er den ekstra bonusen at yogamatter tilbys, og læreren kan tilby å hjelpe deg inn i en posisjon. Det er naturlig å føle seg usikker første gang du prøver yoga med andre, men selv om de kan være mer erfarne, husk at alle var nybegynnere en gang! Ta deg tid til å se læreren demonstrere, spesielt hvis du er usikker på en stilling.

Hva er fordelene med å gjøre Yoga hjemme?

Hjemme kan du tilpasse yoga etter timeplanen din og ta ting i ditt eget tempo. Du vil også være i stand til å skape din egen komfortable plass, og forbedre avslapningen med for eksempel puter eller eteriske oljer. Hjemme kan du prøve enkle sekvenser som varer i 20 minutter eller mindre; for eksempel en morgenenoppkvikker, eller en kort avslappingsøkt for å hjelpe deg med å sove. Se eller les rutinen før du starter, slik at du forstår hva som kommer og vet hvilket utstyr du trenger.

Og husk, alles reiser er unike!
Du kan se folk bruke rekvisitter som blokker, bolster og stropper i visse posisjoner. Noen av oss kan lett ta på tærne, andre kan ikke – det samme gjelder yogastillinger. Det er gleden ved yoga. Det kan fungere for oss alle fordi yoga anerkjenner at alle er forskjellige og ønsker alle velkommen.

Har du prøvd Yoga? 
Hva er dine erfaringer med det isåfall? Liker du å gjøre korte økter hjemme eller er du mer glad i å gjøre Yoga i en klasse med instruktør?Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 

Noe å varme deg på denne vinteren

Noe å varme deg på denne vinteren
Enten du foretrekker de høstlige smakene av krydret te, kakao eller du velger festlig eggedosis til jul, har alle en varmende favorittdrikk etter hvert som de kaldere månedene legger sin kalde svøpe rundt oss.

Prøv noe nytt i år ved hjelp av den utrolige Plus-oljeserien? Søte og krydrede Plus-oljer er fullpakket med de deiligste smaker og det holder lenge med så lite som én dråpe, og de er fantastisk allsidige, slik at du kan piffe opp alt fra morgenkaffen til en festlig festpunch!

1. Piff opp din gresskarkrydderlatte
Etter hvert som årstidene skifter, tyr mange av oss til den varme og beroligende smaken av gresskar for å krydre drinkene og bakevarene våre. Med denne smakfulle oppskriften vil du enkelt kunne kopiere favorittkaffen din hjemme, og sikre at kjøkkenet ditt er fylt med duften av jul og kaffedrikken din varmer godt.

Hva du trenger
2 ts gresskarpuré
1 dråpe Cinnamon Bark+ eterisk olje
1 dråpe Ginger+ eterisk olje
1 dråpe Muskat+ eterisk olje
30 ml espresso eller sterk kaffe
250 ml melk etter eget valg
Metode
Ha gresskarpuréen i et stort glass eller krus.
Rør inn de essensielle oljene og kaffen til de er blandet.
Ha melken i en kjele på lav varme til den er dampende og skummende.
Hell i kaffeblandingen, og hell over eventuelt skum.
Rør for å blande det godt, og dryss med kanel- eller gresskarkryddersmak før servering.


2. Fall pladask for varm epledrikk
Varm, krydret og akkurat søt nok. Denne deilige drinken kan lages i store porsjoner og oppbevares i opptil 2 uker i kjøleskapet. Perfekt som en pick-me-up etter lange vinterturer eller travle dager med julehandel, denne festlige drikken er garantert en familiefavoritt!

Hva du trenger
10 store epler, delt i kvarte (epler med sterk smak som Granny Smith fungerer best)
4 kanelstenger
1 ss allehånde krydder
3 dråper nellik+ eterisk olje
3 dråper Orange+ eterisk olje
3 dråper Muskat+ eterisk olje
60 g brunt sukker


Metode
Tilsett epler, kanelstenger, Allehånde, essensielle oljer og brunt sukker i en stor gryte over middels varme.
Dekk med vann med minst 5 cm. Kok opp, reduser deretter varmen, dekk til og la det småkoke i 2 timer.
Etter de to timene bruker du en potetstapper eller tresleiv til å mose de myke eplene. Sett tilbake på platen og la det småkoke uten lokk i 1 time til.
Sil væsken gjennom en finmasket sil, og trykk med en tresleiv for å presse ut all saften. Kast resten av fruktmassen.
Serveres varm.3. Sett litt piff på hjemmelaget varm sjokolade

Varm sjokolade føles som jul i en kopp. Denne deilige drikken er en favoritt i høytiden, og med tilsetning av Peppermint+ eterisk olje får den en smakfull forvandling. Lag en drikk som julenissen og nissene hans ville være stolte av med denne fantastiske oppskriften!

Hva du trenger
200 g vanlig mørk sjokolade, delt i biter
600 ml melk etter eget valg
150 ml krem
Sukker, etter smak (også godt uten sukker)
5 dråper Peppermint+ eterisk olje

Metode
Ha sjokoladen og melken i en kaserolle og varm forsiktig opp, rør til all sjokoladen har smeltet.
Fortsett å varme til melken damper, ta deretter av varmen og rør inn fløten.
Når det er blandet, tilsett sukker etter smak sammen med Peppermint+ eterisk olje. Rør godt og server.


4. Hev julen til nye høyder med denne enkle eggedosisen

Eggnog – enten elsker du den eller hater den, men én ting er klar, den legemliggjør julens ånd. Med tillegg av våre utrolige Plus-oljer, hvorfor ikke prøve det på dine familieselskap i år?

Hva du trenger
6 mellomstore eggplommer
150 g melis/sukrinmelis
500 ml melk etter ønske (usøtet mandelmelk)
400 ml krem (Gryr)
5 dråper Muskat+ eterisk olje
Metode
Pisk eggeplommene i en bolle med 100 g av melis til blandingen er blekgul og tykk (dette gjøres best med en elektrisk håndmikser).
Rør inn melk, kremfløte (Gryr) og Muskat+ eterisk olje.
Sett eggedosisblandingen i kjøleskapet og frys ned eggehvittene.


Når du er klar til servering, tiner du eggehvitene i en ren metall- eller glassbolle. Bruk en håndholdt elektrisk mikser og visp eggehvitene til de blir skummende og ugjennomsiktige. Tilsett de resterende 50 g sukker og visp eggehvitene til det dannes myke topper når visp fjernes.
Hell eggedosisen i en stor bolle og vend inn eggehvitene til de er godt blandet. Hell eggedosisen i glass og server med litt nyrevet muskatnøtt over toppen av hvert glass hvis du ønsker det.


Hvilken drikk elsker du å lage på vinteren? Hva er din favoritt?

Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 

Halloweentips med eteriske oljer

Halloweentips med eteriske oljer
Halloween er like rundt hjørnet, og det er en av favoritt-årstidene for mange, spesielt de unge har omfavnet denne skikken!
Bakken er dekket av vakkert høstløv, det er kjølig i luften og kveldene begynner å bli ganske så mørke og skumle.
I denne artikkelen tar jeg deg gjennom noen favorittdufter for sesongen, så uansett om Hallowen for deg består av lange, vemodige turer i skogen eller midnattsturer til hjemsøkte hus, kan du finne eteriske oljer som vil forbedre Halloween-festlighetene dine!

1. Nyt en kriblende massasje med essensiell peppermynteolje

Med det kaldeste været snart over oss for fullt, er det viktigere enn noen gang å ta vare på kroppen vår, holde huden vår myk og smidig og musklene rolige og avslappet. 
For å sikre at du får mest mulig ut av avslapningen i løpet av sesongen, prøv å fortynne 15 dråper avkjølende peppermynteolje i 10 ml nøytral massasjeolje for en massasjeopplevelse som garantert vil bli skremmende god!
2. Krydre dusjen din med kanel essensiell olje

Hvis det er en duft som SKRIKER høst, er det kanel. Det er ingenting som er så luksuriøst og energigivende som en varm dusj på en kjølig morgen, og det er derfor helt perfekte å forvandle baderutinen din til en søt, krydret og fin anledning til å få litt Halloweenfølelse. Bare bland 1 dråpe essensiell olje fra kanelbark og 1 dråpe essensiell olje fra Palo Santo oppi en nøytral dusjsåpe for å nyte de rike, høstlige tonene.
Det går også an å bare skvette en dråpe olje på dusjveggen(ikke på plastvegger) før du går inn i dusjen for den samme dampbad-følelsen. 

3. DIY essensiell olje høstdekor – FALL pladask for duftdekor

Borte er tiden da vi bare pynter hjemmene våre til jul – vi elsker enhver unnskyldning for å piffe opp omgivelsene våre. Når er det bedre å sette litt farge og moro til hjemmene våre enn Halloween og høstsesongen? Fra kongler til tørkede appelsinskiver og kanelstenger, det er superenkelt å lage naturlige og vakre dekorasjoner til hjemmet. For å gi dem en ekstra krydret piff, prøv å kombinere favorittoljene dine i en sprayflaske og sprøyt over dekorasjonen, og bring duften av nybakt gresskarpai inn i hjemmet ditt hele døgnet!

4. Lag et ondskapsfullt heksebrygg med NingXia Red®

Et av høydepuntene med Halloween er utvilsomt alle de fristende godbitene! I år kan du gjøre det like sunt som det er deilig ved hjelp av NingXia Red®. Denne søte og syrlige drikken er fullpakket med fruktige smaker og en daglig shot av den fungerer som et flott alternativ til sukkerholdige drikker. Det rike innholdet i denne av antioxidanter fra fruktene den er laget av vil også gjøre deg godt!
For å få en smak som vil passe godt inn i Halloween-dagen din, kombiner 30 ml NingXia Red® med 2 dråper Cinnamon Bark+ eterisk olje og 1 dråpe Ginger+ eterisk olje per person.

5. Hvordan bruke oljer til å lage en FANG-tastisk unik parfyme

Jeg elsker hvordan essensielle oljer av høy kvalitet kan kombineres for å skape unike parfymer og dufter. Hvorfor ikke prøve å ta sesongens dufter og blande dem for en unik duft som er akkurat for deg? Med basisdufter som nellik og sedertre(Cedarwood), blomsterdufter som jasmin og geranium og høstdufter som appelsin og kanelbark, vil du snart kunne lage en parfyme som får alle til å spørre hva du har på deg!

Hva du trenger:
Tom 5 ml eterisk oljeflaske
V-6® Enhanced Vegetabilsk baseolje
Rollertopp
Basisduft eterisk olje (Nellik eller Cedertre f.eks)
Blomsterduft eterisk olje (Jasmin og Geranium)
Høstduft eterisk olje (Appelsin, Cinnamon bark)
Etiketter
Gjennomsiktig tape

Metode
1.  Kombiner 10–15 dråper av hver av de valgte oljene dine i den tomme flasken til den eteriske oljeblandingen din er balansert i duften.
2.  Når du er fornøyd med blandingen, fyll resten av flasken med V-6® blandeolje
3.  Sett på rollertoppen og hetten.
4.  Skriv på etiketten, lim den rundt flasken og påfør gjennomsiktig tape.
5.  Rull blandingen på nakken, håndleddene eller hvor som helst du bruker parfyme.Har du noen tips til hvordan vi kan gjøre den mørke høst-tiden hyggeligere?

Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 

Når mat er medisin!

Når mat er medisin!

Alle som kjenner meg veit at jeg er mer enn gjennomsnittlig interessert i sunne produkter, i å leve sunt og ta vare på helsa. 


Mye av grunnen er jo egen erfaring av hvordan jeg hadde det da jeg ikke var så sunn (trodde jeg var sunn da også) 


Jeg trodde jeg fikk i meg nok grønnsaker og frukt og fiber, men det er faktisk ganske krevende å ha et godt kosthold når man jobber mye og har lite tid til å forberede mat og kanskje i tillegg har noen kresne unger….


I tillegg rørte jeg meg nesten ikke bortsett ifra når jeg var på jobb, og jeg spiste hvitt sukker altfor ofte 🙈Resultatet var en kropp som ble daffere og daffere og en god natts søvn skjedde bare ikke. Jeg ble stressa, urolig, fikk tåkehjerne og til slutt hadde jeg en kropp full av muskelsmerter og spenninger og jeg fungerte ikke i hverdagene i det hele tatt. 


Jeg måtte ta tak og snu denne utviklingen og det gjorde jeg etter noen år på sofaen. 


I denne prosessen har jeg prøvd mye. Jeg har safta og sylta ting som står og gjærer på kjøkkenbenken og jeg har kokt og bakt mye både godt og ikke fullt så godt. 


Gode bakterier er viktig, så jeg har hatt fokus på det for å få tarmen til å fungere igjen. 


Så ble jeg mye bedre, er omtrent symptomfri i dag og jobber mer enn full stilling. Fra uføre til 150% jobb på noen få år. Jeg er sååååå happy! Jeg har brukt mye tid og krefter på å komme dit, jeg har snubla og feila såååå mange ganger, og ikke mist....jeg har prøvd MYE forskjellig! 

Da jeg ble bedre i formen kunne jeg begynne å jobbe igjen, og jeg elsker å jobbe!

Men nå som jeg jobber så mye har jeg ikke tid til ting som skal stå og gjære, eller lukte promp på kjøkkenbenken 🙈


Jeg trengte enklere løsninger for å få i meg nok frukt og grønt for å få systemet til å fungere i hverdagen. 


Da kom jeg over kaldpressede frø fra Nigella Sativa, grønne Chardonnaydruefrø og bringebærfrø. WOW! 


Det har gjort underverker med inflammasjonene i kroppen min. Noe jeg trodde jeg bare måtte finne meg i å leve med…har hatt de verkende skuldrene siden jeg var 19 år! Jeg bare elsker det når jeg finner naturlige løsninger og kan slutte med Paracet, Ibux, Naproxen, Paralgin Forte, Tramadol med flere. Nå fokuserer jeg på å rense den stakkars levra mi, så den holder til jeg blir 120 år! 

Ble du nysgjerrig?

Meld meg så får du mer informasjon. For flere tips om sunn og god mat for kranglete mager og kresne ganer, eller tips og råd om sunne livsstilsvalg,  følg bloggen min. Klikk på denne linken.


Trenger du hjelp med å komme deg ut av sofaen og begynne å røre på deg?

Klikk på linken for informasjon om hvordan du kan klare det!

Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 
 
Read Older Updates