Trening når du har mensen
Mange kvinner har sterke smerter når de har menstruasjon og synes det er vanskelig å finne motivasjon og energi til å trene. 
For mange kvinner betyr deres månedlige menstruasjonssyklus en uke med tretthet, hodepine, cravings, magesmerter og et ønske om bare å krølle seg sammen på sofaen eller under dyna. 


Det er ingen overraskelse at de fleste kvinner ikke reiser til treningsstudioet i løpet av perioden. Men visste du at litt trening kan være akkurat den rette medisinen for å få en bedre opplevelse av menstruasjonsuka? Finn ut hvorfor du ikke bør hoppe over trening i løpet av perioden.

Fordelene med å trene i perioden din

Bortsett fra å bare holde deg på sporet for å nå treningsmålene dine, kan faktisk trening gi lettelse fra mange menstruasjonsplager. 

Lindre smertefulle PMS-symptomer

Minst 80-90% av kvinnene opplever en slags PMS. Dessverre opplever noen kvinner en alvorlig form for PMS kalt premenstruell dysforisk lidelse (PMDD). Studier viser at trening er en av de enkleste ikke-farmakologiske behandlingene for premenstruelt syndrom. Kvinner rapporterer om en reduksjon i symptomene når de deltar i enkle treningsformer.

Forbedrer humøret

Trening øker endorfinnivået i hjernen. Det er disse hormonene som hjelper til med å stabilisere humøret og gir deg følelsen av løft etter en treningsøkt. Ikke bare det, men studier viser at trening kan forbedre  både selvtillit, opplevd vitalitet, generell velvære og tilfredshet med fysisk utseende. Studier indikerer også at regelmessig fysisk aktivitet kan beskytte mot utvikling av depresjon.

Så hvis du sliter med nedstemthet i løpet av perioden, tving deg selv til å reise deg opp fra sofaen og gjør minst 15 minutter med moderat trening. Du vil takke deg selv for det senere.

Øk energinivåene dine

Det er ingen hemmelighet at litt trening kan bekjempe tretthet og få deg til å føle deg energisk. Dette gjelder spesielt i løpet av menstruasjonsperioden, da du sannsynligvis har en tendens til å føle deg mest trøtt. En rask joggetur eller 15 minutter med fokusert tøyning kan være akkurat det du trenger for å øke energien og løfte humøret.

Den beste øvelsen i løpet av perioden

Hvis du allerede har en vanlig treningsrutine, kan du kanskje holde deg til planen din også i menstruasjonsperioden. Imidlertid foretrekker noen kvinner lettere trening i løpet av den tiden av måneden. Begynn med å fokusere på milde bevegelser og øvelser. Hvis treningsøktene dine inneholder mye intens kardio, kan du vurdere å tone det ned litt. Når det er sagt, noen kvinner løper maraton med tante Rød. Bare husk å lytte til kroppen din og ikke overdriv. Vi er alle forskjellige.


Gå en tur

Du vil høste mange av fordelene ved å trene i løpet av perioden ved å bare gå ut og ta en spasertur. Ikke bare gir den rytmiske bevegelsen ved å gå mange fordeler, i tillegg vil den friske luften også gjøre mye bra. Det å gå stimulerer også lymfesystemet ditt og det forbedrer immunsystemet og den generelle helsen. En rask 15-30 minutters spasertur er en flott måte å komme i gang med trening i din daglige rutine.

Yoga og pilates

Dype tøyningsøvelser, som yoga, kan bidra til å få kroppen til å slappe av og potensielt redusere PMS-symptomer. Faktisk oppdaget en liten studie av 72 deltakere at kvinner som drev yoga i 40 minutter tre ganger i uken opplevde merkbart mindre smerte og andre PMS-symptomer.

Som med alle andre trenings-regimer, er det viktig å starte sakte. Med tiden vil du øke fleksibiliteten, balansen og utholdenheten.

Styrketrening med lave vekter

På grunn av hormonsvingninger under menstruasjonen, finner mange kvinner økt styrke i løpet av menstruasjonene. Bruk dette til din fordel og delta i motstands- eller vekttrening. Alternerende styrketrening og kondisjonstrening er en enda bedre måte å trene kroppen din på.

Vær komfortabel

Du tenker kanskje, "men hva med lekkasje?" Spesielt hvis du har en kraftig menstruasjon er dette en veldig vanlig bekymring. Vanlige bind, tamponger og menskopper kan kanskje bli litt usikre når du har kraftige blødninger og redselen for å blø igjennom kan bli en hindring. Derfor er det så flott at 
Thinx nettopp lanserte en serie med aktive klær. Velg mellom Leggings, Cycle Shorts, Training Shorts og Leotard. I størrelser fra XS til XL finner du stilen som passer til kroppsformen og foretrukket treningsmetode.


Jeg kjenner mange som elsker å bruke Thinx periode undertøy for ekstra beskyttelse og trygghet. Jeg har ikke menstruasjon lenger, men husker jeg drømte om en truse som kunne hjelpe meg å holde på strømmen når den kom. 
Vil du prøve dem selv? Bruk denne lenken for å få 5 % rabatt på ditt første kjøp. Skriv Capitalones i coupon code for å få rabatten!Det er INGEN bivirkninger ved å trene når du har menstruasjon, så du har ingenting å tape ved å prøve det ut neste gang. 


Etter trening kan det være godt å massere musklene litt, kan du få hjelp til dette så er det supert, ellers kan du massere deg selv der du kommer til. Her er noen tips til massasje. 


Her finner du flere tips til naturlige hjelpemidler du kan bruke for å hjelpe kroppen din gjennom den (for mange) vanskelige og smertefulle prosessen som menstruasjonen er. 


Liker du bloggen min? Klikk her for å få beskjed neste gang jeg blogger. 

For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!
Abonner på kanalen, det er helt gratis og uforpliktende. 


Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!


0 Comments

Leave a Comment