Elsker å lage kyllingsuppe når formen ikke er helt topp.
Her har jeg kjøpt en økologisk høne, ikke kylling. Vi må bruke opp hønene også!
Skylles, plukkes vekk eventuele fjær.
Legges i en stor
kjele og vann så det dekker høna.
Kast oppi 15-20 pepperkorn
2 gulrøtter i biter
1 hvitløk
4-5 laurbærblader
1 løk
Kok opp og la det stå og trekke til høna er helt mør og ramler fra hverandre når du løfter henne. Skum av skummet i starten av kokinga.
Du kan velge å sile av krafta når du tar ut høna.
Kast alle grønnsakene som ligger i krafta, de er ihjelkokte nå.
Ha så oppi krafta:
2 gulrøtter
1 løk
4-5 poteter
1 stangselleri
Litt purreløk
2-3 laurbærblader (det er rå-sunt!)
Andre grønnsaker du har lyst til å hive oppi...kjør på, men husk at de som trenger lengst koking må oppi først.
Kok så til grønnsakene begynner å bli møre, så skreller du oppi kjøttet fra høna til slutt.
Ha oppi litt salt etter smak, og kjørvel smaker godt oppi.
Sunn og god hønsesuppe!