Hva er det som gjør at noen mennesker er snille og andre er IKKE det?
Dette er en liten reise inn i psyken. 

Jeg har alltid vært nysgjerrig på hva som gjør at vi mennesker blir som vi blir, hva er det som gjør at noen er genuint snille, mens andre ser ut til å kun ha lyst til å skade andre. Hva er det som fører til at vi blir sånn som vi blir?

Noen mennesker er villige til å ofre livet for mennesker de ikke kjenner, de føler antakelig at dette gir livet OG døden en mening, mens andre er villig til å drepe mennesker de ikke kjenner for en eller annen sak de brenner for, og noen har ikke engang en sak å brenne for...de vil bare skade og drepe. 

Er det vår bakgrunn som bestemmer hvordan vi blir? Er det våre oppvekstvilkår som bestemmer hvem og hvordan vi blir? 

Mange mener at bakgrunnen vår med våre erfaringer igjennom barndom og oppvekst er forklaringen på hvordan vi blir som voksne. 

Jeg tror ikke at det er slik at våre oppvekstvilkår og erfaringer som bestemmer, da kan vi jo bruke dette og skylde på alle andre og ikke ta noe ansvar selv. 

Jeg tror det er tre viktige ting som ligger bak hvordan vi blir. Jeg kommer til å forklare dette i flere små blogartikler. 

  1. Det er menneskelige behov
  2. Hva vi mennesker tror og 
  3. Forstå de følelsene vi er blitt så vant til at vi er blitt helt avhengig av å føle på, så vi finner en vei til å kunne føle de uansett hva vi må gjøre for å komme dit. 


Disse tre filterne påvirker alle deler av livet vårt. 

Hvis du vil vite hva jeg tror er helt grunnleggende som former menneskets natur?

Jeg tror ikke det er vår bakgrunn som bestemmer, den former oss, men den bestemmer ikke hva vi gjør videre. Det er ikke miljøet vi lever i, det er ikke våre interne konflikter, det er ikke om vi har nok fine mennesker rundt oss som hjelper oss med å forandre oss, det er ikke hvilke medisiner som renner gjennom kroppen vår, selv om det kan være ganske nyttig, misforstå meg ikke, det er ingen av disse tingene alene, det er ikke din meridian og det er ikke hvilket stjernetegn du er født under. Ingen av disse tingene alene, selv om de påvirker oss på enkelte områder av livet.

Min overbevisning er dette: 

Det er IKKE våre betingelser, men våre avgjørelser som former vår skjebne. 

Det er når du tar bestemmelser, at din skjebne blir avgjort, selv nå når du hører dette. Du kan blåse av meg, gå videre og tenke at den kjerringa er helt dust, eller du kan ta det til deg og tenke på hvordan valgene du har tatt har påvirket deg og det livet du lever. 

Du kan tenke at ja, nå ble jeg interessert, fortell meg mer, jeg vil vite hvordan dette kan brukes i mitt eget og mine nærmestes liv. Hvordan jeg kan bruke dette til å lage en forandring i mitt liv og kanskje også i mine nærmestes liv. 

Hvis du er på det stedet, så fortsetter du å lese. 

Hvis ikke, så har du antakelig allerede sluttet å lese og funnet noe annet å lese eller satt på Netflix eller satt på noe fin musikk.

Så hva er det som bestemmer hvordan vi blir? Hvilke avgjørelser er det vi tar hvert eneste millisekund av livet? Hvilken avgjørelse tar du akkurat nå når du fortsette å lese dette? Eller når du velger å slutte å lese?
Det er hva du fokuserer på! 
Hva du VELGER å fokusere på. 

Fordi det du fokuserer på skaper noen følelser i deg, og det kan være både god og vonde følelser, og når du fokuserer mere på det får du enda flere av de følelsene. 

Der fokus går - energien rår!

Vi har mønstre i livet som vi fokuserer på! 

Hvilke mønstre har du? 


Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

0 Comments

Leave a Comment