Immunforsvaret ditt, kan du påvirke det selv uten medisiner?
Jeg synes det er helt utrolig at vi dag etter dag, midt i denne pandemien, ikke får forklart av media og regjeringen vår hvordan immunforsvaret vårt faktisk fungerer.
Vi får isteden beskjed om å bruke kjemisk fylte desinfiseringsmidler som vil eliminere bakteriene og lipidfilmen på huden vår (som er den første naturlige immunbarrieren i kroppen vår og vår naturlige barriere mot virus.)

I mediene – og fra myndighetene – hører vi mest om hvordan vi skal unngå å bli smittet, og om tiltak ved smitte og lite om hvordan vi kan styrke immunforsvaret vårt. Hittil så har jeg registrert at de store matvarekjedene har forstått det, de har supert fokus på grønnsaker og sunn mat i mange av sine kampanjer nå. 

Vi vet at hele 80 prosent av dem som smittes av SARS-CoV-2, får ingen eller lette symptomer. Immunforsvaret har tydeligvis klart å gjøre jobben sin for de!

For unge mennesker tar det bare noen få dager å bedre immunforsvaret sitt og kun noen få uker for eldre mennesker. 
Jeg er enig i at dette ikke vil forhindre spredning av viruset, men det vil styrke vårt forsvar mot det og dermed redusere andelen mer alvorlige tilfeller.

Å spise bearbeidet og raffinert mat er det første som ødelegger immunforsvaret vårt! 
Immunforsvaret vårt avhenger i stor grad av tarm-mikrobiomet som er direkte knyttet til kvaliteten på maten vi spiser, at vi spiser nok frukt og grønnsaker og ikke tar bredspektret antibiotika.

Det er mange andre naturlige måter å øke immunforsvaret på, og mange naturlige utøvere vil anbefale kalde dusjer (øker noen T-lymfocytter), kontrollert eller periodisk faste, essensielle oljer, trening og yoga. Søvn er også med på å styrke immunforsvaret vårt.

Jeg tror det er viktig å nevne at frykt er et immun-suppressivt middel og at angst svekker immunforsvaret og forstyrrer tarmen. 
Den konstante stormen av skremmende mediarapporter gjør utrolig mye skade.
Hver og en av oss har makten til å styrke immunforsvaret vårt ved hva vi spiser og hva vi gjør og hva vi velger å lytte til.

Livsstilsrelaterte sykdommer, kroniske ubalanser og sykdommer som forstyrrer og nedsetter immunforsvaret vårt.
Koronaviruset og andre skadelige mikrober er på den ene siden av ligningen, og på den andre siden har vi kroppens forsvarsmekanismer. Hvorfor blir de fleste, de aller aller fleste, også eldre, ikke alvorlig syke av korona? Dette er viktig å forstå fordi 60-70% av oss vil trolig smittes før vi får en effektiv vaksine.

Hvorfor?

Svaret ligger nok i veldig stor grad i immunforsvaret. Et optimalt immunsystem er den virkelige garantien mot koronaviruset, influensa og alle infeksjoner.


En ny kinesisk forskningsartikkel – en systematisk gjennomgang med 140 litteraturreferanser – viser hvilke naturlige stoffer som kan hjelpe mot koronavirus, og hvorfor. Denne britiske artikkelen er basert på den kinesiske.

Ny publisert forskning fra Storbritannia viser at 64 prosent av dem som blir alvorlig syke av koronavirus, er betydelig overvektige. Vi vet at overvekt er ofte årsak til eller resultat av kronisk inflammasjon i tarmsystemet, og det forstyrrer immunsystemet. 

Forskning viser også at moderat kalorireduksjon kan virke positivt på immunforsvaret. Den britiske hjertespesialisten Aseem Malhotra illustrerer dette godt.

Enkelt sagt viser forskning at følgende faktorer kan svekke immunforsvaret:

-For lite søvn.
-Kosthold med lite naturlig mat, mye sterkt bearbeidet mat, mye sukker. Middelhavskost virker beskyttende.
-For lite sollys (vitamin D).

KOSTHOLDET. Mange matvarer inneholder virus- og bakteriedrepende stoffer som kan hjelpe immunsystemet. En systematisk litteratur-gjennomgang publisert i det medisinske tidsskriftet Journal of Medical Virology (13. februar 2020) viser dette. Her ble mulige behandlinger mot koronavirus omtalt, også ernæringsrelaterte faktorer:

-Vitamin A, B, C, D, E.
-Mineralene selen, sink og jern.
-Omega 3 fra sjømat.

Det enkleste, viktigste og billigste tiltaket mot influensa og Covid-19 er trolig et optimalt nivå av vitamin D og en normal kroppsvekt. Vitamin D er fettløselig og samler seg gradvis i kroppens fettvev. Vannløselige vitaminer (B og C) forsvinner gradvis via urinen. Altså trenger overvektige vesentlig mer vitamin D for optimalt nivå.

Optimalt nivå av vitamin D er blant de beste strategier for å minske risiko for alle typer infeksjoner. Ny forskning viser at dette også gjelder Covid-19. 

Bare i april 2020 er titalls vitenskapelige artikler publisert (ref.14–20) i medisinske tidsskrifter om COVID-19 og vitamin D. Se her, her, her, her, her, her, og her.

Derfor: La solen skinne på deg når du kan, først 15 minutter uten beskyttelse, deretter med sol-beskyttelse. Hvis dette ikke er mulig, må vitamin D-tilskudd taes i doser som er tilpasset den enkelte.

Og sørg for en helsegunstig kroppsvekt. La oss ikke undervurdere betydningen av livsstil.

Frønæring kan hjelpe deg med både å få i deg det du trenger av vitmainer og mineraler i tillegg til at Nigella Sativa(Svartfrø) er et viktig verktøy i krigen mot inflammasjoner i kroppen. Les mer her!
Vil du ha min enkle guide til å forbedre immunforsvaret ditt? Klikk her!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

0 Comments

Leave a Comment