7 gode grunner til å ha en liten grønnsakshage
I løpet av de siste tiårene har det skjedd en endring mot mekanisering og homogenisering av jordbruk. 
Dette har ført til økt bruk av plantevernmidler, tilsetningsstoffer, ugressmidler, syntetisk gjødsel og masseproduksjonsteknikker. 

Alt dette påvirker helt klart menneskehetens helse, og nye sykdommer sprer seg raskt blant mennesker og dyr og også til fuglene.

Verdens helseorganisasjon produserer rapporter for å vise hvordan bruken av kjemikalier og andre produkter på mat, kombinert med produksjonsprosessene involvert, faktisk er en trussel for helsen vår.

Hvis du har plass til noen potter eller til og med har et lite stykke jord, er det en klok avgjørelse å dyrke dine egne økologiske grønnsaker. 

DAFkHFxojqs

I dag presenterer jeg deg for syv gode grunner til å gjøre dette:

1. Du vil ikke ha noen tilsetningsstoffer i grønnsakene dine. 
Forskning har vist at tilsetningsstoffer i maten vår kan forårsake hjertesykdommer, osteoporose, migrene og hyperaktivitet blant annet.

2. Du vil ikke bruke plantevernmidler eller syntetisk gjødsel. 
Disse kjemiske produktene brukes for å få avlinger hele tiden uavhengig av jordsmonn eller værforhold, og påvirker kvaliteten på grønnsakene. Dessuten er vanligvis plantevernmidler giftig for mennesker.

3. Grønnsakene dine vil ikke være genmodifisert (GM). 
Antibiotika, legemidler og hormonforstyrrende kjemikalier brukes på grønnsaker for å få de til å bli større og flere. En av konsekvensene av denne praksisen er grønnsaker som ser like ut de er vanligvis litt smakløse. Disse hormonforstyrrende stoffene har påvirkning på oss som ennå ikke er ferdig studert, men mye tyder på at de kan linkes til flere typer kreft. 

4. Å spise dine egne økologiske grønnsaker vil være mye sunnere for deg. 
De vil ikke inneholde noen av produktene eller kjemikaliene nevnt ovenfor, og de vil være mye mer naturlig enn de du finner på supermarkedet. Du risikerer ikke å bli forgiftet sakte av maten du spiser når du har dyrket den økologisk i egen hage.

5. Dine egne økologiske grønnsaker vil være mye mer smakfulle. 
Bruk av plantevernmidler, syntetisk gjødsel, hormoner og antibiotika får grønnsaker til å vokse unaturlig og ta smaken fra dem. Med økologiske grønnsaker blir matlagingen din forbedret ettersom smaken også vil være mye bedre.

6. Økologisk landbruk er miljøvennlig. 
Fordi du ikke bruker sprøytemidler eller andre like skadelige produkter på grønnsakene dine, vil du ikke
skade jorda eller luften med de kjemiske komponentene.

7. Når du dyrker dine egne økologiske grønnsaker, bidrar du til hele klodens bærekraft.

Små lokalsamfunn har blitt grunnlagt der medlemmer utveksler produkter som de dyrker naturlig, og dermed
bidra til å skape et vennlig og bedre sted for oss alle.

Til syvende og sist betyr det å spise økologiske produkter bare at vi ikke tilsetter noe annet til dem enn de ville fått fra jorda de dyrkes i. 
Som du kan gjette, tilsetningsstoffer, gjødsel, plantevernmidler eller hormoner er ikke komponenter i naturlig dyrket mat. 
For bedre omsorg for helsen din, dyrk dine egne økologiske grønnsaker - og et par store potter er alt du trenger for å begynne. 

Ennå en bonus du får med er den tilfredsstillelsen du får når du kan høste dine egne grønnsaker og servere disse vel vitende om at de er sunnhet fra innerst til ytterst!

Du kan også handle økologiske grønnsaker i butikken eller på lokale utsalg fra økologiske gårder rundt omkring. 

Spør deg selv, hva er viktigere enn helsa di?

Vi klarer ikke å leve helt giftfritt, det er umulig, men vi kan gjøre så godt vi kan. I denne artikkelen finner du tips til hvordan du kan styrke kroppen i jobben med å kvitte seg med de avfallsstoffene vi får i oss uansett hvor flinke vi er. Kan vi begrense det så er det bra, og å fjerne de giftstoffene vi får i oss er et must!Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 


1 Comment

  1. Kristine Marie Henriksen  05/29/2023 07:27 AM Central
    Hei Heidi. Støtter deg 100% og heier på deg som deler så raust av hva du har erfart som bedrer og helbreder våre liv! Med hilsen Kristine Marie

Leave a Comment