3 måter mensen kødder med søvnen din på, og tips til hva du kan gjøre med det.
Månedens nedtur?

Som om kramper, humørsvingninger, tretthet og umettelige matbehov ikke er nok, har du kanskje lagt merke til at du ikke ser ut til å sove godt rundt tidspunktet for menstruasjonen. 

Vel jenta mi, du er ikke alene. Det er mange måter menstruasjonen din påvirker søvnen på. Selv om vi ikke kan trylle det bort, er det noen ting vi kan gjøre for å hjelpe oss selv.

Lavere hormon-nivåer

Etter eggløsning faller våre østrogen- og progesteron-nivå naturlig ned. Siden progesteron er et beroligende hormon, kan dette i seg selv føre til søvnforstyrrelser. Mange kvinner merker at de har vanskeligheter med å roe ned og sovne, mens andre sier at de har problemer med å holde seg sovende gjennom natta, de bare våkner hele tiden. I tillegg forårsaker lave progesteron-nivåer en økning i kroppstemperaturen. Dette kan også gjøre det vanskeligere å sovne eller til og med forårsake forstyrrende nattesvette.

Lavt østrogen bidrar også til søvnproblemer. Østrogen spiller en viktig rolle i produksjonen av signalstoffet serotonin. Serotonin er ikke bare ansvarlig for å redusere stress og gi en følelser av velvære, men hjernen din bruker serotonin for å lage søvnhormonet melatonin. Så når østrogennivået synker like etter eggløsningen, påvirker denne reduksjonen både humør, konsentrasjon, stressnivå og søvn.

Hva du kan gjøre
Dessverre er hormonelle svingninger normale, og det er ikke mye du kan gjøre med dem. Men du kan ta noen tiltak for å minimere ubehaget.

1. Unngå ting som forstyrrer søvnen, som koffein, sukker, salt og alkohol i løpet av perioden din.

2. Få mer trening så du er mer naturlig sliten.


3. Åpne vinduet om natta, eller bruk en vifte i rommet for å sirkulere lufta om det er for kaldt ute.


4. Nyt solskinn (hvis det er den tiden på året...) eller vurder å ta et vitamin D-tilskudd. D-vitamin hjelper til med å regulere hormonelle skift og kan faktisk bidra til å øke melatoninproduksjonen som igjen fremmer bedre søvn.


5. Avbryt skjermtiden minst en time før du legger deg for å øke melatonin-nivået ditt også. (Det blå lyset på dataen påvirker hjernen lenge etter at det er slått av)

Kramper
Menstruasjonssmerter spenner fra lett ubehagelig til totalt lammende. For noen topper krampene seg i løpet av natten. I tillegg lider mange kvinner av migrene, hodepine og fordøyelsesproblemer som forstoppelse, oppblåsthet eller diaré i løpet av menstruasjonene.


Mere du kan gjøre
Selv om det ikke er noen rask løsning for menstruasjonssmerter, finnes det noen måter du kan lindre eller redusere graden av ubehag på.

6. Ta vitaminene dine! 
Studier viser at magnesium og vitamin B6 bidrar til å redusere PMS-kramper.

7. Ha sex!.
Sex og andre treningsformer øker endorfiner, som ikke bare forbedrer humøret, men de kan også bidra til å redusere smertefulle kramper.

8. Spis riktig!
Tallrike studier viser at å spise mer grønnsaker og færre animalske produkter, bearbeidet mat og sukker reduserer alvorlighetsgraden av PMS-symptomer.

9. Få en massasje!
Prøv noen essensielle oljer. Sjekk ut dette innlegget for noen essensielle
oljeblandinger for PMS, klikk på linken her!.
For flere forslag til naturlige hjelpemidler mot menstruasjons-plagene,
klikk på linken her!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

0 Comments

Leave a Comment