Snart to uker inn i behandlingen for co-infeksjoner etter borreliose
Vi er nå på dag nr 12, og det er morgen.
Vi skal reise til sykehuset rundt 1130, så snart skal jeg vekke Amelia som ligger og sover ennå. 

Ukedagene er vi på sykehuset hver dag i mellom 1,5-3 timer, det kommer litt an på hva slags behandling hun skal ha i tillegg til antibiotika (AB).


I forrige uke fikk hun kun ett slag AB, men denne uka startet vi med ennå en sort som skal ta andre bakterier og jobbe på lag med den første AB-en. Så i tillegg til Ceftriaxon 3 g daglig (startet med 2 g) fikk Amelia 300 mg Rifampicin fra mandag. I dag økte de den dosen til 600 mg. I tillegg til AB hver dag veksler de på å gi henne Glutathion, Magnesium, C-vitaminer, B-komplex og Zink intravenøst. Nå har de stukket henne på nytt hver dag i annahver arm og nå begynner årene å bli slitne. I neste uke skal hun prøve å ha inneliggende veneflon (kan ligge i 4-5 dager) eller midline (kan ligge noen uker), det er ikke helt bestemt ennå. 

I tillegg får hun oksygenterapi to ganger i uka og varmebehandling en gang i uka nå. Oksygenterapi går ut på at hun blir koblet på en oksygentank med en oksygenmaske. Tanken veksler på å gi henne for mye og for lite oksygen i planlagte intervaller under overvåkning med pulsoksymeter. Formålet med akkurat den behandlinger er å øke oksygeninnholdet i blodet så mitokondriene kan gjøre jobben sin så Amelia får mer energi. Mitokondriene er cellenes kraftverk, de produserer energi ved forbruk av oksygen. Det hadde jo vært fint med mer energi....

Varmebehandlinga går ut på at hun ligger over en vanntank/badekar som varmes opp med infrarødt lys. Hun har da et termoteppe over seg, og kroppstemperaturen hennes blir overvåket med termometer. Hun skal drikke mye både imens og etter behandlingen siden hun svetter mye. Temperaturøkning hjelper med å drepe bakteriene og AB-en kommer enda bedre ut i hele kroppen når blodet er varmet opp litt. Hun får infusjon samtidig som hun blir oppvarmet. Denne første gangen ble hun varmet opp til 38,3 grader. 


I helga som var fikk vi besøk av Elisabet og Alvilde, søstrene til Amelia. Elisabet ble akkurat 40 år, og vi ville feire henne sammen vi jentene. Flyeisen ned hit koster 45 kr når du reiser med håndbagasje, og det er rimelig å spise ute. Vi koset oss i helga med litt shopping, tur i gamlebyen og god mat samt balinesisk massasje. Herlighet så billige det er å gjøre sånne luksusting her i Gdansk for oss med norsk lommebok. 

Elisabet reiste hjem natt til mandag, men Alvilde ble helt til torsdagsmorgen og det var koselig for Amelia å ha flere tryner å se i leiligheten noen dager. Det var minst like koselig for meg å ha besøk her. Det er fint her, men det er jo litt stusslig å være langt hjemmefra akkurat nå med denne krigen som herjer nabolandet her. Må innrømme at jeg kjenner litt på uro...

Det er fredag og i morgen komme Amelias pappa og skal være her sammen med henne noen dager når jeg må hjem en tur for å jobbe i klinikken. Jeg reiser tilbake til Gdansk tirsdag 22/3. 
Takk for at du følger med på denne reisen. ♥️

Vil du ha varsel neste gang jeg skriver en artikkel om Amelias behandling? Klikk her for beskjed. ;)

Hvis du allerede har fått beskjed trenger du ikke klikke på denne igjen.


2 Comments

 1. Dere er tøffe! Stå på 💪 Krysser alt for at hun blir frisk igjen 💕
  Heidi Solberg AUTHOR  03/12/2022 04:24 AM Central
  Tusen takk, det betyr veldig mye for meg med den støtten, ♥️♥️♥️ vi krysser også alt vi har 💞💞💞
 2. Anette Johansen  03/11/2022 06:55 AM Central
  Så godt dere er i gang nå! Og jeg 🤞🤞🤞 for at dette vil hjelpe godt! Masse lykke til videre og jeg heier på deg og dere alle nå!

  Klem
  Heidi Solberg AUTHOR  03/12/2022 04:26 AM Central
  Ja, nå er vi godt i gang med et løp som kommer til å bli langt, og vi er ganske sikker på bedring etter hvert. Det kommer til å bli verdt det! ♥️♥️♥️
  Tusen takk for koselig støtte, det betyr utrolig mye for oss. 💞
  Klem

Leave a Comment