Nyttårstanker, ikke nyttårsforsetter!
Jeg håper du har hatt ei fredelig og fin julefeiring med og uten corona og minnjbund! Kjenner på en smule frustrasjon som veldig mange andre også kjenner på ved at det kom masse tiltak igjen før julehøytiden. 
Hvorfor er det sånn? 

JO! 

Fordi helsevesenet ikke skal knele og ikke greie å reise seg igjen under børen av overtid og mangelen på hender på jobb. 

Folkens, dette er IKKE NYTT!

Lederen i sykepleierforbundet og andre med henne har forsøkt å rope "VARSKO HER!" i mange år før corona kom. Helsevesenet var allerede underbemannet, pleierne var overarbeidet og slitne av altfor stort arbeidspress leeeeenge før vi fikk en pandemi. Pandemien har gjort det skrikende synlig for oss! NÅ ses det, men folkens....grunnen til at det spriker i rekkene og at vi mangler sykepleiere nå er ikke fordi det utdannes så få....det hjelper ikke å utdanne 2500 flere i året som en viss FRP-politiker mente når det er 1 av 5 sykepleiere som slutter i yrket fordi det er for tøft over tid. 

Grunn-problemene med bedre arbeidsvilkår, økt bemanning jevnt over, lønn som samsvarer med ansvaret man har for menneskeliv når man er på jobb må taes tak i NÅ! 

Slutt å skylde på pandemien for et problem som var der lenge før vi fikk en pandemi!

Jeg er selv en av de mange tusen sykepleierne som kjenner på at yrket blir for stressende over tid. Jeg har verdens beste jobb som sykepleier, alle plassene jeg har vært innom har vært verdens beste jobb, og jeg hadde verdens mest interessante og givende jobb i noen måneder i fjor. Det var et vikariat i poliklinikk for kreft og blodsykdommer. Utrolig interessant og spennende. Verdens hyggeligste kolleger, verdens nydeligste pasienter med alvorlige sykdommer som kom til oss for å få behandling intravenøst og som injeksjoner. Kreftsykdommer er et område det forskes mye på, det er veldig mange forskjellige medisiner og det skjer noe nytt absolutt hele tiden så det er ekstremt mye å holde seg oppdatert på. Jeg elsket å ha denne jobben å gå til fire dager i uka i tillegg til klinikken min der jeg var to dager og noen kvelder. Jeg er workoholic og elsker å ha mye å gjøre! 

MEN! Nivået av stress i den jobben ved sykehuset sammen med nivået av stress i privatlivet mitt tok rotta på meg! 

Jeg har fibromyalgi og det utløses av stress....noe jeg vet veldig godt og derfor har jeg vært opptatt av og ganske flink til (om jeg skal få si det selv) å holde under kontroll. Jeg kunne fint fortsatt i den jobben sammen med klinikken dersom nivået av stress i arbeidsdagen ved sykehuset hadde vært litt mer levelig. De behandlingene vi utfører der er potensielt veldig skadelige og farlige om de ikke utføres på riktig måte. Ja, vi kontrollerer hverandre, og ja, medisinene er laget av apoteket og dobbeltkontrollert der også, og alt er sjekka trippelt, men ennå kan vi glippe og gjøre feil om vi ikke har hodet skrudd på riktig vei og er for stresset til å tenke klart. 

Når fibromyalgien slår meg ut sånn som den gjorde i fjor høst så tar det tid å komme seg ovenpå igjen. Jeg vet jeg kommer dit, men ikke hvor lang tid det tar. Foreløpig føles det mange dager som om jeg har hatt slag....klarer ikke å finne ordene når jeg snakker, ramler ut midt i setningene og husker ikke hvorfor jeg begynte å snakke eller om hva jeg snakker... 


En av grunnene til at jeg starta klinikken min var for å kunne tilrettelegge og jobbe der i kombinasjon med sykepleierjobb i tillegg. Så kom CORONA og omsetningen falt dramatisk. Det blir ikke mindre stress av det, men som sykepleier er jeg så heldig at jeg kan jobbe kvelder, netter, helger etc og ha klinikken i tillegg. MEN så var det noe med den helsa mi når sykepleieryrket er så fullt av stressende situasjoner og arbeidspresset er så sinnsykt tøft. 

Så tilbake til det jeg starta med: Gi oss sykepleiere en arbeidshverdag vi kan stå i selv om vi også har familie som krever sitt og hverdagene kan innebære omsorg for syke familiemedlemmer, helseutfordringer og livets normale slag og spark. 


Heldigvis har jeg mine hjelpemidler for å håndtere hverdagen med fibromyalgi. Frønæring og eteriske oljer hjelper meg enormt mye med å holde sykdommen i sjakk,


Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg.

Vil du ha varsel neste gang jeg skriver en artikkel? 
Klikk her for beskjed. ;) 


0 Comments

Leave a Comment