Vi er igang med behandling for Borreliose
Vi fløy ned - eller blir det bort?-  til Gdansk på søndag, og fant den Airbnb-leiligheten vi hadde leid som skulle ha to soverom. 

Den hadde IKKE to soverom og den var heller ikke helt rein for å si det mildt...etter to netter uten søvn på en grusom sovesofa flyttet vi inn i en ren leilighet med to soverom med en dobbeltseng i hvert rom. Vi skal tross alt være her i 6 uker! Eller Amelia skal være her så lenge, jeg skal reise litt frem og tilbake på grunn av jobben min, så pappaen hennes skal være her litt. Er ikke helt lurt å ikke være på jobb når man driver for seg selv. Men uansett må vi sove greit når vi er her og ikke få vond rygg av en madrass som var steinhard og så nedligget på midten at jeg følte jeg lå i en hengekøye.
En helt forferdelig sovesofa
Ganske stor forskjell på de to sengene.....


Dag 1 
Mandag morgen kl 0900 møtte vi på sykehuset og ble tatt imot i resepsjonen av en hyggelig ung mann som er under opplæring. Vi måtte fylle ut en del papirer og betale for de blodprøvene som skulle taes den dagen. Man  betaler hver dag for de tjenestene eller behandlingene man skal ha den dagen. 

Sykehuset er ikke fancy eller flott, men det er rent og pent og ser ut som et sykehus. (Renere enn norske sykehus)

Etter at vi hadde betalt for dagens behandling ble vi tatt med til det rommet der de tar blodprøver og der infusjonene foregår. Der var det flere stoler og et par senger. Siden Amelia har lett for å svime av når det skal taes blodprøver valgte vi seng....de tok bare tre prøveglass. Hun måtte også levere en urinprøve og ta en test som målte elektrolytter og vitaminer. Den testen tok 8 minutter og hun måtte ta vekk alt av metall på kroppen og holde i to "spaker" i 8 minutter. 

Det var alt for den første dagen. 

Dag 2 møtte vi på sykehuset kl 0930 og hadde en lengre konsultasjon med en hyggelig lege. Hun hadde da sett på blodprøvene og informerte om prøvesvarene og hun reagerte på labresultater som ingen i Norge har reagert på....men hun sa at vi regner med det er borreliabakteriene som forstyrrer balansen så det vil antakelig bli stabilt når behandlingen har gitt resultater. Hun forklarte nøye behandlingene vi har å velge imellom, og hva de går ut på og eventuelle bivirkninger og reaksjoner. Det er klart at kraftig antibiotika gjør noe med kroppen.

Hun foreskrev medisiner og kosttilskudd for å styrke kroppen i denne krigen mot Borreliose. 

Her bruker de anti-sopp probiotika, tre forskjellige sorter, i tillegg til lavkarbodiett.

De bruker en del plantemedisiner, såkalt Phytoterapi for å stryke immunsystem og tarmsystem. I tillegg vitaminer og mineraler.

I tillegg kommer leverstyrkende Cholestil. 


Legen var veldig positiv til at Amelia bruker frønæring og essensielle oljer. Bare å fortsette med alt fra naturen som styrker kroppen. Etter konsultasjonen var det flere blodprøver, og denne dagen tok de 9 prøveglass i tillegg til 40 ml blod til SOT-behandling. Så fikk hun Sefotaxim AB 2 g IV i væske, så Glutathion-tilskudd IV. GLutation er et tripeptid som finnes i alle kroppens celler og har som hovedformål å beskytte mot frie radikaler. Hun fikk også en pose elektrolyttvæske siden de hadde tappet en del blod. 

SOT-behandling er litt enkelt forklart et alternativ til antibiotikabehandling. Mange ønsker ikke antibiotika, da kan de forsøke SOT-behandling. Det taes ut ca 40 ml blod som sendes til en lab i Hellas der de finner bakteriene vi prøver å bekjempe i blodet hennes og forandrer på MRNA-et til bakteriene så de mister evnen til reproduksjon. Når dette blodet settes tilbake har dette en effekt i 6 måneder der det hindrer bakterier å multiplisere seg. Dette er en prosess som da må repeteres etter 6 måneder eller tidligere. Det kommer litt an på effekten som pasienten kan føle. 

Vi sier jatakk begge deler siden den ene behandlingen ikke ødelegger for den andre...

Så dette skal hun altså ha som behandling om tre uker og da virker den i kroppen i 6 måneder.

Etter gårsdagens behandling flyttet vi til den rene leiligheten med gode senger. Skuldrene sank flere hakk da vi kom hit. 
Her er det rent og pent og delikat og vi sov begge godt i natt.

Dag 3 startet kl 1015 på sykehuset. Amelia fikk en veneflon i armen imens jeg betalte for dagens behandling som skulle være antibiotika, C-vitamin og magnesium-infusjon og varmebehandling. De utsatte varmebehandlingen til en annen dag da de mente det var nok for i dag. J

Jeg skal fortelle mer om hva varmebehandlingen går ut på når vi har vært med på det. 

Jeg opplever at de tar veldig hensyn og ikke pusher for å "selge" mer enn de må. Veldig betryggende. 

I dag har Amelia vært sliten og tatt det med ro og jeg har handlet mat og lagd mat. Må være kreativ når det skal være lavkarbo og vi helst ikke skal tape vekt. 


Takk for at du følger med på denne reisen. ♥️

Vil du ha varsel neste gang jeg skriver en artikkel om Amelias behandling? Klikk her for beskjed. ;)

0 Comments

Leave a Comment