Hvordan klare å bli mere aktiv når du er kronisk syk eller har smerter?
Hvorfor maser jeg om dette med fysisk aktivitet? 

Hva kan det gjøre for akkurat deg? Ja, du ja..... jeg snakker til deg!

Hvorfor skal du bry deg om dette når det føles helt håpløst og umulig å komme igang? 
Når belønningen din etter en lang dag på jobben er å dumpe ned i sofaen med Netflix, sjokolade og brus. Eller når du er kronisk syk og er hjemmeværende?

Når turer i skog og mark bare er noe de andre driver med. Du orker rett og slett ikke. Ikke har du lyst heller..... OK, jeg ser deg! 
Har du lyst til å bli syk? Har du lyst til å bli der du er? Har du lyst til å bli sykere med tiden! 

DET ER DITT VALG! Du trenger ikke lese mer om du vil fortsette slik du har det nå. Vi har alle et valg! 

Jeg veit jeg virker provoserende nå, men jeg har vært sofasliter på grunn av kronisk sykdom i mange år selv, så jeg kaster stein i glasshus. Jeg synes fremdeles det er vanskelig å komme meg ut så ofte som jeg burde for helsa mi sin skyld. Dørstokkmila er ofte veeeeeeeldig lang!


Er du litt nysgjerrig på hvordan du kan komme deg videre, ut av sofaen og opp i trærne? Ok, ikke opp i trærne kanskje, men litt oftere ut av den sofaen, så les videre!

Jeg kan vise til hauger med forskning som beviser at fysisk aktivitet daglig øker immunforsvaret ditt, og det går fort også. Er du et ungt menneske tar det bare noen få dager å få et bedre immunforsvar når du begynner å spise sunt, sove mellom 7-9- timer hver natt, og få frisk luft daglig i bevegelse utendørs. 

Greier du alle disse har du sinnsykt mye større sjanse til å unngå livsstilssykdommer og bli raskere frisk av viruser og andre infeksjoner som herjer rundt oss. Og vi vil jo ikke bli syke....eller sykere...aldri har vi vel vært reddere for det enn akkurat nå. 

Så hvorfor er dette så vanskelig?

Jo, det meste henger sammen med hvordan vi tenker om oss selv. Det sitter med andre ord mellom øra. 

Har du hele ditt liv fortalt deg selv at du er en sofagris som helst spiser sjokolade, chips og pølser, og at du hater å bevege deg, så er det en selvoppfyllende profeti. OG det er det samme som å be om å bli syk i det lange løp. 

Det viktigste du kan gjøre dersom du ønsker å holde deg frisk, eller bli litt friskere og sunnere, det er å starte med hva du forteller deg selv hver dag. Og så kan det være fint å ha noen å gå veien sammen med....noen til å motivere deg når du føler deg ræva, og noen som kan sparke deg litt bak. Er dere to stykker som kan støtte hverandre så er det supert!

Føler du at du trenger litt mer hjelp, litt faglig og personlig oppbacking, hjelp til å snu tankene dine?


Kontakt meg her for mer informasjon!


Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!


0 Comments

Leave a Comment