Hva er fibromyalgi og hvordan kan man bli bedre?
Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker langvarig smerte og ømhet i muskler, ledd og sener. 

Mange mennesker med fibromyalgi opplever også tretthet, søvnforstyrrelser og kognitive problemer. Tilstanden kan være svært utfordrende å leve med, da det ofte ikke finnes en åpenbar årsak eller kur. 

En av de største utfordringene ved livet med fibromyalgi er å balansere aktivitet og hvile.

Mange mennesker med fibromyalgi opplever at hvis de overbelaster seg eller stresser for mye, kan det føre til en smertefull flere-dagers krise. Men på den annen side, hvis de hviler for mye, kan det føre til stivhet, tretthet og mer smerter. En av nøklene til å mestre fibromyalgi er å lære sine egne grenser, og å ta vare på kroppen sin med bevegelser tilpasset dagsformen og styrken i riktige mengder.

Fibromyalgi kan også bli ensomt å leve med. 

Mange mennesker med fibromyalgi opplever ikke at symptomene blir tatt på alvor eller blir forstått av andre, spesielt når de føler seg utmattet eller har mye smerter. Det kan også være vanskelig å forplikte seg til sosiale aktiviteter og opprette eller beholde relasjoner når redselen for  symptomer kommer i veien. Likevel, kan det å ha støttende mennesker som forstår plagene rundt degg være avgjørende for å overvinne sykdomstilstanden og få en hverdag med mere mestring.

En av de tingene som kan hjelpe deg med å håndtere fibromyalgi, er å fokusere på positive og sunne vaner. Mens det ikke finnes en kur for fibromyalgi, har smertebehandling og mindfulness-baserte teknikker vist seg hjelpsomme for mange. Mindfulnessøvelser, dyp avspenning, moderat fysisk trening og balansering av kostholdet kan hjelpe med en bedre kontroll over symptomer. I mitt onlinekurs hjelper jeg deg gjennom et helt år med å danne grunnlaget for sunne og gode vaner som bidrar til å redusere smerter og utmattelse og gr deg en mestringsfølelse.

Til slutt kan det å ha en selvbevisst og optimistisk holdning være avgjørende for å takle fibromyalgi på en god måte. 

Selv om det kan være vanskelig noen ganger, spesielt når en ser at det å være en aktiv deltaker av samfunnet blir vanskelig, kan øvelser med fokus på aksept og positiv tenkning gjøre det lettere å ivareta og oppleve positive aspekter av livet. Reflektere over hva man kan klare , hva som gir glede i hverdagen og hva som finnes av ressurser i alle mennesker og ting rundt oss kan være oppløftende. Å aktivt finne metoder for å justere tilpasninger i hverdagen og takle de utfordringer man møter kan være vanskelig på egen hånd når livet butter imot. Da vil du finne styrke og hjelp i onlinekursene jeg har laget og i de andre deltakerne. 

Alt i alt krever livet med fibromyalgi en åpen tilnærming til seg selv og til andre, og en konstant nysgjerrighet og utforsking i hva som kan hjelpe til med å beholde eller øke livskvaliteten. 

Tålmodighet og tro på at det nytter kan bidra til håp og støtte i å forstå hvilke tiltak som fungerer best for deg. Målet er å leve så normalt som mulig, og bygge opp ferdigheter til å mestre daglige utfordringer.


Klikk her for mer informasjon om ONLINEKURSENE jeg lager.


Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 





0 Comments

Leave a Comment