Copaiba essensiell olje, hva er denne bra for?

Alle har hørt om eller har et forhold til essensielle oljer som Lavendel og Peppermynteolje. 

 

De fleste har også hørt om cannabis eller CBD-oljer, men det er mindre sannsynlig at du har hørt om Copaiba-olje. 

 

Både cannabis og copaiba inneholder kjemiske komponenter som heter cannabinoider. De kan påvirke kroppens eget endocannabinoide system. Det endocannabinoide systemet har du kanskje ikke hørt om? Det handler om helse og velvære, men er sjelden omtalt. Vi har hørt om hormonsystemet og nervesystemet vårt, men når vi hører om cannabinoider tenker vi at dette er noe ulovlig. SBD-olje er reseptbelagt i Norge pdd, men i mange land er dette nå fritt til salgs som et middel man kan stimulere immunforsvaret og forebygge helseproblemer med på samme måte som med Echinacea-planten. For å lese mer om dette se denne linken. 



Copaiba-oljen har en varm, mild duft med innslag av krydder, honning og tre. Oljen er kjent for å virke meget beroligende og balanserende, og er brukt i hundrevis av år for sine helsefordeler. 

Eterisk Copaiba-olje kommer fra Copaiba-treet (Copaifera officinalis), det «eviggrønne treet» med ranker av små hvite blomster som vokser i tropiske regnskogsområder i Sør-Amerika. 

Innfødte i Sør-Amerika har verdsatt dette treet i mange hundre år som naturens eget apotek. Kvaen fra treet har vært brukt av de innfødte i Amazonas som medisin for mange plager i flere hundre år. 

Copaiba-oljen utvinnes fra regnskogen på en bærekraftig måte, samtidig som lokalbefolkningen i området  ivaretaes blant annet ved at de jobber med å utvinne oljekvaen (resinet) fra tresorten.

Det er begrenset tilgjengelighet på Copaiba-olje. Det er for å ivareta bærekraftigheten og ressursene. Et enkelt tre kan gi opptil 40 liter kvae per år - som tappes av treet uten å ødelegge treet eller skogen der det vokser. 

På grunn av det høye innholdet av Beta-Carphyllen er den helt fantastisk å bruke til hudpleie. Den kan eliminere fine linjer i huden din på kort tid. Ha noen dråper opp hudkremen din eller lag deg en hudolje-serum selv.

Hva med et fotbad etter en lang dag?

1/2 kopp epsomsalt
2-3 dråper Copaiba
2-3 dråper Pan-Away

Strø dette i et fotbad og la føttene kose seg

Den er også super å massere inn i huden etter trening. Bland den ut med V6 olje eller annen nøytral massasjeolje.

Eller lag deg din egen parfymeblanding ved å bruke Copaiba sammen med en av dine andre favoritter som Vanilla, Kunzea eller Jasmine? Bare fantasien setter grenser. 




Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg.

Vil du ha varsel neste gang jeg skriver en artikkel? 
Klikk her for beskjed. ;) 

0 Comments

Leave a Comment