copaiba essensiell olje

Informasjonen gjelder kun oljer fra Young Living, andre oljer har jeg ikke inngående kunnskap om.Alle har hørt om essensielle oljer. Disse oljene har de fleste av oss vært borti Lavendelolje eller Peppermynteolje i en eller annen sammenheng enten i maten eller som duft. 

De fleste har også hørt om cannabis eller oljer laget av cannabisplanter, men det er mindre sannsynlig at du har hørt om Copaiba-olje. 

De fleste vet at vi har hormonsystem og nervesystem i kroppen, men vi har også noe som heter det endocannabinoide system. 

(google cannabinoide reseptorer....kjempespennende!)

På grunn av kriminaliseringen av cannabis har det endocannabinoide systemet ikke blitt satt fokus på på mange ti-år. Du skal ha spesielle diagnoser for å få disse oljene via resept i Norge i dag. I andre land er disse oljene nå godkjent for allment bruk fordi de ikke inneholder komponenter som stimulerer hjernen til rus. Både cannabis og copaiba-olje inneholder cannabinoider, som er kjemiske komponenter som kan påvirke kroppens eget endocannabinoide system og forsterke vårt velvære og forebygge helseproblemer. 

Til nå er det oppdaget over 100 forskjellige typer cannabinoider. 

Det finnes flere typer reseptorer og de mest kjente er CB1 og CB2 reseptorer som vi finner overalt i kroppen, men i forskjellige mengder. CB1 finnes i hovedsak i hjernen og sentralnervesystemet, mens CB2 finnes mest i perifert vev, i hormon-og immunsystemet vårt.

Essensiell olje fra Copaiba-treet inneholder den kraftfulle cannabinoide forbindelsen Beta-CaryoPhyllene eller BCP. Denne type cannabinoid, som har mange og kraftige egenskaper, påvirker ikke sentralnervesystemet og hjernen slik som noen andre cannabinoider kan gjøre. BCP har kun interaksjon med CB2 reseptorer og påvirker derfor kun de mer perifere systemene våre, sånn som immun- og hormonsystemet vårt. Den har ikke det som kalles “en sentralstimulerende effekt”. Det er bare cannabinoider som har CB1 reseptorer som påvirker hjernen og sentralnervesystemet.

Hvorfor er det interessant at copaiba-olje inneholder BCP i store doser? Fordi BCP interagerer direkte med de utrolig viktige CB2 endocannabinoide reseptorene!

Dette betyr at Copaiba, på samme måte som cannabis-olje, støtter leveren, hjerte/kar-systemet, fordøyelsessystemet, nevrologiske og respirasjonssystemene osv, i tillegg til å tilføre kroppen store mengder antioksidanter uten at den inneholder marihuana eller THC. (THC er de stoffene i Cannabis som gir rus)

Dermed kan fordelene med cannabisolje eller THC oppnås uten de psykoaktive effektene ved å bruke et produkt som inneholder BCP.

Det er mye seriøs forskning som peker på viktige terapeutiske fordeler ved oral tilførsel av BCP.  

Men på samme måte som cannabisolje og hampolje, er det nødvendig med mere forskning i form av kliniske studier på mennesker. Det som virker særlig lovende er at de kliniske studiene som er gjort til nå er utført med lave doseringer. Disse dosene antyder at så lite som 1-2 dråper Copaiba-olje eller 3-4 dråper svart pepper-olje kan gi merkbare resultater hos mange mennesker. 

På dette tidspunktet viser de (systemiske) beroligende egenskapene til BCP en potensiell god virkning ved behandling av et bredt spekter av helseproblemer. 


I Norge er det vanskelig å få tak i cannabisprodukter som har noen betydelig konsentrasjon, men du kan fint bruke copaiba-olje.

Det høye innholdet av BCP  i Copaiba-oljen gjør den til en veldig kraftfull og helt UNIK olje. Mirakel-oljen, som den også blir kalt. Det finnes også BCP i andre eteriske oljer som sort pepper, ylang-ylang og melisse, men i langt lavere prosentandel.

Det finnes også cannabinoider i rå- sjokolade og rå- lakris, men heller ikke her så store mengder. Echinacea eller solhatt ekstrakt har større mengder cannabinoider, og vil stimulere og aktivisere kroppens eget endocannabinoide system. Det er en av grunnene til at Echinacea stimulerer immunforsvaret vårt på en så fantastisk måte.

HVOR KOMMER DENNE MIRAKEL-OLJEN FRA?

 

Copaiba oljen har en varm, mild duft med innslag av krydder, honning og tre. Oljen er kjent for å virke meget beroligende og balanserende, samt at den har et vell av andre gode egenskaper.

Eterisk Copaiba-olje kommer fra Copaiba-treet (Copaifera officinalis) det «eviggrønne treet» med ranker av små hvite blomster som vokser i tropiske regnskogsområder i Sør-Amerika. 

Copaiba har gjennom flere hundre år blitt brukt av de innfødte i Sør-Amerika som naturens eget apotek. Kvaen fra treet har vært brukt av de innfødte i Amazonas som medisin for mange plager i flere hundre år. 

Copaiba-oljen utvinnes fra regnskogen, men dette skjer på en bærekraftig måte, samtidig som de ivaretar lokalbefolkningen i området  som jobber med å utvinne oljekvaen (resinet) fra tresorten.

Det er begrenset tilgjengelighet på Copaiba-olje. Det er for å ivareta bærekraftigheten og ressursene. Et enkelt tre kan gi opptil 40 liter kvae per år - som tappes av treet uten å ødelegge treet eller skogen der det vokser. 

 

HVORFOR DEN BLIR KALT MIRAKEL-OJEN

Denne oljen kan ha en positiv effekt på en myriade av tilstander.
Denne mangesidige oljen er betennelsesdempende, antiseptisk, astringerende (sammentrekkende) og stimulerende. 

Den er modulerende…det vil si at den regulerer og balanserer systemet vårt tilbake til det vi kaller for homeostase. Hvis din kropp er utslitt vil den virke både avslappende og stimulerende på samme tid. 

 • Kjent for sin beroligende og avslappende virkning. Kan hjelpe ved angst og depressive tilstander, uro og søvnvansker.

 • Inneholder store mengder antioksidanter som hever immunforsvaret og beskytter cellene mot oksidativt stress.

 • Brukes ofte ved bronkitt, sår hals og irriterte slimhinner i luftveiene, urinveisinfeksjon, blærekatarr, hemorroider, diare, soppinfeksjoner, psoriasis, eksem og utslett på huden - virker så bra fordi den har en sammentrekkende og regenererende effekt på slimhinnene i hele kroppen. Den er urindrivende, slimløsende  og slimhinneberoligende.

  Det er primært irriterte og ødelagte slimhinner som er roten til at betennelsen “setter seg fast” i slimhinnene i øyne, øre, nese, bihuler, hals, svelg, lunger, hele fordøyelseskanalen… og i livmor, skjede og urinveissystemet vårt.

  Slimhinnene er ekstremt utsatt for soppinfeksjon på grunn av et mørkt og fuktig miljø og eksem, akne og utslett har en relasjon til en dårlig fungerende tarm.

 • Støtter og fremmer fordøyelsessystemet - fordi den er soppdrepende, slimhinne-oppbyggende, rensende, betennelseshemmende, krampeløsende og karminativ (hjelper mot luft og tarmgass).

 • Støtter og fremmer hjerte/kar og luftveis-systemet.

 • God å bruke på/mot muskelverk og hodepine og magekramper - fordi den er smertestillende, sirkulasjonsfremmende og krampeløsende. Den beste effekten oppnås ved å bruke oljen både innvendig og utvendig på samme tid.

 • Støtter ved autoimmune sykdommer - fordi den er betennelsesdempende, smertestillende og sirkulasjonsfremmende - den hever immunforsvaret vårt!

Den hever immunforsvaret vårt, stimulerer det endocannabinoide systemet, og vil hele tiden forsøke å bringe kroppen til homeostase…. altså til perfekt balanse og god helse! 

HVORDAN BRUKES DENNE FLOTTE OLJEN?

I kosmetikkindustrien er den en høyt skattet olje på grunn av den astringerende eller  sammentrekkende virkningen den har på huden. Den er også god på irritert og sliten hud. Den  tilfører antioksidanter - og den etterlater huden myk, glatt og strålende. Det er bare å ta noen dråper i din favoritt olje eller krem og massere den godt inn i huden.

Copaiba-olje har en god effekt på acne og uren hud.

Når du skal bruke Copaiba utvortes kan du kombinere copaiba eterisk olje med en ren, økologisk baseolje (for eksempel med mandel, jojoba, kokosolje), eller du kan blande den med en ren, duft-fri krem før du smører den på kroppen. 

For å ta copaiba olje innvortes, kan du tilsette en eller to dråper til vann, te, juice eller i en smoothie. 

Du kan også legge en til to dråper eterisk olje under tungen. Den vil da tas direkte opp i slimhinnene og går rett ut i blodbanen uten å gå gjennom fordøyelsessystemet først.

Hvis du ønsker å dra nytte av å puste inn den herlige treaktige duften fra denne oljen, kan du tilsette noen dråper i en diffuser. Denne vil spre ørsmå dråper med herlig eterisk olje som vil fylle hele rommet. 

Hvis du ikke har kjøpt deg en diffuser enda (anbefales) så kan du kan også ta noen dråper eterisk olje i en bære-olje over et varmende te-lys. Det er en meget avslappende og avstressende olje - flott å ha i en diffuser etter en lang og slitsom dag. 

Som du ser så er det mange fordeler ved å bruke copaiba-olje. Den har mange legende, forebyggende og mange enda uutforskede egenskaper. 

Med egenskaper som er like mangesidige som CBD-olje, men uten psykoaktive forbindelser som THC (som gjør deg “høy” eller ruset), blir det interessant og spennende å følge den kliniske forskningen i tiden som kommer fremover.

Det er trygt å bruke ren, økologisk essensiell copaiba-olje

HVORDAN får jeg tak i denne oljen?


Har du lyst til å finne ut mer om essensielle oljer og hvordan du kan skaffe deg gode oljer?