Mitt supersunne sjokoladepålegg uten tilsatt sukker
Jeg bare elsker dette pålegget....bruker det nesten hver dag med verdens beste samvittighet selv om det inneholder en del fruktsukker. (inneholder reklame for blenderen min

Når sukkeret lander i magen vår sammen med så mye fiber så blir det ikke blodsukkerkrasj av det, blodsukkeret stiger nice and easy og holder seg fint i timesvis. Du kan tilogmed bruke dette som energisnacks, bare bland det med kokosmasse og rull kuler av det. 

Cashewnøtter er en proteinkilde. Protein bidrar til å opprettholde muskelmasse og er nødvendig for at barns bein skal vokse og utvikle seg normalt. Cashewnøtter har også et høyt innhold av tiamin, jern, kalium, magnesium, sink, kopper og fosfor, i tillegg til å være en kilde til vitamin B6 og kostfiber. Vi trenger bare en neve med cashewnøtter om dagen. 


Dadler:
Dadler har et høyt sukker- og kalori-innhold, men inneholder også mange næringsstoffer: vitamin B og C, kalium, som er bra for hjertet og blodtrykk, og de inneholder jern. Dadler inneholder også magnesium, kalsium og aminosyren tryptofan som spiller en viktig rolle i dannelsen av melatonin (søvnhormon) Tørkede dadler inneholde mye fiber, neo som hjelper fordøyelsen og bidrar til å senke kolesterolnivået.
Dadler inneholder også tanniner som er en type naturlig forekommende antioksidanter kjent sompolyfenol. Tanniner er kjent for å bidra til å forhindre celleskader og å ha anti-inflammatoriske egenskaper, de kan også beskytte mot kreft, Vil du vite mer om dadler? Følg denne linken!


Jeg bruker det som regel oppå mine supersunne frokostvafler eller bananpannekaker. Fire hjerter holder meg gående i timesvis uten blodsukkerdrop og energitap. 

Oppskrift:
  • 300 gram usaltede cashewnøtter 
  • 30 dadler uten stein (ikke tørre, da må de legges i bløt først)
  • en klype salt
  • en spiseskje vaniljeessens
  • 6 ss kakao (eller mer)
  • en dæsj med vann om det blir for tørt
Mal nøttene helt til de blir til smør, dette kan ta noe tid, det kommer an på maskina di. 
Tilsett resten og mal til det blir en jevn og fin masse. Tilsett vann etter behov. 

Oppbevar helst i kjøleskap.

Supergodt på frokostvaflene sammen med skogsbær (uten sukker)Vil du ha mine tre gratis tips for bedre immunforsvar? Klikk her!

Klikk her for mail neste gang jeg poster i bloggen!

Jeg har også en videokanal på Youtube som det hadde vært digg å få flere følgere på. Klikk deg inn og abonner på kontoen min, det er helt gratis og uforpliktende. Der er det mye nyttig info om kropp og helse. Klikk her!


0 Comments

Leave a Comment