Tankesett, mindfulnes, positiv tenkning, hva er det?
I dag vil jeg prøve å avmystifisere hva tankesett eller mindfulnes eller positiv tenkning er.
Mange tror at det bare handler om å tvinge seg selv til å bare tenke positive tanker selv om livet går på tvers, at man ikke skal la seg selv synke litt ned i håpløsheten når den banker på døra, men bare gønne på med positive energier.

Det er ikke sånn, og det er ikke så enkelt heller....

Det handler rett og slett om å bruke alle erfaringer og opplevelser som livet bringer, lære seg å håndtere det og finne en måte å gå videre på.

Når livet er dritt....og det ER dritt innimellom, da er det lov å kjenne på det. Alle de følelsene du har er dine, og du har lov til å føle hver eneste en av de når du føler de! Anerkjenn følelsene, ikke hør på de som sier at du skal ikke føle slik eller sånn....de har aldri gått i dine sko! De vet ikke hva du skal føle eller ikke! De mener det helt sikkert godt, bare ignorer de og vit at du eier dine følelser og det er en grunn til at akkurat du føler akkurat slik som du gjør akkurat nå. 

Når du anerkjenner følelsene dine istedenfor å bare prøve å dytte de vekk så blir det mye lettere for deg å bearbeide de også. Og DA kan du gå videre og du kan bruke dine erfaringer rundt årsaken til det du følte. Da vokser du som menneske og du blir sterkere og tryggere i deg selv. 

Og da kan du bruke denne erfaringen til å finne en positiv utgang på situasjonen du havnet i eller finne en løsning på en utfordring. 

Det med positiv tenkning er en øvelse i å være ærlig med seg selv, samtidig som man øver på å finne mening i det som skjer. 

Men noen ganger skjer det helt meningsløse ting som oppleves som vanskelig på alle plan og da er det lurt å ha øvd seg på positiv tenkning. 

ALTSÅ, nå kommer jeg til poenget. Det er LOV å være lei seg og føle håpløshet og sorg og alle andre følelser som gjør oss til mennesker. Men vi kan hjelpe oss selv til å ikke begrave oss i disse tunge følelsene over lang tid, fordi da kan de holde oss tilbake fra vårt potensial. 

Sliter du med depresjon og angst og du ikke klarer å løfte deg selv opp bør du søke hjelp! Det kan være lurt å få hjelp så du kan få det bedre slik at det blir lettere å tenke de positive og gode tankene. 

Her kommer en øvelse i å lære seg å tenke positivt: 
Hvis du hver kveld når du har lagt deg tenker over dagen din og skriver ned 3 ting du er glad for fra denne dagen. 
Og tenk på hvorfor du er glad for det, la tankene om hvorfor akkurat dette var så fint for deg få lov til å surre i hodet ditt til du sovner...da sover du bedre! 

OG du våkner lettere...og så kan du når du har våknet lese notatet ditt fra i går og gå inn i den nye dagen med disse gode tankene. Dette er en øvelse, og jo mer du øver, jo bedre blir du på det!

Ett lite tips: Har hele dagen vært helt dritt, men du fikk ihvertfall lakka neglene dine litt vakkert.....fokuser på de vakre neglene når du legger deg! 

Det er ikke værre enn dette....


Og jo flere ting ved livet ditt du kan finne på å være glad for, jo flere ting får du å være glad for også....

Og nettopp derfor lønner det seg å lære seg å tenke positivt, fordi det avler flere gode og positive følelser og opplevelser! 

Det er så enkelt som at forventer man bare dritt, så har det lett for å komme mere dritt, og forventer man gode opplevelser og fremgang, så kommer det gjerne gode opplevelser og fremgang. Dette er en universell lov som heter Loven om tiltrekning. Jeg anbefaler deg boka "Hemmeligheten" eller "The secret" av Rhonda Byrne om du ikke allerede har lest den. Kjempefin å lese på sengekanten eller lytte til lydbok. 


For flere tips til ting å være glad for, følg bloggen min!
 Klikk her for å få beskjed neste gang jeg blogger. 

For mine videoer med tips til hvordan du kan øve deg på takknemlighet, gå til min Youtube-kanal!
Abonner på kanalen, det er helt gratis og uforpliktende. 


Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!


0 Comments

Leave a Comment