Hvordan du kan overleve juleforberedelsene med din fibromyalgi
Gruer du deg til jul? 
Kjenner du at du kommer til å være helt utslitt av alt du føler at du MÅ gjøre?
Og så føler du at det er forventet at du skal glede deg og ordne og styre og lage verdens beste jul siden  du "bare" går hjemme? Eller fordi du jobber redusert stilling på grunn av helsa di? Friske mennesker forstår ikke at sykdom aldri tar ferie.....det er en heltidsjobb i seg selv!


Jeg vil gi deg noen råd som jeg selv ikke fulgte da jeg var syk av min fibromyalgi. Hadde jeg klart å følge disse rådene selv, så ville julefeiringene blitt annerledes....blitt litt enklere for å si det mildt.  1. Planlegg jula i god tid og gjør innkjøpene til gaver tidlig på høsten om du kan, så slipper du streve i butikker når de er fulle av stressa folk. 

 2. La noen andre lage julemiddagen, det går fint om det ikke blir akkurat sånn som du er vant til. Det viktigste er at du ikke er utslitt på julaften.

 3. Vasker du til jul? 
  Slutt med det! Det er den mørkeste tiden på året, ingen som ser støvet uansett. Bedre å vaske på våren!

 4. Dersom du baker, let etter oppskrifter med alternativer til sukker. 


  (Du vet at sukker trigger smertene og det er lurt å prøve å unngå det så mye du kan. Ihvertfall hjemme hos deg selv! Det finnes ganske gode alternativer til sukker nå, og det holder å bake en eller to sorter. )

 5. Du trenger ikke 7 sorter. Om du absolutt vil ha mange sorter, så avtale med familie eller venner at dere baker forskjellige sorter og så deler med hverandre. 

 6. Lag deg en timeplan der du legger inn tidspunkter for hvile i løpet av dagen. Det er så fort gjort å brenne av alt kruttet på en god dag, og så betaler du for det i dagesvis etterpå. 

 7. Snakk med familien din og de du skal feire jul med på forhånd, finn ut hva de forventer og fortell hva du selv forventer av både deg selv og de rundt deg. Husk at tradisjoner er til for å brytes!


GOD JUL!

Klikk her for varsel neste gang jeg blogger. 

Klikk her for informasjon om frønæring som kan hjelpe deg med å bli kvitt betennelsene i kroppen! (Det har forandret mitt liv totalt)0 Comments

Leave a Comment