Hvordan få hjelp til plagene ved overgangsalderen uten å bruke hormonpreparater.
Overgangsalderen er en naturlig del av alle kvinners livsyklus, likevel er det skremmende, litt tabubelagt og et ikke-tema for veldig mange fremdeles. 

Selv om denne overgangen er uungåelig for alle kvinner, er det fremdeles vanskelig for veldig mange å snakke om det, langt mindre be om hjelp til å håndtere det. Og de fleste av oss ønsker ikke å bruke hormonterapi for å overleve hverdagene våre.

Så her kommer noen tips til naturlige hjelpemidler, altså planter og urter som har vært brukt i århundrer for å hjelpe kvinner. 

Vill Yam har vært brukt i kinesisk medisin i århundrer for å lindre symptomer i overgangsalderen. Studier har vist at Vill Yam har egenskaper som kan stimulere kroppen til å produsere mer østrogen, og den kan også redusere risikoen for eggstokk-kreft. 

Muira Puana - også kjent som potens-treet, har vært brukt ved seksuelle utfordringer og som et afrodisiakum. 
Nedsatt sexlyst, tørr skjede og smertefull sex er vanlige plager i overgangsalderen. I en studie som kombinerte Muira Puana og Gingko Biloba i en måned, rapporterte kvinnene som var i overgangsalderen økt sexlyst, de hadde mer sex og større tilfredsstillelse og glede av sex og orgasme. 

Du får 5% rabatt dersom du bestiller Muira Puana her, og Gingko Biloba her!

Er en rot i ginseng-familien som også har vært brukt av kvinner i overgangsalderen. Noen kvinner melder om færre hetetokter, økt seksuell glede og bedre søvn når de bruker denne.

Den er en adaptogen urt. Det betyr at den vil tilpasse seg stress. Adaptogener kan fremme bedre søvn noe som også resulterer i en bedre stemningsregulering. ;)
Ginseng kan også hjelpe kroppen vår med å produsere mer av nevrotransmitterne serotonin og dopamin. Disse endorfinene er kjent for å løfte humøret og redusere opplevelsen av smerter i kroppen. Endorfiner hjelper oss med å opprettholde et positivt syn, redusere depresjon og øke energien vår. 

Black Cohosh eller Klaseormedrue
er et tradisjonelt indiansk middel som brukes til å gi lindring ved uregelmessig menstruasjon. I tillegg rapporterer mange kvinner at svart cohosh forbedrer søvnkvaliteten og til og med gir lindring av hetetokter. På den annen side er det mange studier som antyder at svart cohosh ikke har noen effekt på symptomer ved overgangsalderen. Så hvis dette kosttilskuddet fungerer for deg såHvis ikke, vær rask med å gå videre og prøv noe annet.

Pregnenolon
Pregnenolon er et hormon som kvinner har mest av rundt 30-35 årsalderen før det begynner å synke gradvis når kvinner nærmer seg overgangsalderen. Å supplere dette hormonet med en naturlig kilde kan gi lindring av ubehag i overgangsalderen. Kvinner rapporterer forbedringer i forekomsten av hetetokter, søvnløshet, tørr hud, lav libido, tretthet, humør og energi.

Soya

De fytoøstrogene effektene av isoflavoner har ført til at noen ser på soyamat som
alternativer til konvensjonell hormonbehandling. Dermed kan tilsetning av soya i kostholdet ditt bidra til å støtte sunne østrogennivåer og gi lindring av hetetokter og andre ubehag.

Personlig har jeg fått stor effekt av essensielle oljer og serum for mine overgangsplager. 

Jeg startet med Endoflex oljeblanding for to år siden, og siden det har jeg ikke hatt hetetokter. Den inneholder spearmint (Mentha spicata), sage (Salvia officinalis), geranium (Pelargonium graveolens), myrtle (Myrtus communis), nutmeg (Myristica fragrans), and German chamomile (Matriciaria recutita).

Senere startet jeg også med et serum som heter Progessence Phyto Plus, og da ble humøret mitt ble mere stabilt også. 

Det er et serum laget av blant annet Meksikans Yamsrot og Copaifera officinalis resin oil*, Boswellia carterii oil*, Cedrus atlantica bark oil*, Caprylic/capric triglyceride, Citrus aurantium bergamia* peel oil (Furocoumarin-free), Mentha piperita* oil, Tocopherol, Vitex agnus castus* extract, Dioscorea villosa root extract, Eugenia caryophyllus* bud oil. 

For å få tak i disse to følg denne linken og spør meg om hjelp for å få 24% rabatt på de. 

Hva er dine favoritthjelpemidler i overgangsalderen? Kommenter nedenfor og del!


Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

2 Comments

 1. Hei.

  Jeg er interresert hvordan få hjelpe til overgangsalder. Jeg sliter veldig mye av symtomber.

  Jeg ønsker få mer informasjon.

  Mvh Daniela Roos
  Heidi Solberg AUTHOR  03/12/2022 04:28 AM Central
  Kjære Daniela, jeg hadde visst glemt å svare deg her, men nå har vi jevnlig kontakt på facebook og på meldinger. Gleder meg til å bli kjent med deg. ♥️
 2. Hei ønsker hjelp til tørr kjede . Å økt sex lyst er helt på bunn
  Heidi Solberg AUTHOR  03/12/2022 04:29 AM Central
  ♥️

Leave a Comment