Sunn og god frokost i en fart
Vær så god - her er oppskriften på verdens beste og enkleste frokost! (inneholder reklame for kjøkkenmaskin)

Disse supergode pannekakene piskes sammen på bare noen minutter, og består av kun tre ingredienser. De er supersaftige og naturlig søte, og ikke minst uslåelig sunne!
I en porsjon av disse pannekakene får du blant annet i deg en solid dose av både protein og kalium som kroppen trenger. Kalium øker oksygenforsyningen til hjernen din, og kan hjelpe til med å forhindre slag. 

Beinbygningen og forbrenningen påvirkes også av kalium, og ikke minst hjelper kalium til med å regulere blodsukkeret!
Bananer inneholder følgende næringsstoffer: C-vitaminer, Niacin, Manganese, Vitamin B1, Vitamin A, Jern, Selenium, Vitamin E, Biotin, Zinc, Vitamin K, Patassium, fiber, Pantotensyre, Vitamin B2, Fosfor, Calcium.

Egg inneholder: Selen, Folat, Biotin, Calcium, Cephalin, Lecitin, B-5, B-12, A-vitaminer, Jod, E-vitaminer, fosfor, jern, Tiamin, Zinc og D-vitamin.

Eggene fra høner som er frittgående og får lov til å gå ute og spise det som er naturlig for de inneholder opp til 40% mer næringsstoffer og 35% mindre kolesterol enn egg fra burhøns og "frittgående innehøns". Det er som to helt forskjellige matvarer egentlig.  

Har du bananer liggende som begynner å bli brune, så ikke kast de, du kan fryse de og bruke de senere eller bare lage supersunne pannekaker. Jo modnere bananene er, jo søtere blir pannekakene. 

Disse banapannekakene er verdens beste treningsmat fordi de inneholder alt du trenger uten å bli tung i kroppen og bananene gir et langsomt utslipp av sukker til blodet og på denne måten holder du energien oppe lenger!

Du kan pakke de med deg i sekken, de smaker like godt kalde som varme og de holder fint til dagen etterpå. 
De er supre for å stille søtsuget uten å pakke i deg sukker! 


Oppskrift: 
1 overmoden banan
2 egg
50 gram glutenfri melblanding (4 ss)

Visp egg og bananer sammen i en kjøkkenmaskin, jeg bruker KitchenAid Artisan til alt jeg lager og den er så fin at den får lov til å stå på kjøkkenbenken og skinne hele tiden istedenfor å bli gjemt i et skap. Bland inn melet når røra er fin og luftig. Kan stekes med en gang, de trenger ikke stå og svelle dersom du pisker eggene luftig med bananene. 

Serveres gjerne med lønnesirup, jeg bruker fibersirup Maple, eller du kan ha frisk frukt og kokosblomst-sukker om du vil være sunn. Uansett, de er så søte at du egentlig ikke trenger å søte de noe mere. 

Har du oppi litt olje eller smør og steker de i vaffelhjernet har du supersunne vafler.

For flere sunne og gode oppskrifter, følg bloggen min her så får du en mail hver gang jeg skriver en ny artikkel. 

Har du noen tips du vil dele?

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på å abonnere så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

Vil du ha mine tre tips for å bygge opp immunforsvaret ditt? Klikk her!

Er du interessert i essensielle oljer og rene produkter i husholdningen? Klikk her!

0 Comments

Leave a Comment