Hvordan finne din perfekte vekt og holde den?
Dette er et tema jeg ikke tenkte jeg skulle mene noe offentlig eller skrive noe om. 

Meeeen.....så får jeg spørsmål om både dietter, anbefalinger og treningstips for vekttap.

Det finnes ingen fasit! Det finnes ikke en mal som passer for alle!

Det første du må tenke igjennom dersom du føler at du vil ned i vekt er HVORFOR? 
Hva er motivasjonen din? 
Er motivasjonen sterk nok? 
Hvor mye har du tenkt å gå ned?

Så lager du deg en plan! En plan som gjør at du kan leve med den RESTEN AV LIVET! 

Vekttap handler ikke om en diett i tre måneder, det handler ikke om å løpe en time hver dag på tredemølla heller hvis du ikke er superglad i å løpe. 
Vekttap handler om livsstils-forandring. 

Du må forandre på GRUNNEN til at du veier mer enn du ønsker. 

Hvordan kan du leve godt med deg selv resten av livet ditt med den dietten du har valgt?

Mange har god nytte av å kutte vekk karbohydrater en kort periode or å gå raskt ned i vekt. Denne måten å tape vekt på er veldig omdiskutert, og dette med god grunn. Hjernen vår trenger karbohydrater for å fungere, og etter lang tid på ketose kan man bli veldig sliten.

Kvinnekroppen er annerledes enn mannekroppen når det kommer til forbrenning av kilo over tid. Dersom du pusher deg selv, løper en time om dagen og spiser veldig lite kalorier og ingen karbohydrater vil kroppen din til slutt begynne å bli stresset. Dette fordi i naturen skal vi føde barn....vi bør ha "litt å gå på" for at vi skal tåle barnefødsler etc. Dermed stresser kroppen vår med vekttap. Så begynner kroppen å "spare" etter ei stund. Da kan vi fortsette å løpe en time om dagen og spise like lite kalorier, men vi slutter å gå ned i vekt...noen som kjenner seg igjen her?

Da må vi forandre planen! Vi må "lure" kroppen til å ikke spare. En måte å gjøre dette på er å ha to-tre lavkarbodager etterfulgt av 1-2 karbdager. Altså mat MED karbohydrater, men minimalt med fett. Ikke rent hvitt sukker, men korn, poteter, pasta etc, sammen med salater uten dressing etc. Slik at du ikke har fett og krabohydrater på samme dag. Kutt gjerne vekk hvetemel og gjærprodukter, det er ikke sunt til hverdags for noen av oss, men grove kornprodukter inneholder mye vitaminer, mineraler og sporstoffer som vi trenger. Hjemmelaga musli med havremelk eller kokosmelk kan være supert å spise istedenfor brødmat til frokost for eksempel. En god salat med nøtter og kylling eller tunfisk til lunsj....Det er mat som metter og det varer i noen timer. 

Og tren hardt 15-20 minutter 3-4 ganger i uka istedenfor en time om dagen i lavere intensitet. Det er mer effektiv og lettere å leve med i det lange løp. (Dersom du ikke elsker løpeturer hver dag da)

Når kroppen vår blir stresset og tror den ikke får nok mat, begynner den ikke bare å spare på fettet, men den produserer også Kortisol (stresshormonet) Dette hormonet gjør at vi legger på oss! 

Helt seriøst, dersom vi stresser for mye, sover for lite og generelt lever litt i ubalanse kan hele kroppen komme i ubalanse og begynne å rote med hormonene våre. En av grunnene til at vi legger på oss i overgangsalderen er ubalanse i hormonene våre. 

Da jeg kom i overgangsalderen gikk det ut over søvnen min (som hadde vært et problem tidligere også) og jeg legger lettere på meg. Nå holder jeg både søvn og vekt i sjakk med stressmestring, yoga, essensielle oljer og mindful eating

Jeg bruker konsentrert næring på travle dager, da er frønæring optimalt for meg, og jeg drikker næringsdrikk med masse antioksidanter som gir meg et lass av energi. Og jeg eeeeelsker mat! Særlig middag er viktig for meg, så det må jeg ha hver dag i en eller annen form, og det kan gjerne være i form av salat dersom det blir sent på kvelden før jeg rekker å sette meg ned og spise. 

Trenger du hjelp med å komme deg ut av sofaen og begynne å røre på deg?

Klikk på linken for informasjon om hvordan du kan klare det!

Vil du ha oppdatering neste gang jeg blogger? Klikk på denne linken.

Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 

0 Comments

Leave a Comment