Nybegynner i Yogaverden?
Yoga er en bevegelsesform som er super for alle aldre og for alle slags mennesker i alle former og fasonger.
Yoga gir en uendelig mengde gode opplevelser og styrker mental fokus, gir bedre holdning, styrke, balanse og fleksibilitet. Selv om Yoga er en mange tusen år gammel treningsform trenger du ikke lære kompliserte stillinger eller gå ned i spagaten eller stå på hodet. Feel-god-faktoren kommer raskt ved de enkleste øvelsene og det er nettopp derfor denne treningsformen er så høyt elsket.

I dag skal jeg skrive litt om hvordan du kan bruke dine essensielle oljer for å gjøre Yoga-treningen din enda mer balanserende og styrkende for det mentale.


Hvordan kommer jeg i gang?
Når du starter opp, er det best å prøve noen forskjellige klasser; noen er dynamiske og fokuserer på å brenne kalorier, mens i andre holder du posisjoner lenger for å styrke muskler og bindevev som sitter dypere. Uansett hva du velger, er det best å starte med de enklere stillingene som danner grunnlaget for mer avansert yoga – og du kan til og med gjenkjenne noen av dem, for eksempel "planken" eller "bro", ettersom andre treningstimer ofte trekker på yoga som et grunnlag for øvelsene deres. Vanligvis vil du finne at navnene på yogastillinger er beskrivende, for eksempel "hund som ser ned", "trekant" eller "tre", som hjelper deg med å visualisere formen kroppen din lager.

Hvorfor er yoga så nyttig?
Noe av det beste med yoga er at det virker på hele kroppen, inkludert styrking, oppstramming og tøying av dype og ofte lite brukte muskler. Hvis du driver med andre idretter, kan det også øke gleden og evnen din i dem, for eksempel ved å holde syklister og løpere fleksible, eller hjelpe med balanse og sikre retningsendringer for tennis, basketball og ski.

Er yoga bra for sinnet ditt?
Hvis du sliter med å konsentrere deg, sovne på kveldene eller stå opp om morgenen, kan yoga også hjelpe. Den inneholder pusteteknikker og meditasjon for å bidra til å skape harmoni mellom sinn og kropp – selv om du ikke trenger å være åndelig for å nyte og dra nytte av fokuset som trengs for å oppnå en positur, eller avslappingstiden som er en del av hver økt. Å gjøre yoga har vist seg å forbedre avslapning og lindre spenninger, samtidig som du forbedrer følelsen av velvære.

Hva er fordelene med yogaklasser med instruktør?
Å gå på en yogatime betyr at læreren kan gi individuell tilbakemelding etter hvert som du tar tak i stillingene. Lærerledede yogatimer har en tendens til å vare en time og inkluderer flere sekvenser med positurer, med avslapningstid på slutten. Det er den ekstra bonusen at yogamatter tilbys, og læreren kan tilby å hjelpe deg inn i en posisjon. Det er naturlig å føle seg usikker første gang du prøver yoga med andre, men selv om de kan være mer erfarne, husk at alle var nybegynnere en gang! Ta deg tid til å se læreren demonstrere, spesielt hvis du er usikker på en stilling.

Hva er fordelene med å gjøre Yoga hjemme?

Hjemme kan du tilpasse yoga etter timeplanen din og ta ting i ditt eget tempo. Du vil også være i stand til å skape din egen komfortable plass, og forbedre avslapningen med for eksempel puter eller eteriske oljer. Hjemme kan du prøve enkle sekvenser som varer i 20 minutter eller mindre; for eksempel en morgenenoppkvikker, eller en kort avslappingsøkt for å hjelpe deg med å sove. Se eller les rutinen før du starter, slik at du forstår hva som kommer og vet hvilket utstyr du trenger.

Min anbefaling er onlineyoga.comOg husk, alles reiser er unike!
Du kan se folk bruke rekvisitter som blokker, bolster og stropper i visse posisjoner. Noen av oss kan lett ta på tærne, andre kan ikke – det samme gjelder yogastillinger. Det er gleden ved yoga. Det kan fungere for oss alle fordi yoga anerkjenner at alle er forskjellige og ønsker alle velkommen.

Har du prøvd Yoga? 
Hva er dine erfaringer med det isåfall? Liker du å gjøre korte økter hjemme eller er du mer glad i å gjøre Yoga i en klasse med instruktør?
Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 

0 Comments

Leave a Comment