10 enkle måter å forbedre helsen din på
Mange av oss tar helserelaterte beslutninger som er ganske omfattende, for eksempel å gå ned mange kilo i vekt, slutte å røyke eller melde oss inn i nærmeste treningsstudio med intensjonen om å trene 5 dager i uka.

Selv om det er vanlig å sette høye mål, sier eksperter at det å sette seg mindre mål kan gjøre mer for helsen vår.

 "Små skritt er oppnåelige og er lettere å få til i din daglige rutine," sier James O. Hill, Ph.D., direktør for Center for Human Nutrition ved University of Colorado Health Sciences Center.  "De er mindre overveldende enn en stor, plutselig endring."

 Her er 10 små mål du kan prøve:

 1. Hold øye med vekten din og jobb med å sørge for at du ikke legger på deg flere ekstra kilo.  Selv om du bare går opp en halvkilo til en kilo hvert år, så øker den ekstra vekten gradvis ganske mye over tid.

 2. Ta flere skritt.  Bruk en skritteller for å telle dine daglige skritt;  legg deretter til 2000,- .  Fortsett å legge til trinn, 1000 til 2000 hver måned for eksempel, til du tar 10 000 trinn på de fleste dager.

 3. Spis frokost.  Frokostspisere har en tendens til å veie mindre og ha bedre kosthold generelt.  For en deilig og ernæringsrik og lettvint frokost, spis musli med frisk frukt på og lav-fett eller fettfri melk.

 4. Bytt ut loffskivene til fullkornsbrød.  Hvis du er som en gjennomsnittsnordmann, spiser du for lite fiber til daglig.

5. Ha minst én grønn salat eller grønnsak med i måltidene hver dag.  Å spise en salat (med fettfattig eller fettfri dressing) fyller magen litt og kan hjelpe deg å spise mindre av den tyngre maten.  Det teller også med i dine daglige porsjoner med grønnsaker og frukt.
 
6. Spis magert.  Fett har mange kalorier, og kalorier teller.  Kjøp magert kjøtt, spis fjærfe uten skinn, bytt til oster med lavere fettinnhold, bruk en nonstick-panne med bare en klatt olje eller smør. (Dette gjelder ikke dersom du er på keto-diett. Da bør du spise fett)

 7. Vurder kalsium ved å inkludere to eller tre daglige porsjoner med lav-fett eller fettfri melk eller yoghurt. Kalsium er viktig for beinhelsa vår og dersom du lever på en melkefri diett bør du passe på å få kalsium fra andre kilder. Gode kilder er brokkoli og blomkål, bønner og nøtter.

 8. Nedskalere. Jo mindre posen, flasken eller tallerkenen er, jo mindre spiser du.

 9. Gå ned bare 5 til 10 prosent av din nåværende vekt.  Helsefordelene er enormt lavere blodtrykk, blodsukker, kolesterol og triglyserider.

 10. Hold styr på spisingen din.  Skriv ned hva du spiser i løpet av de neste par dagene og se etter problemområdene.  Ofte kan bare det å skrive ned ting hjelpe deg med å spise mindre. 

Syns du disse rådene var til hjelp?

Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

0 Comments

Leave a Comment