Noe å varme deg på denne vinteren
Enten du foretrekker de høstlige smakene av krydret te, kakao eller du velger festlig eggedosis til jul, har alle en varmende favorittdrikk etter hvert som de kaldere månedene legger sin kalde svøpe rundt oss.

Prøv noe nytt i år ved hjelp av den utrolige Plus-oljeserien? Søte og krydrede Plus-oljer er fullpakket med de deiligste smaker og det holder lenge med så lite som én dråpe, og de er fantastisk allsidige, slik at du kan piffe opp alt fra morgenkaffen til en festlig festpunch!

1. Piff opp din gresskarkrydderlatte
Etter hvert som årstidene skifter, tyr mange av oss til den varme og beroligende smaken av gresskar for å krydre drinkene og bakevarene våre. Med denne smakfulle oppskriften vil du enkelt kunne kopiere favorittkaffen din hjemme, og sikre at kjøkkenet ditt er fylt med duften av jul og kaffedrikken din varmer godt.

Hva du trenger
2 ts gresskarpuré
1 dråpe Cinnamon Bark+ eterisk olje
1 dråpe Ginger+ eterisk olje
1 dråpe Muskat+ eterisk olje
30 ml espresso eller sterk kaffe
250 ml melk etter eget valg
Metode
Ha gresskarpuréen i et stort glass eller krus.
Rør inn de essensielle oljene og kaffen til de er blandet.
Ha melken i en kjele på lav varme til den er dampende og skummende.
Hell i kaffeblandingen, og hell over eventuelt skum.
Rør for å blande det godt, og dryss med kanel- eller gresskarkryddersmak før servering.


2. Fall pladask for varm epledrikk
Varm, krydret og akkurat søt nok. Denne deilige drinken kan lages i store porsjoner og oppbevares i opptil 2 uker i kjøleskapet. Perfekt som en pick-me-up etter lange vinterturer eller travle dager med julehandel, denne festlige drikken er garantert en familiefavoritt!

Hva du trenger
10 store epler, delt i kvarte (epler med sterk smak som Granny Smith fungerer best)
4 kanelstenger
1 ss allehånde krydder
3 dråper nellik+ eterisk olje
3 dråper Orange+ eterisk olje
3 dråper Muskat+ eterisk olje
60 g brunt sukker


Metode
Tilsett epler, kanelstenger, Allehånde, essensielle oljer og brunt sukker i en stor gryte over middels varme.
Dekk med vann med minst 5 cm. Kok opp, reduser deretter varmen, dekk til og la det småkoke i 2 timer.
Etter de to timene bruker du en potetstapper eller tresleiv til å mose de myke eplene. Sett tilbake på platen og la det småkoke uten lokk i 1 time til.
Sil væsken gjennom en finmasket sil, og trykk med en tresleiv for å presse ut all saften. Kast resten av fruktmassen.
Serveres varm.



3. Sett litt piff på hjemmelaget varm sjokolade

Varm sjokolade føles som jul i en kopp. Denne deilige drikken er en favoritt i høytiden, og med tilsetning av Peppermint+ eterisk olje får den en smakfull forvandling. Lag en drikk som julenissen og nissene hans ville være stolte av med denne fantastiske oppskriften!

Hva du trenger
200 g vanlig mørk sjokolade, delt i biter
600 ml melk etter eget valg
150 ml krem
Sukker, etter smak (også godt uten sukker)
5 dråper Peppermint+ eterisk olje

Metode
Ha sjokoladen og melken i en kaserolle og varm forsiktig opp, rør til all sjokoladen har smeltet.
Fortsett å varme til melken damper, ta deretter av varmen og rør inn fløten.
Når det er blandet, tilsett sukker etter smak sammen med Peppermint+ eterisk olje. Rør godt og server.


4. Hev julen til nye høyder med denne enkle eggedosisen

Eggnog – enten elsker du den eller hater den, men én ting er klar, den legemliggjør julens ånd. Med tillegg av våre utrolige Plus-oljer, hvorfor ikke prøve det på dine familieselskap i år?

Hva du trenger
6 mellomstore eggplommer
150 g melis/sukrinmelis
500 ml melk etter ønske (usøtet mandelmelk)
400 ml krem (Gryr)
5 dråper Muskat+ eterisk olje
Metode
Pisk eggeplommene i en bolle med 100 g av melis til blandingen er blekgul og tykk (dette gjøres best med en elektrisk håndmikser).
Rør inn melk, kremfløte (Gryr) og Muskat+ eterisk olje.
Sett eggedosisblandingen i kjøleskapet og frys ned eggehvittene.


Når du er klar til servering, tiner du eggehvitene i en ren metall- eller glassbolle. Bruk en håndholdt elektrisk mikser og visp eggehvitene til de blir skummende og ugjennomsiktige. Tilsett de resterende 50 g sukker og visp eggehvitene til det dannes myke topper når visp fjernes.
Hell eggedosisen i en stor bolle og vend inn eggehvitene til de er godt blandet. Hell eggedosisen i glass og server med litt nyrevet muskatnøtt over toppen av hvert glass hvis du ønsker det.


Hvilken drikk elsker du å lage på vinteren? Hva er din favoritt?

Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 

0 Comments

Leave a Comment