Smøremidler for de edlere deler av kvinnekroppen
Glidemiddel...mange av oss trenger det innimellom!
Litt soveroms-prat her nå, så spenn deg fast om du er tander.

Jeg har lenge tenkt å skrive om dette da det er et stort problem for veldig mange, og det er pinlig å snakke om det for de fleste. 

Det finnes flere "glidemidler" å få kjøpt, men har du undersøkt hva de er laget av? Det er veldig mange tvilsomme ingredienser i de jeg har lest etiketten på i hvertfall. Det er ikke godt nok regulert hva som kan puttes oppi slike kremer, og de fleste synes det er litt pinlig å stå og fin-lese på tubene når man kjøper de, langt mindre spørre betjeningen om innholdet. 

Hvis du har smøremidler i huset....se på innholdslisten, google gjerne ingrediensene med "dangers of....." og se hva som kommer opp. Kast de i søpla! Seriøst! De fleste er fulle av stoffer du ikke har lyst til å ha inne i de edlere deler av kroppen din. Tro meg!

Jeg gir deg en oppskrift i slutten av denne artikkelen, og den er ikke vanskelig, den er et supert alternativ som er tettpakket på næringsstoffer og ingen giftstoffer. Alle elsker denne, og det kommer du også til å gjøre. 
Les ingrediensene før du starter å lage den, fordi det er ikke sikkert du har alle i huset akkurat nå. Kanskje må du oppsøke en helsekostbutikk i nærheten eller bestille via meg eller internett. Kontakt meg gjerne om du vil ha hjelp med ingrediensene.

Behover for hjelp er universelt, og de fleste trenger hjelp i perioder av livet når tørrheten er et faktum. Noen ganger har det med alder å gjøre, men ikke alltid. Kvinner i alle aldre som bruker prevensjon, antidepressiva eller andre reseptbelagte medisiner kan oppleve tørke innimellom. Og selvsagt i den beryktede overgangsalderen. Hvis du har brukt kommersielle produkter kan tiden nå være inne for å tenke nytt. 

 1. Populære merker kan drepe god vaginal floa, senke immunforsvaret og muligens skape en bakteriell infeksjon (artikkel av Lauren K. Wolf) ".......hypersmolare smøremidler og spermie-drepende geleer drepte mikrober som skal finnes i skjeden. For eksempel drepte K-Y Jelly alle tre arter av Lactobacillus der den ble påført. Dezzutti sier at bakteriedrepingen sannsynligvis er forårsaket av ingrediensen klorheksidin, et antibakterielt middel. Å bringe den naturlige floraen i skjeden ut av balanse er en annen mulig reaksjon på glidemidler legger hun til. og det kan føre til infeksjoner som bakteriell vaginose. "

 2. Glyserin i de fleste smøremidler blir behandlet av kroppen som et sukker og er mat til gjærsopper. Candida er allerede til stede i skjeden i en begrenset mengde, men økning av mengden av den kan resultere i gjærinfeksjoner og en forstyrrelse av det vaginale økosystemet.

 3. Vannbaserte smøremidler med glyserin og propylenglykol som begge er meget hyperosmotiske, kan gi irreversibel skade på sæd og tap av hud-bevegelighet.

 4. Smøremidler kan endre PH-verdien i skjeden og skape et ugjestmildt miljø for sædceller.

 5. Parabener brukes ennå i mange produkt som konserveringsmidler for å øke holdbarheten på mage av disse produktene. Parabener er påviste hormonforstyrrere og fører til redusert sædkvalitet hos menn. De er også knyttet til utvikling av kreft og kan utgjøre en risiko for fosterets utvikling.
Skummelt, ikke sant? Klar for de gode nyhetene?

Når du lager dine egne kremer og salver må du sørge for å bruke utmerkede ingredienser, og det er enklere enn du tror. Jeg vet at de oljene jeg bruker er de beste på markedet, så det er viktig at de andre ingrediensene også er av topp kvalitet. Hvis du blander disse fantastiske essensielle oljene med dårlige ingredienser ødelegger du næringsstoffene og fordelene de gode oljene kan gi deg. 

Uraffinert jomfru kokos-olje, rene essensielle oljer, økologisk olivenolje, bivoks og ren E-vitamin-olje er et must. Fast økologisk kokos-olje er en naturlig fuktighetskrem, den er antibakteriell og med alle de sunne fettstoffene er den super for huden din. Den er også den eneste kilden til laurinsyre i tillegg til morsmelk. 

Økologisk olivenolje har antioksidanter inkludert hydroksytyrosol med betennelsesdempende egenskaper. 

Økologisk bivoks har anti-allergiske egenskaper som kan gjøre den til en nyttig hudbeskyttelse mot luftbårne allergener. Den kan også bidra til å bremse spredningen av giftstoffer fra medisiner i kroppen. Ifølge North Carolina State University er den en god elektrisk isolator. Bivoks har også svake anti-inflammatoriske og antioksidantegenskaper som kan være til fordel for kroppen din. 

Vi snakker om de mest delikate områdene av kroppen ikke sant? Det fortjener definitivt bare det beste. 

Enda en bonus! Har du vært plaget med underlivssopp? Isåfall må du se på kostholdet ditt først, deretter håndtere infeksjonen så naturlig som mulig for å bevare den gode tarmfloraen. Et av mine favorittmidler mot gjær-sopp-infeksjoner er en kombinasjon av ren Melaleuca (tea-Tree-olje) og Lavendel med kokosolje påført på huden. 

Gjett hva? Denne oppskriften under har alle disse ingrediensene PLUSS Frankincense, og den gjør mye mer for deg enn å bare gjøre sex mer behagelig. 

Dette er et rent og personlig smøremiddel som også kan forhindre soppinfeksjoner og fremme helbredelse med dets rene antimikrobielle, betennelsesdempende, vevs-opprettende egenskaper. 

Siste spørsmål jeg veit du lurer på.....JA, den lukter bare helt fantastisk!

Så du kan ta den tuben du har gjemt i nattbords-skuffen din og tenk over om du egentlig vil fortsette å smøre dette på deg selv. Bytt den ut med noe du har kontroll over over og som du stoler på er bra for kroppen din, og til og med kan forhindre elendighet på veien. 

*VELVÆRE PÅ SOVEROMMET*

Ingredienser:
 • 12 kopp uraffinert, økologisk jomfru kokosolje
 • 1/2 kopp økologisk olivenolje
 • 2 ss + 1 ts økologisk bivoks
 • 1/2 ts E-vitamin-olje (fungerer som et konserveringsmiddel og mykgjør salven)
 • 4 stk 6 ml glasskrukker
 • pr 6 ml glasskrukke:
 • 6 dråper ren lavendel essensiell olje
 • 4 dråper ren Melaleuca (Tea Tree) essensiell olje
 • 3 dråper ren Frankincense essensiell olje
 • Valgfritt...legg til Rose, Melrose eller Ylang Ylang for ekstra hmmmmmmmm
(Trenger du hjelp til å skaffe deg oljene, kontakt meg her) 

For enkelthets skyld og fordi det er eltt å helle ifra, bruk en målebolle i glass (ok å varme) med en tut og håndtak for å smelte kokosnøtt og olivenolje, sett den oppi en dyp kasserolle med varmt vann. 

Varm langsomt opp kokosoljen, olivenoljen og bivoksen på svak varme. smelt sakte og vær forsiktig så det ikke spruter vann i oljene, da dette kan forårsake at de mugner. 

Rør av og til for å blande inn bivoksen. 

Når kokosolje, olivenolje og bivoks har smeltet helt, tilsett e-vitaminoljen og rør forsiktig.

Forbered glassene slik! Tilsett de essensielle oljene først i bunne av hver rene glassbeholder. 

Hell smeltede oljer over de essensielle oljene, du trenger ikke å røre. Fyll til ca 1/2 cm fra toppen av krukkene, dekk med et papirhåndkle og la stå minst 6 timer til de er avkjølte og faste. 

Holdbarhet på disse er omtrent 4-6 måneder uten vitamin e-olje tilsatt og 6-8 måneder med vitamin e-oljen tilsatt. 

Husk at kokosolje smelter ved ca 24 grader, så best å oppbevare de på et mørkt og kjølig sted.

Har du noen tips du vil dele? Skriv de gjerne ned i kommentarfeltet underst her. 

Klikk her for å få en mail neste gang jeg skriver en blog-artikkel. 

Følg meg gjerne på Youtube her! Klikk på abonner, det er helt gratis og uforpliktende, og du får en oppdatering neste gang jeg poster noe der. 

Vil du ha mine gratis tips for å styrke immunforsvaret ditt? Klikk her!

Er du interessert i hvordan du kan bruke de duftende essensielle oljene i hverdagen din? Klikk her for gratis informasjon uten forpliktelser. 
0 Comments

Leave a Comment