Hvordan få hverdagene til å gå på skinner!
Er du som meg, så liker du struktur!

OG, er du kvinne og mor, så er det 95% sjanse for at det er du som står for planlegging av fritidsaktiviteter, transport, innkjøp av husholdningsartikler, klesvask, husvask med mere. 

Det er ikke sånn at vi kvinner nødvendigvis utfører alle oppgavene selv, men som oftest står vi for planleggingen fordi vi både er detaljorientert og evner å se det store bildet, OG ikke minst fordi vi er vant med at det er sånn det er. Vi er jo oppdratt på denne måten, og vaner snur seg ikke så lett som man kanskje ønsker. 
Jeg for min del har hatt stort behov for kontroll, og det er utrolig slitsomt, men noen må ha kontroll når en familie har en travel hverdag som skal gå ihop.

Jeg har et par tips!

Mine barn var med på flere aktiviteter hver uke, og de måtte kjøres og hentes fordi vi bor på landet og det er for langt å gå, og det går ikke busser....

På et punkt trodde jeg at jeg skulle bli gal av å holde orden på all logistikken rundt dette.

Så kjøpte jeg noe så enkelt som en familieplanlegger i en bokhandel. Det er en kalender med flere åpne ruter for hver dag. Der kan man skrive navnene på familiemedlemmene på toppen av kalenderen, og nedover på dagene er det plass til aktivitene. 

HELT GULL! 

Nå ble det mye lettere å planlegge og jeg slapp å bli stressa av å gå rundt og huske alt hele tiden. Med en slik kalender får man en oversikt over hele uka, og ser hvilke dager det er mulig å handle inn og legge planer for matlaging og egentrening.

Mens ungene var på trening eller musikk, rakk jeg akkurat å handle mat. Så slo jeg to fluer i en smekk. 

Og så laget vi sammen en oversikt over alle oppgavene man må gjøre i løpet av hver dag i uka, og laget avkryssning med plass til alle til å sette inn sitt navn der de hadde utført oppgaven. Denne var rett og slett et vanlig skriveark jeg teipet på kjøleskapet. 

Ble litt pinlig for noen når mitt navn dominerte 85% av oppgavene.....da ble det jammen en forandring etter hvert. 

La ungene få oppgaver tilpasset den alderen og ansvaret de kan ta, de har veldig godt av å føle at de er viktige. Ingen har godt av å føle at ingen har bruk for de....også barn liker å være til nytte. Og så gi de ros for det de har gjort. 

Hos meg har ungene fått ukepenger og dermed har de noe å bruke på kino etc. Etter hvert som de er blitt eldre har de fått ansvar for å handle inn egne klær. Helt fra 12-årsalderen har de gjort det. Da ser de hva det koster, og ønsker de seg noe ekstra, kan de gjøre noen ekstra oppgaver for litt ekstra penger. 

Når ungene lærer seg å ta ansvar selv fra tidlig alder, kan det hjelpe med å ta vekk noe av presset på deg som forelder. 

Å ha familiemøter er også en hjelp for å takle stress som kommer. 

Kommentér gjerne!

Trenger du flere tips til en bedre helse og mer tid til deg selv? Følg linken for mine tips.

Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!


For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!


0 Comments

Leave a Comment