Hvorfor jeg ikke er ufør når jeg har en kronisk smertediagnose
For mange år siden ble jeg syk. 

Det kom snikende...og da jeg hadde fått Amelia, var jeg helt sengeliggende lenge. 
Jeg fikk diagnosen Fibromyalgi, jeg hadde smerter over alt, og jeg var helt utmattet.

Jeg gikk fra fulltid jobb til midlertidig uføretrygd da dette ennå var et valg, så måtte jeg senere over på aap. 

Ble en del stress med arbeidsutprøving, men jeg hadde en fantastisk veileder som hjalp meg så jeg fikk litt fred. 
Jeg hadde min egen lille online-bedrift jeg drev, så hun registrerte den som del av utprøving og aktivitet og jeg fikk holde på i fred for det meste. 
Så ble formen bedre spesielt etter en måneds opphold med undervisning og opptrening på Jeløya, jeg fikk tilbake håpet, og fikk bukt med det meste av redselen for smertene. 

Jeg ble bedre og bedre og til slutt ville jeg tilbake til arbeidslivet igjen og jeg fikk dekket omskolering av NAV. 
Det var flere år etter at de egentlig mente jeg burde hatt minst 50% uføregrad.  
Så starta jeg etter fire år på deltid på universitetet i full jobb som sykepleier i turnus.  

Turnus med overganger ble for tøft for meg etter noen måneder pga stresset det medfører, så da ble jeg syk igjen. Turnus med overganger betyr ofte at man jobber kveld til kl 2230, for å starte på igjen neste morgen kl 0700...ikke mange timers hvile imellom der... I tillegg er man ofte alene på jobb med sykepleieransvar. Flere av disse overgangene hver uke kjørte meg rett i grøfta igjen. 

NAV og fastlegen mente da at nå hadde jeg prøvd nok i mange nok år...nå burde jeg bare få en uføregrad på minst 50%. 
Jeg starta søkeprosessen, men begynte så i en annen type turnus hos en annen arbeidsgiver som funket med min kropp ei stund. Liker ikke å gi meg. 

Så ble jeg dårlig igjen blant annet på grunn av stor psykisk belastning den perioden min datter var sykest, (jeg fikk aldri satt av tid til meg selv og trening, noe jeg er helt avhengig av for å holde meg noenlunde frisk), og forslaget om 50% ufør kom opp igjen. 

Da kom jeg over de produktene som vippet meg opp over helse-kanten igjen. 

Det skjedde da jeg var i USA med min datter for å få stilt diagnose og finne behandling til henne.
Nå driver jeg en hud-og kroppspleie-klinikk, (har utdannet meg til kosmetisk sykepleier), jobber 60% nattevakt i hjemmesykepleien og kroppen funker takket være naturprodukter, nok hvile, søvn og trening og positiv tenkning 
NAV lokalt har vært fantastiske hele veien! 

Nå har jeg lært for ørtende gang at jeg ikke fungerer uten regelmessig trening. Ingen fungerer i lengda uten trening og bevegelse. En av de store filosofene, jeg husker ikke om det var Platon eller Aristoteles sa at ca sitat: 

"Den som ikke tar seg tid til å trene må før eller siden ta seg tid til å være syk...."

Trenger du hjelp med å komme deg ut av sofaen og begynne å røre på deg?

Klikk på linken for informasjon om hvordan du kan klare det!

Vil du ha oppdatering neste gang jeg blogger? Klikk på denne linken.


Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg. 


0 Comments

Leave a Comment