Har du angst?
Har du hatt angstanfall noen gang?


En god venninne spurte meg om dette da jeg kontaktet henne for å drodle litt over noe jeg hadde opplevd og som jeg ikke helt klarte å plassere på riktig sted selv. 
(Innerst inne visste jeg det selv, men trengte noen til å bekrefte meg)

Jeg driver for meg selv, en hud og helse-klinikk. Har ikke tatt ut lønn ennå fordi den er nystarta og med Korona-restriksjoner har det vært en røff start for meg også. I tillegg jobber jeg for øyeblikket i et vikariat ved sykehuset, og jeg digger å jobbe der og jeg trenger lønna.

Så hadde jeg et uhell i starten av sommerferien min, der jeg ble hengende i stigen til båten og måtte trekke min egen vekt opp etter armene. OG SÅ STERK ER JEG IKKE!
Men jeg gjorde det likevel for ikke å havne under den båten da...


Kjente jo at det røska skikkelig i den ene skuldra (HØYRE selvsagt….jeg er høyrehendt) og to dager etter var det så vondt at jeg satt og gråt på ei strand. Visste ikke hvordan jeg skulle sitte/ligge/gå UÆÆÆÆÆÆH

Så tok jeg kontakt med legen som sendte meg til akutten for røntgen i tilfelle noe var brukket, hvilket det ikke var, og dermed var det å vente på MR for å se om musklene var rivd i stykker. 

Samtidig med dette fikk jeg et sår på haka som vokste for hver dag, jeg trodde jeg hadde fått en kjøttetende bakterie på et tidspunkt. Hadde jo bada i sjøen...

Så satt jeg hjemme hos noen på besøk og plutselig...helt ut av det blå...raste plutselig pulsen min helt vilt avgårde. Jeg målte den til 109 sittende stille i sofaen, og jeg har sitte-i-sofaen-puls på rundt 60 normalt!

Jeg reiste meg for å dra hjem, svimmel. ør, og med en puls som steg opp til 140-165-98-120-den virra som er flue.

Kjente meg skikkelig skjelven og skulle vise min elskede TomV hvor mye hendene mine skalv, da jeg oppdaget at den høyre armen min var dyp lilla! Ikke blålig, men dyp lilla!
To av flere tegn på Sepsis! Rask puls, blå arm.... jeg tenkte på utslettet på haka og lurte på om det vandret noe dritt rundt i kroppen min som angrep fra innsiden....
 Jeg manglet forvirring og feber... Egentlig var jeg vel ganske forvirra også som kunne tro jeg hadde sepsis. PINLIG!

Da bestemte TomV bare at NÅ KJØRER VI TIL SYKEHUSET!


På vei mot sykehuset og snart hjemme hadde pulsen roet seg, armen var ikke lenger lilla og jeg hadde sluttet å skjelve, så jeg sa jeg ville hjem og vente litt og se om det bare gikk over. Det var noe som sa meg da at dette er faktisk ikke farlig!

Ringte og snakket med ei venninne om symptomene...hun stilte så det ovenstående spørsmålet: Har du hatt angstanfall noen gang?

Ja, jeg har hatt angstanfall, men da blir jeg sånn at jeg ikke får puste...OG det er mange år siden nå(bortsett ifra høydeskrekk-anfall)

Men angst kan kle seg i så mange drakter.

Angst er når kroppen får en fysisk reaksjon på noe som foregår psykisk. Når du føler at NÅ DØR JEG! og du vet egentlig at det ikke er sånn, men du blir livredd. Som sykepleier så kan jeg jo et par ting om diagnoser og symptomer, så det var altfor lett å tenke sepsis... som er akutt blodforgiftning. KJEMPEFARLIG! 

At armen ble blå skyldtes at alle musklene trakk seg sammen i nakken og der var det allerede trangt på grunn av det som viste seg å være en kraftig muskelstrekk. Jeg trodde jo musklene var rivd av og at jeg ville måtte operere og ikke kunne bruke armen på et halvt år, hvilket ville vært en katastrofe for begge jobbene mine, derav redselen for skade. Dette førte jo til at musklene ble enda stivere....

Har du opplevd angst?
Visste du at helseangst er noe mange opplever daglig? Er du selvstendig næringsdrivende og ikke har lønnsutbetalinger og ikke har annet nettverk om skaden skulle oppstå? Da kan du forstå min angst den dagen.


Men ANGSTEN lyver alltid! 
Den prøver alltid å tricke deg og lure deg til å tro at det er livsfarlig! 
Den har flere forskjellige «drakter» den kler seg i for å lure deg.

Jeg fikk samlet meg i min egen sofa, brukte pusteteknikker og essensielle oljer og følte meg mye bedre, og hadde stor glede av å snakke med min gode venninne.

Har du angstanfall, SNAKK med noen! Tenk på hvem du kjenner som er et fornuftig og oppegående menneske som kan hjelpe deg med å analysere det som skjer med deg. Fortell en du føler tiltro til at du av og til/ofte plages med angst og spør om du kan få lov til å ringe når det skjer. 

Tusen takk Tone, du hjalp meg så veldig den dagen, takk for at du tok deg tid. Jeg gjenkjente ikke angsten i den drakten....


Og vit at du er ikke alene! MANGE har hatt angstanfall en eller mange ganger. Det er ikke deg det er noe galt med, det er en reaksjon kroppen vår har på faktorer vi som regel ikke er herre over. 

Er du interessert i hvordan essensielle oljer kan bidra til å gjøre hverdagen din mindre stressende og mye morsommere? Klikk på denne linken for informasjon. 

Sjekk min Youtube-kanal for videoer om helse og trening med mere. Klikk gjerne på å abonnere på den, det er helt gratis og da får du oppdatering når det kommer nye videoer som kan være interessante for deg.
0 Comments

Leave a Comment