Hvordan tar du vare på deg selv i ferien?
Det kan virke som et rart spørsmål, med tanke på at i ferien skal vi jo ha ferie, så er ikke det akkurat det samme som å ta vare på seg selv?

Jeg vil påstå at for veldig mange kvinner og menn, så er ferien en av de mest slitsomme periodene av året. 

Det er mange årsaker til at mange sliter i ferien, og en av grunnene skal jeg skrive litt om i dag, fordi jeg har førstehånds kjennskap til det. 

Nemlig; forventingene om at vi skal ha det så fantastisk, slappe av så veldig mye, og samtidig ta oss av familien vår som plutselig er der på HELTID!

Vi er jo vant til å ha noen timer "fri" fra familie hver dag når vi er på jobb. 
Jeg skal glatt innrømme det, at mange ganger er det godt å "rømme" til jobben. Der kan jeg tenke ferdig hele tanken, og jeg føler også at jeg blir satt pris på for den jobben jeg gjør. 

I ferien min får jeg ofte ikke tenkt ferdig en tanke, og jeg føler ofte at jeg kun duger til å lage mat, rydde og vaske klær og hus. Jeg vet jeg svartmaler litt, tro meg, jeg elsker å ha ferie, men jammen er det godt når hverdagen starter igjen også. 

Noen som kjenner seg igjen? 

Så hva gjør vi med dette fra år til år?

Går på samma smellen hver gang? 

Skyhøye forventninger, alle andre poster så fantastiske storyer og bilder, noen ganger får man lyst til å grave seg ned i sanda fordi bildene vi tar ikke er så fantastiske, maten vi spiser ser ikke sånn ut som de andres mat, og ungene skriker og hyler mer enn alle andres unger føles det som.

For det første:

Ta ned forventningene mange hakk!

Velg ett eller flere av disse punktene og fokuser på sannheten i det!

1. Ferie er å ikke være på jobb, ikke nødvendigvis å ha det sååååå fantastisk!
2. Gjør noe hver dag som bare er for deg selv, og ikke for resten av familien!
3. Unn deg alenetid, bittelitt hver dag. Om den så bare er i badekaret før noen våkner, eller etter at alle andre har lagt seg, 10 minutter kan du spandere på deg selv. 
4. Ikke ha som mål å lese alle bøkene du ikke rakk å lese denne våren, kjøp deg et ukeblad istedenfor, og løs kryssordet i det. 
5. Avtal med venner som har jevnaldrende barn, eller familie, om å ha de på overnatting, slik at du får en kveld uten barn i ferien. 
6. Gå inn på YouTube eller via fitbiten din om du har det, finn en yoga-session som passer for din kropp. Velg en som varer mellom 10-15 minutter, gjør denne hver morgen før frokost. Plant ungene i sofaen med iPad eller fjernsyn imens. Unn deg den tiden, kroppen din vil tjene på det, humøret blir bedre, og det har alle godt av. 
7. Gå deg en tur hver dag alene om du får mulighet til det. Trenger ikke være mer enn 15-30 minutter, men bare kjenn på å være alene og puste....
8. Finn din favoritt-olje og få den massert inn på hele kroppen din av barna dine, eller av din kjære eller masser den inn selv der du kommer til. Min sommer-favoritt er Valor. Tynn den ut med massasjeolje i forholdet 1:10 når du skal bruke den på hele kroppen. 


Jeg vet ihvertfall at jeg skal gjøre Yoga for stive skuldre og nakke hver morgen i hele sommer. Det gir meg en fantastisk start på dagen. Dersom du ser meg på brygga i rare stillinger så er det Yoga jeg drive med. ;)


Ha en fantastisk sommerferie uansett hva som passer for deg, men pass på å gjøre noe for deg selv. Bare for deg! Vær litt egoist noen minutter hver dag, det har alle godt av!

Har du noen flere overlevelsestips til ferien? 
Skriv de gjerne i kommentarfeltet under her. 
<3 <3 <3 

 
Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!


For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

0 Comments

Leave a Comment