Middag for flere dager på en gang
Å lage mat for flere dager er noe som er viktig for meg fordi det sparer meg for tid. 

Jeg er mamma, kjæreste, bestemor, søster, datter, venninne, med mere og jeg driver egen klinikk og vil ha tid til yoga, gåturer, å male bilder og å reise. 

Da må man planlegge godt for å få tiden til å strekke til. 

Og jeg elsker middag! Må liksom ha noe jeg kan kalle middag hver dag. Den trenger ikke være varm, kan godt være salat, men må ha middag!

Så jeg er på stadig utkikk etter nye oppskrifter på lettvinte raske retter å lage, eller å lage noe som kan fryses ned og brukes senere en dag når jeg ikke har tid til å lage noe eller ikke orker. 

I dag vil jeg dele oppskriften på en lammegryte med deg. Den er enkel å lage, det er sunt, og veldig smakfullt.

Jeg brukte en pakke med fårikålkjøtt jeg hadde kjøpt på tilbud.


2,5 kg fårikålkjøtt. 
1 brokkoli
8 gulrøtter
ca 300 gram rotselleri
rød og grønn paprika
4 charlottløk, eller e vanlig løk
1 kinesisk hvitløk eller 5 hvitløkfedd
2 bokser med tomater
paprikakrydder
rosmarin-olje 1-2 dråper
en bunt kjørvel
salt og pepper

Rens kjøttet. La bein og slingrer i en tøypose så det kan koke sammen med resten og lage god smak.
Varmet olje i en gryte, la kjøttet brune seg litt på alle sider. 
Kutt hvitløken og løken og hiv den oppi og la den bli blank.
Ha oppi vann så det dekker kjøttet og la det småkoke ca 3 timer.
Kok poteter i egen kjele.

Kutt alle grønnsakene i terninger, gulroten i skiver.
Når kjøttet er ferdig kokt (da faller det nesten ifra hverandre) Så hiver jeg oppi gulrot og rotselleri. Lar det koke 15 minutter med, og så har jeg over resten av grønnsakene og boksene med tomater. La det koke ca 15-20 minutter. 
Krydre etter smak, og ta et par dråper rosmarin-olje helt til slutt.
Ta ut posen med bein og slintrer før servering og kast dette.



Serveres med kokte poteter. 

Dette er en super rett å putte i fryser i porsjonspakker. Det tar ikke lengre tid å lage mye enn å lage lite, og da har du mat å varme på dager du ikke orker eller har tid til å lage mat. 

Den kan varieres med krydder. Er supergod med chili og bønner også for eksempel. 
Jeg koker potetene ved siden av fordi jeg ikke er noe fan av oppvarma poteter. ;)

Nammenamm!


Hvordan planlegger du middager fremover i tid?

Kommentér gjerne under i bloggen. ;)



Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!


For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

0 Comments

Leave a Comment