Hvordan kan julen bli julete i år også?
Nå nærmer det seg jul med stormskritt... og aldri har vel jula sett rarere ut for de fleste. 

Ikke kan vi være storfamilien samlet, og ikke tør vi besøke besteforeldre og gi de en juleklem, og ikke skal vi gå en hel gjeng og holde hverandre i hendene rundt juletreet i år på juletrefester. 

Blir det jule-følelse da? Får vi følelsen av lykke og fred til å senke seg på lille julaften?

For mitt vedkommende og veldig mange helsearbeidere med meg, ser jula alltid rar ut. Sjelden har vi "fri" i jula, vi må som regel jobbe noen av helgedagene, og de fleste av oss jobber deler av julaften anna-hvert år. Det blir jul uansett! 

Det handler om innstilling, hva vi tenker, og hvordan vi legger opp dagene våre. 

De aller fleste ser ut til å ta inn juletreet tidligere for hvert år, da blir det litt mer jul i hele desember og det er koselig. I "gamle dager" da mammaene var hjemme og lagde jul og bakte alle syv sortene og strøk skjortene, da hadde man god tid til å ta inn juletreet på lille julaften og pynte det da. 

Vi som lever litt mer hektisk må spre oppgavene litt utover hele desember slik at vi kan sette oss litt nedpå til slutt på julaften. Jeg sier ikke at de ikke hadde nok å gjøre tidligere, men de var mere i heimen og jobbet. 

Så handler det også mye om hvordan vi tenker. Hvordan vi føler at det skal være for at det skal være jule-følelse helt inn i sjela. Kanskje må vi jobbe litt mer for den følelsen i år?

Hva med å fokusere på det vi kan være takknemlige for? 
Jeg kan starte! 

Jeg er takknemlig for at Alvilde kom hjem fra Kristiansand frisk og rask og for at vi får mange dager sammen i desember. OG jeg er takknemlig for at Amelia også er hjemme mye av desember på grunn av hjemmeskole..... 

Hvilken dag vi skal åpne julegaver sammen på, har vi ikke helt fått bestemt ennå, fordi både Alvilde og jeg jobber i helsevesenet, så har vi ikke fri på samme kveld akkurat de viktigste dagene rundt julaften.....OG ungene skal feire selve dagen med farmor og farfar antakelig, ingenting er helt bestemt heller ennå på grunn av sykdom....sånn er det hos oss denne jula. 

I tillegg så har stekeovnen min begynt å jukse noe fælt, så det blir ikke mye bakeglede. Like greit, vi spiser jo ikke opp alle de småkakene likevel. Nå skal det planlegges og prioriteres hva vi faktisk kommer til å spise opp. 

Juletre skal jentene og jeg handle om litt, og de skal få pynte det i morgen mens jeg er på jobb i klinikken. (Når jeg ikke er på jobb som sykepleier i hjemmesykepleien, så er jeg som regel i klinikken min og jobber som kosmetisk sykepleier)

Så tror jeg jammen vi skal se om vi får en slags julekveld i morgen kveld, siden jeg jobber netter i hele helga og i neste uke reiser jentene til sine besteforeldre....tror vi. 

Julefølelse, den må vi lage selv med gode dufter i huset, julemusikk fra radio eller tv og julefilmene vi liker å se hvert år. 


GOD JUL!

Vil du ha em mail neste gang jeg blogger? Klikk her!


0 Comments

Leave a Comment