#kvinnehelse23, hva er det?

#kvinnehelse23, hva er det?
15.-17. april 2023 hadde vi det første #kvinnehelse GRATIS online eventet.

Jeg fikk ideen for et par måneder siden etter å ha brukt mye tid på å lete etter alternative behandlingsalternativer til min datter som lider av borreliose og co-infeksjoner etter borreliose. Hun er fremdeles alvorlig syk selv om vi ser en viss fremgang etter de behandlingene hun har fått. Det er fremdeles en lang vei å gå. Det er en seig sykdomstilstand å behandle. 

Det er så vanskelig å danne seg en oversikt over behandlinger som finnes i det alternative spekteret. Det finnes ingen oversikt over hva som finnes, og det er vanskelig å vite hvilke søkeord man skal bruke når man leiter på internett i det alternative spekteret.

Det er mange tilstander, diagnoser og plager der det offentlige helsevesenet kommer til kort hva gjelder tilbud til oss, og vi er da overlatt til å klare å finne frem selv i et mylder av tilbud. 

Selv har jeg fibromyalgi og jeg har utviklet en metode basert på forskning for å hjelpe andre med fibromyalgi til å finne tilbake til en hverdag med mere glede og mestring. Jeg tilbyr også onlinekurs der du kan finne ditt sanne jeg og oppnå personlig vekst og utvikling, og et program for å bli kvitt automatiske negative tanker samt flere program under utvikling. 

Å jobbe med personlig vekst og utvikling er utrolig givende og tilbakemeldingene for de som er med i de programmene er at det hjelper de på alle områder i livet. Dette ønsker jeg å dele med så mange som mulig, og jeg ønsker at alle skal kunne se at de har flere valg!

Jeg har vært tilskuer/lytter til mange online Summits på engelsk med forskjellige temaer, og har hatt utrolig utbytte av dette både faglig og personlig. Og plutselig kjente jeg at dette skal jeg arrangere på norsk!

To måneder etter hadde vi det første eventet og det var en kjempesuksess!

Vi sendte live i zoom i 8 timer hver dag i tre dager og det var en fantastisk stemning hele veien. 


Sååååå mange fantastiske kommentarer og tilbakemeldinger som vi har fått både underveis og etter arrangementet. 

Det var tydelig at det var et hull i markedet her, og det hullet skal vi fortsette å fylle. 

Jeg satte i gang i februar 2023 med planleggingen og fikk med totalt 10 andre helsecoacher og veiledere som tilbyr kurs og informasjon online til eventet i april. 

Planleggingen gikk fort, vi hadde lite tid til markedsføring og vi var henrykt over 250 påmeldte og hele lørdag og søndag fra ca kl 1000 på morgenen og frem til kl 1800 var det konstant ca 60 stykker pålogget zoom og facebook-gruppa vi sendte i samtidig. 


Dette var vårt første event, og dette var bare begynnelsen! 

Neste år 12.-15.april 2024 skal vi ha neste event og da vil det handle om hormonell helse, overganger og sexualitet i overgangene. 

Vi gleder oss allerede og regner med at det blir et mye større event når vi nå har ett helt år å planlegge det på og sende ut informasjon om det på. Det kommer til å være flere tilbydere og jeg har noen gullkort i ermet denne gangen også. 


Vi kommer til å poste på en offisiell facebooksiden om eventet etter hvert som vi får programmet på plass, så følg med og del gjerne informasjonen videre med dine venner. På denne offisielle facebooksiden vil det komme informasjon når ting begynner å komme på plass. 

Mer informasjon om kursene mine får du via denne linken. 

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på å abonnere så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. Det er helt gratis!

Hva er fibromyalgi og hvordan kan man bli bedre?

Hva er fibromyalgi og hvordan kan man bli bedre?
Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker langvarig smerte og ømhet i muskler, ledd og sener. 

Mange mennesker med fibromyalgi opplever også tretthet, søvnforstyrrelser og kognitive problemer. Tilstanden kan være svært utfordrende å leve med, da det ofte ikke finnes en åpenbar årsak eller kur. 

En av de største utfordringene ved livet med fibromyalgi er å balansere aktivitet og hvile.

Mange mennesker med fibromyalgi opplever at hvis de overbelaster seg eller stresser for mye, kan det føre til en smertefull flere-dagers krise. Men på den annen side, hvis de hviler for mye, kan det føre til stivhet, tretthet og mer smerter. En av nøklene til å mestre fibromyalgi er å lære sine egne grenser, og å ta vare på kroppen sin med bevegelser tilpasset dagsformen og styrken i riktige mengder.

Fibromyalgi kan også bli ensomt å leve med. 

Mange mennesker med fibromyalgi opplever ikke at symptomene blir tatt på alvor eller blir forstått av andre, spesielt når de føler seg utmattet eller har mye smerter. Det kan også være vanskelig å forplikte seg til sosiale aktiviteter og opprette eller beholde relasjoner når redselen for  symptomer kommer i veien. Likevel, kan det å ha støttende mennesker som forstår plagene rundt degg være avgjørende for å overvinne sykdomstilstanden og få en hverdag med mere mestring.

En av de tingene som kan hjelpe deg med å håndtere fibromyalgi, er å fokusere på positive og sunne vaner. Mens det ikke finnes en kur for fibromyalgi, har smertebehandling og mindfulness-baserte teknikker vist seg hjelpsomme for mange. Mindfulnessøvelser, dyp avspenning, moderat fysisk trening og balansering av kostholdet kan hjelpe med en bedre kontroll over symptomer. I mitt onlinekurs hjelper jeg deg gjennom et helt år med å danne grunnlaget for sunne og gode vaner som bidrar til å redusere smerter og utmattelse og gr deg en mestringsfølelse.

Til slutt kan det å ha en selvbevisst og optimistisk holdning være avgjørende for å takle fibromyalgi på en god måte. 

Selv om det kan være vanskelig noen ganger, spesielt når en ser at det å være en aktiv deltaker av samfunnet blir vanskelig, kan øvelser med fokus på aksept og positiv tenkning gjøre det lettere å ivareta og oppleve positive aspekter av livet. Reflektere over hva man kan klare , hva som gir glede i hverdagen og hva som finnes av ressurser i alle mennesker og ting rundt oss kan være oppløftende. Å aktivt finne metoder for å justere tilpasninger i hverdagen og takle de utfordringer man møter kan være vanskelig på egen hånd når livet butter imot. Da vil du finne styrke og hjelp i onlinekursene jeg har laget og i de andre deltakerne. 

Alt i alt krever livet med fibromyalgi en åpen tilnærming til seg selv og til andre, og en konstant nysgjerrighet og utforsking i hva som kan hjelpe til med å beholde eller øke livskvaliteten. 

Tålmodighet og tro på at det nytter kan bidra til håp og støtte i å forstå hvilke tiltak som fungerer best for deg. Målet er å leve så normalt som mulig, og bygge opp ferdigheter til å mestre daglige utfordringer.


Klikk her for mer informasjon om ONLINEKURSENE jeg lager.


Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

10 måter du kan få i deg mere antioksidanter i hverdagen

10 måter du kan få i deg mere antioksidanter i hverdagen
Det er ingen hemmelighet at antioksidanter er utrolig gunstige for god helse.  
Det antas at antioksidantene i mat kan bidra til å forhindre kreft, reversere eller bremse aldring, forbedre immunforsvaret ditt, øke energien din og forbedre hjertehelsen din og alle de andre organene også selvsagt. 

Gitt alt vi vet om antioksidanter og deres fordelaktige egenskaper, er det utrolig at flere mennesker ikke får i seg nok frukt og grønnsaker, de primære kildene til antioksidanter.  Eksperter anbefaler minst 5 porsjoner frukt og grønnsaker daglig, men sier det er best å få 7-10 porsjoner.

Her  er 10 tips for å få mer antioksidanter inn i kostholdet ditt.  

1.Frokost
Frokost trenger ikke å være en brødskive i hånda på vei ut døren.  
Kast noen jordbær, fruktjuice og sukkerfri yoghurt i en blender sammen med litt havregryn;  hell den deilige blandingen din i en kopp og gå ut døren.  Du har nettopp lagt til 1 til 3 porsjoner frukt til ditt daglige inntak. 

Eller hiv noen bær på kald eller varm frokostblanding.
Har du virkelig ikke tid eller lyst på mat på morgenen og vanligvis kjøper deg noe på veien eller venter til lunsj? 
Selv tar jeg en pose frønæring på morgenen, da veit jeg at jeg har fått i meg 6-8 porsjoner frukt og grønt allerede! 

2. Snacks
Her er en enkel måte å få i deg flere antioksidanter i kostholdet ditt.  Hva med en håndfull rosiner til mellommåltid, eller noen friske røde druer?  
Hva med å dyppe noen jordbær i sukkerfri yoghurt.  Det kan gi deg litt luksusfølelse samtidig som det er supersunt! Bruk gjerne kokosyoughurt om du ikke er glad i eller tåler melkeprodukter. Det finnes også havreyoughurt i godt utstyrte butikker. 
 
Trenger du noe å knaske på?  Hva med noen babygulrøtter dyppet i hummus?  Vurder en håndfull pekannøtter som snacks og disse er samtidig en fin antioksidantboost.

3. Lunsj og middag
Det høres kanskje banalt ut, men å legge til en salat til hvert av de viktigste daglige måltidene dine kan hjelpe veldig mye på din generelle helse og velvære.  

Det trenger ikke å være kjedelig, og det trenger ikke bare være salatgrønt.  
Hvis du går for klassisk salat, legg noen skiver med rød pepper i den grønne salaten, noen tomater i den greske salaten, eller syrlige tyttebær sammen med de kokte grønnsakene dine.  

Lag en brokkolisalat til lunsj, eller vær eventyrlysten og lag deg en rissalat med en blanding av friske grønnsaker som brekkbønner, tomater, paprika og rødløk.

4. Dessert
Bær, både med eller uten kremfløte (eller havrefløte - kokosfløte) og/eller mørk sjokolade er en fantastisk måte å avslutte dagen på med sunn, antioksidantrik mat.

5. Drikkevarer
Bytt ut brusen din med te eller kaffe uten sukker, som begge har antioksidantforbindelser.  Chai-te er en veldig sunn og smaksrik variant dersom du ikke heller på mengder med sukker. 

 6.Tenk utenfor boksen
Vi vet at vi kan få antioksidanter fra bær, salater og lignende, men forskere sier at kraftige antioksidanter også kan finnes i en rekke andre matvarer, som poteter med grovt rødt skall, artisjokker og små røde bønner. Bønnene kan faktisk inneholde mer antioksidanter enn blåbær, sier eksperter.  Så tilbake til rissalaten din full av grønnsaker, legg oppi noen bønner for enda flere antioksidanter.

7. Kok lett
Kanskje du allerede er flink og tilbereder grønnsaker hver dag til familiens middag.  Men hvis du overkoker grønnsakene, koker du ut mange av de fine egenskapene til antioksidantene.  Damp (ikke kok) grønnsaker,  og ta de av plata før de er helt myke.

8. Lag deg din egen grønnskashage
Eksperter sier at folk som planter og høster grønnsaker fra sine egne hager, spiser mer grønnsaker og frukt enn folk som kjøper produktene sine i butikken.  Så lag deg din egen grønnsakshage om du har mulighet, se den vokse og spis fruktene (bokstavelig talt) av arbeidet ditt.

 9.Ta med deg sunt kosthold på ferie
Mange av oss ser på det å reise på ferie som en mulighet til å ta en ferie fra alt, inkludert sunn mat.  
Tenk heller på ferie som en måte å bli introdusert for ny sunn mat.  
Bestill en interessant grønnsaksrett på en restaurant, og vær så oppmerksom på hvordan kokken tilberedte retten så du kan ta med deg noen tips hjem. 

10. Lær å lage mat
Hvis du lager mat fra bunnen, åpner du ikke poser og bokser.  Matlaging innebærer å skrubbe og skrelle grønnsaker, tilberede hel mat og ha kontroll med hva som havner oppi gryta. Se på denne prosessen som en fin måte å samle familien til å gjøre noe sammen, eller bare en fin måte å jorde deg selv på samtidig som du kan knaske litt rå grønnsaker fra fjøla. 

Hvis du spiser hurtigmat daglig, er det langt mindre sannsynlig at du får i deg alle de naturlige fruktene og grønnsakene som danner grunnlaget for antioksidant-inntaket vårt.


Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

10 enkle måter å forbedre helsen din på

10 enkle måter å forbedre helsen din på
Mange av oss tar helserelaterte beslutninger som er ganske omfattende, for eksempel å gå ned mange kilo i vekt, slutte å røyke eller melde oss inn i nærmeste treningsstudio med intensjonen om å trene 5 dager i uka.

Selv om det er vanlig å sette høye mål, sier eksperter at det å sette seg mindre mål kan gjøre mer for helsen vår.

 "Små skritt er oppnåelige og er lettere å få til i din daglige rutine," sier James O. Hill, Ph.D., direktør for Center for Human Nutrition ved University of Colorado Health Sciences Center.  "De er mindre overveldende enn en stor, plutselig endring."

 Her er 10 små mål du kan prøve:

 1. Hold øye med vekten din og jobb med å sørge for at du ikke legger på deg flere ekstra kilo.  Selv om du bare går opp en halvkilo til en kilo hvert år, så øker den ekstra vekten gradvis ganske mye over tid.

 2. Ta flere skritt.  Bruk en skritteller for å telle dine daglige skritt;  legg deretter til 2000,- .  Fortsett å legge til trinn, 1000 til 2000 hver måned for eksempel, til du tar 10 000 trinn på de fleste dager.

 3. Spis frokost.  Frokostspisere har en tendens til å veie mindre og ha bedre kosthold generelt.  For en deilig og ernæringsrik og lettvint frokost, spis musli med frisk frukt på og lav-fett eller fettfri melk.

 4. Bytt ut loffskivene til fullkornsbrød.  Hvis du er som en gjennomsnittsnordmann, spiser du for lite fiber til daglig.

5. Ha minst én grønn salat eller grønnsak med i måltidene hver dag.  Å spise en salat (med fettfattig eller fettfri dressing) fyller magen litt og kan hjelpe deg å spise mindre av den tyngre maten.  Det teller også med i dine daglige porsjoner med grønnsaker og frukt.
 
6. Spis magert.  Fett har mange kalorier, og kalorier teller.  Kjøp magert kjøtt, spis fjærfe uten skinn, bytt til oster med lavere fettinnhold, bruk en nonstick-panne med bare en klatt olje eller smør. (Dette gjelder ikke dersom du er på keto-diett. Da bør du spise fett)

 7. Vurder kalsium ved å inkludere to eller tre daglige porsjoner med lav-fett eller fettfri melk eller yoghurt. Kalsium er viktig for beinhelsa vår og dersom du lever på en melkefri diett bør du passe på å få kalsium fra andre kilder. Gode kilder er brokkoli og blomkål, bønner og nøtter.

 8. Nedskalere. Jo mindre posen, flasken eller tallerkenen er, jo mindre spiser du.

 9. Gå ned bare 5 til 10 prosent av din nåværende vekt.  Helsefordelene er enormt lavere blodtrykk, blodsukker, kolesterol og triglyserider.

 10. Hold styr på spisingen din.  Skriv ned hva du spiser i løpet av de neste par dagene og se etter problemområdene.  Ofte kan bare det å skrive ned ting hjelpe deg med å spise mindre. 

Syns du disse rådene var til hjelp?

Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

Sunn og god frokost i en fart

Sunn og god frokost i en fart
Vær så god - her er oppskriften på verdens beste og enkleste frokost! (inneholder reklame for kjøkkenmaskin)

Disse supergode pannekakene piskes sammen på bare noen minutter, og består av kun tre ingredienser. De er supersaftige og naturlig søte, og ikke minst uslåelig sunne!
I en porsjon av disse pannekakene får du blant annet i deg en solid dose av både protein og kalium som kroppen trenger. Kalium øker oksygenforsyningen til hjernen din, og kan hjelpe til med å forhindre slag. 

Beinbygningen og forbrenningen påvirkes også av kalium, og ikke minst hjelper kalium til med å regulere blodsukkeret!
Bananer inneholder følgende næringsstoffer: C-vitaminer, Niacin, Manganese, Vitamin B1, Vitamin A, Jern, Selenium, Vitamin E, Biotin, Zinc, Vitamin K, Patassium, fiber, Pantotensyre, Vitamin B2, Fosfor, Calcium.

Egg inneholder: Selen, Folat, Biotin, Calcium, Cephalin, Lecitin, B-5, B-12, A-vitaminer, Jod, E-vitaminer, fosfor, jern, Tiamin, Zinc og D-vitamin.

Eggene fra høner som er frittgående og får lov til å gå ute og spise det som er naturlig for de inneholder opp til 40% mer næringsstoffer og 35% mindre kolesterol enn egg fra burhøns og "frittgående innehøns". Det er som to helt forskjellige matvarer egentlig.  

Har du bananer liggende som begynner å bli brune, så ikke kast de, du kan fryse de og bruke de senere eller bare lage supersunne pannekaker. Jo modnere bananene er, jo søtere blir pannekakene. 

Disse banapannekakene er verdens beste treningsmat fordi de inneholder alt du trenger uten å bli tung i kroppen og bananene gir et langsomt utslipp av sukker til blodet og på denne måten holder du energien oppe lenger!

Du kan pakke de med deg i sekken, de smaker like godt kalde som varme og de holder fint til dagen etterpå. 
De er supre for å stille søtsuget uten å pakke i deg sukker! 


Oppskrift: 
1 overmoden banan
2 egg
50 gram glutenfri melblanding (4 ss)

Visp egg og bananer sammen i en kjøkkenmaskin, jeg bruker KitchenAid Artisan til alt jeg lager og den er så fin at den får lov til å stå på kjøkkenbenken og skinne hele tiden istedenfor å bli gjemt i et skap. Bland inn melet når røra er fin og luftig. Kan stekes med en gang, de trenger ikke stå og svelle dersom du pisker eggene luftig med bananene. 

Serveres gjerne med lønnesirup, jeg bruker fibersirup Maple, eller du kan ha frisk frukt og kokosblomst-sukker om du vil være sunn. Uansett, de er så søte at du egentlig ikke trenger å søte de noe mere. 

Har du oppi litt olje eller smør og steker de i vaffelhjernet har du supersunne vafler.

For flere sunne og gode oppskrifter, følg bloggen min her så får du en mail hver gang jeg skriver en ny artikkel. 

Har du noen tips du vil dele?

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på å abonnere så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 

Vil du ha mine tre tips for å bygge opp immunforsvaret ditt? Klikk her!

Er du interessert i essensielle oljer og rene produkter i husholdningen? Klikk her!
 
Read Older Updates Read Newer Updates