Hvordan kan man behandle fibromyalgi og få gode resultater?

Hvordan kan man behandle fibromyalgi og få gode resultater?
Fibromyalgi er en komplisert sykdomstilstand som det dessverre ikke finnes en medisin for pr dags dato. 

Dersom du søker hjelp i det tradisjonelle helsevesenet får du kanskje tilbud om forskjellige smertestillende som kanskje kan dempe smertene litt. Mange av smertene ved fibromyalgi er vanskelige å dempe fordi de opptrer som nevrologiske smerter og det er nesten umulig oppgave å finne smertestillende midler som klarer denne oppgaven. Kanskje finner du noe lindring, men sjelden noe særlig god effekt på sikt. I tillegg fyller du kroppen din med giftstoffer som levra di strever med å kvitte seg med etterpå. 

Så kan det hende du får tilbud om legemidler som skal stabilisere deg mentalt så du får bedre søvn. Noen har god effekt av dette, men de fleste har dessverre ikke spesielt god effekt av dette på lang sikt. Mange får følelsen av å være i bakrus dagen derpå og for mange er dette så ubehagelig at de heller fortsetter å slite med søvnproblemene. 

Den beste måten å begynne å behandle denne sykdommen på er ved en helhetlig tilnærming. alternativt Behandlingsvalg

Mange av årsakene til symptomene ved fibromyalgi kan komme fra kronisk inflammasjon, ubalanse i tarmen, hormonell ubalanse, genetiske disposisjoner, infeksjoner, miljøgifter og stressfaktorer fra livet generelt. Å finne de underliggende faktorene er essensielt for å kunne begynne å jobbe med symptomene som kommer. 

Hver persons opplevelse med fibromyalgi er forskjellig basert på bakgrunn, holdninger, livsstil og livssituasjon. Derfor er det viktig å se på hver persons individuelle faktorer og finne hva som fører til symptomforverring eller forbedring. Å jobbe med kosthold og holdninger er lie viktig som å se på konkrete tiltak for mer bevegelse og søvnhygiene. Det kan være viktig med kosttilskudd og diett-tilpasninger for å få en hverdag til å fungere. Å optimalisere tarmhelsen kan være et enkelt sted å begynne for å få en bedre hverdag. Dersom tarmen er i orden fungerer resten av kroppen bedre også. 

Kosthold

Å tilrettelegge et kosthold kan også være svært nyttig. Redusere inntak av prosesser mat, sukker og eventuelt avdekke matallergier eller intoleranser er viktige nøkler for en bedre hverdag. 

De fleste som reduserer på sukker og prosessert mat og begynner å spise mer betennelseshemmende mat, mer grønnsaker og frukt og sunne fettsyrer opplever er stor bedring i opplevd sykdomstilstand. 

Aktivitet

Tilpassede treningsformer kan også bidra til bedre sirkulasjon, forbedre oksygenopptaket i cellene i kroppen og dette kan igjen føre til mindre smerteopplevelse og forbedre den mentale helsen. Jeg vet at trening kan ødelegge flere dager for mange av oss med fibromyalgi, det er derfor jeg skriver "tilpassede treningsformer". Vi er alle på forskjellige stadier og nivåer og har individuelle triggere og faktorer som utløser symptomene. 

Noen kan gå en rask tur, noen fungerer fint med øvelser som Yoga og Pilates, noen kan løpe turer og andre kan trene sittende i en stol. Det er ingen som blir friskere av å gjøre mindre og mindre. 

Fibromyalgi er en vanskelig diagnose å behandle, men det er viktig å gjøre noe for å få en bedre hverdag. Livet blir ikke bedre av at man legger seg ned på sofaen og netflixer med dårlig samvittighet. 


Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. Årsaker og triggere for fibromyalgi

Årsaker og triggere for fibromyalgi
Fibromyalgi er et syndrom, det er en tilstand preget av mange symptomer. 

I denne tidligere artikkelen har jeg beskrevet mange av symptomene. Les her!

Vi som har fibromyalgi rapporterer om en rekke forskjellige symptomer og plager og grader av plagene. 

Jeg vil her liste opp mulige påvirkende årsaker til plagene ved fibromyalgi. 

Glutenintoleranse.
Dette er en av plagene ved over 50 forskjellige sykdomstilstander. Glutenintoleranse (ikke det samme som allergi og vises ikke på blodprøver) kan gi plager som hjernetåke, angst, magesmerter, tretthet, kronisk hodepine, diaré, utmattelse og epigastriske smerter (smerter øverst i magen).

Mange med fibromyalgi opplever stor bedring av symptomene ved å reduserer kraftig på inntak av gluten og forbedre søvnrutinene. Spesielt de som sliter mye med mageproblemer har ofte stor hjelp av å kutte gluten.
Men dette hjelper ikke alle med fibromyalgi. Hadde det enda vært så enkelt!

Candida-oppblomstring. 
Denne "blomsten" vil vi helst ikke ha for store mengder av i systemet vårt. Det er en gjærsopp som vi skal ha i begrensede mengder, kroppen vår er full av mikroskopiske bakterier og sopp. Dette er en del av en naturlig symbiose som vi ønsker at skal være i balanse. 
Det kan bli for mye Candida i kroppen vår når immunforsvaret vårt svikter, og den kan lett gi oss diaré, luftsmerter og magekramper. Mange spesialister ser en direkte kobling mellom Candida og fibromyalgi.

Stoffskifteproblemer.
Fibromyalgi og lavt stoffskifte har mange like symptomer. Derfor er det viktig å undersøke hormonbalansen for å utelukke stoffskifteproblematikk. Lavt stoffskifte kan behandles med medikamenter, men det skal være veldig ubalansert før du får noen medisiner i Norge. I mange andre land behandles dette på et tidligere stadium enn i Norge. Mange som får behandling for stoffskifteproblematikk opplever mindre søvnproblemer, hjernetåke, utmattelse og depresjon. 

Vitaminmangel.
Mange pasienter med fibromyalgi har problemer med å opprettholde sunne nivåer av Vitamin D, B12 og magnesium. Tilskudd av disse vitaminene har gitt mange pasienter en bedre hverdag. Dette bør undersøkes jevnlig med blodprøver slik at ikke nivåene overskrider anbefalte verdier. 

SIBO - overskudd av bakterier i tynntarmen.
Mange faktorer kan forstyrre og føre til overvekst av bakterier i tynntarmen. En diett med mye sukker og hvitt mel og antibiotika er kjent for å gi oppvekst av bakterier vi ikke ønsker oss. 
Dette kan forstyrre tarmens evne til å absorbere næringsstoffer som vitamin B12 for eksempel. Dårlig tarmhelse påvirker alle deler av kroppen vår på en svært negativ måte. Mange som opplever at magen blåser seg opp som en ballong når man har spist kan ha SIBO uten å vite dette selv. 

Mikrogifter.
Dette kan være muggsporer i miljøet, i mat som nøtter, ris og korn som har vært lagret lenge i fuktige miljøer. Noen kan reagere sterkt på disse muggsporene og utvikle fibromyalgi-symptomer. Kvikksølv og blyforgiftning er vanligere enn du kanskje tror, og dersom du går med gamle amalgam-fyllinger så kan disse lekke ut i munnhulen din og sakte forgifte deg og gi fibromyalgisymptomer. Jeg ble selv kraftig amalgamforgiftet i tidlig voksen alder og var forferdelig syk etter akutt forgiftning. Jeg fikk heldigvis hjelp av en naturmedisiner som anbefalte meg plantetilskudd som hjalp kroppen min med å kvitte seg meg giftstoffene. 

Adrenal Fatigue - Binyretretthet
Binyrene er viktige organer i kroppen som utskiller hormoner som stresshormonet kortisol, epinefrin og norepinefrin. Når vi har for mye stress og binyrene blir påvirket vil det gå ut over hormonproduksjonen. Fibromyalgi kan være årsaken til binyretretthet, men det finnes andre faktorer som kan føre til dette også. Mange mener at kronisk stress og mat-intoleranser kan gi binyretretthet som igjen gir fibromyalgi-symptomer. (Adrenal Fatigue eller binyretretthet er en diagnose som ikke stilles av den tradisjonelle medisinen.)

MTHFR En genetisk mutasjon.
Denne genmutasjonen kan føre til utmattelse, kroniske smerter, hjernetåke, depresjoner og angst fordi mutasjonen gjør kroppen dårligere i stand til å kvitte seg med giftstoffer. Det hevdes at å øke inntaket av B-vitaminer kan hjelpe kroppen til å begrense effekten av denne gen-kombinasjonen. Det er publisert en del studier på en mulig sammenheng mellom denne mutasjonen og fibromyalgi. 

Glutation-mangel
Glutation er en super-antioxidant som på en naturlig måte hjelper med å bekjempe oxidativt stress. Noen studier indikerer at de med firbomyalgio har lavere nivåer av Glutation enn friske mennesker. Det er ikke bevist i vitenskapelige studier at å øke inntaket av Glutation vil bidra til å minske symptombildet, men mange leger rapporterer en bedring hos sine pasienter ved ekstra inntakt av Glutation. 


Det er mange lag av denne sure løken som heter Fibromyalgi. 

Det er ikke en enkel sykdom å leve med, og det er ikke lett å få hjelp av helsevesenet, men dersom du ønsker å gjøre så mye som mulig for å få en bedre hverdag kan du se på de forskjellige faktorene jeg har listet opp her og kanskje prøve ut noen endringer selv eller ved hjelp av en veileder. 

Når det gjeldet vitamintilskudd vil jeg anbefale deg å ta blodprøver og følge med på anbefalte verdier via din fastlege. 

Føles dette som litt mye å holde styr på samtidig som du sliter med hjernetåke så kan jeg anbefale deg å kontakte en som jobber med funksjonell medisin slik at dere sammen kan skrelle denne løken og finne ut hva som er påvirkende faktorer for deg.


Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 
Hvordan klare å bli mere aktiv når du er kronisk syk eller har smerter?

Hvordan klare å bli mere aktiv når du er kronisk syk eller har smerter?
Hvorfor maser jeg om dette med fysisk aktivitet? 

Hva kan det gjøre for akkurat deg? Ja, du ja..... jeg snakker til deg!

Hvorfor skal du bry deg om dette når det føles helt håpløst og umulig å komme igang? 
Når belønningen din etter en lang dag på jobben er å dumpe ned i sofaen med Netflix, sjokolade og brus. Eller når du er kronisk syk og er hjemmeværende fordi en jobb utenfor hjemmets fire vegger er helt uaktuelt.

Når turer i skog og mark bare er noe de andre driver med. Du orker rett og slett ikke. Ikke har du lyst heller..... OK, jeg ser deg! 
Har du lyst til å bli syk? Har du lyst til å bli der du er? Har du lyst til å bli enda sykere med tiden! 

DET ER DITT VALG! Du trenger ikke lese mer om du vil fortsette slik du har det nå. Vi har alle et valg! 

Jeg veit jeg virker provoserende nå, men jeg har vært sofasliter på grunn av kronisk sykdom i mange år selv, så jeg kaster på en måte stein i glasshus. Jeg synes fremdeles det er vanskelig å komme meg ut så ofte som jeg burde for helsa mi sin skyld. Dørstokkmila er ofte veeeeeeeldig lang!Er du litt nysgjerrig på hvordan du kan komme deg videre, ut av sofaen og opp i trærne? Ok, ikke opp i trærne kanskje, men litt oftere ut av den sofaen, så les videre!

Jeg kan vise til hauger med forskning som beviser at fysisk aktivitet daglig øker immunforsvaret ditt, og det går faktisk ganske fort også. Er du et ungt menneske tar det bare noen få dager å få et bedre immunforsvar når du begynner å spise sunt, sove mellom 7-9- timer hver natt, og få frisk luft daglig i bevegelse utendørs. 

Greier du alle disse har du sinnsykt mye større sjanse til å unngå livsstilssykdommer og bli raskere frisk av viruser og andre infeksjoner som herjer rundt oss. Og vi vil jo ikke bli syke....eller sykere enn vi allerede er.

Så hvorfor er dette så vanskelig?

Jo, fordi det meste henger sammen med hvordan vi tenker om oss selv. Det sitter med andre ord mellom ørene. 

Har du hele ditt liv fortalt deg selv at du er en sofagris som helst spiser sjokolade, chips og pølser, og at du hater å bevege deg, så er det en selvoppfyllende profeti. OG det er det samme som å be om å bli syk i det lange løp. 

Det viktigste du kan gjøre dersom du ønsker å holde deg frisk, eller bli litt friskere og sunnere, det er å starte med hva du forteller deg selv hver dag. Og så kan det være fint å ha noen å gå veien sammen med....noen til å motivere deg når du føler deg helt ræva, og noen som kan sparke deg litt bak. Er dere to stykker som kan støtte hverandre så er det supert!

Føler du at du trenger litt mer hjelp, litt faglig og personlig oppbacking, hjelp til å snu tankene dine?
Bli med på mitt online-kurs for å komme deg ut av sofaen. Jeg vet at gjennom kurset mitt kan du få akkurat den hjelpa og støtten du trenger for å få en hverdag som gir deg glede og mestringsfølelse igjen. 

Her er link til litt mer informasjon om hva fibromyalgi faktisk er, hva er symptomene!


Kontakt meg her for mer informasjon!


Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!


Hva er fibromyalgi?

Hva er fibromyalgi?
Sannheten kan hjelpe deg!

Hva er fibromyalgi-symptomene?

Handler det bare om smerte?
Forårsaker Fibromyalgi en helt spesiell type smerte?

Jeg skal besvare disse spørsmålene for deg, og i prosessen vil dele fakta med deg som potensielt kan være med på å redde livet ditt. 

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor du har fått fibromyalgi. Les her:

Dette er informasjon som alle som opplever smerter ved fibromyalgi eller andre kroniske smertelidelser må være klar over og ikke glemme. 

Symptomene ved fibromyalgi er ofte tenkt på som kun smerte-symptomer. Det er disse vi oftest hører om og folk vet litt om. Ofte referer man til smertene som et oppbluss av artrosen, slitasjegikta og lignende. 

Men Fibromyalgi er IKKE en reumatisk lidelse!

Den er mye mer enn smerte alene. Det er faktisk mange andre symptomer som kjennetegner fibromyalgi. Det er en lang liste med kroppslige symptomer som kjennetegner denne lidelsen. Fibromyalgi  er ikke et symptom, fibromyalgi er et syndrom, en sykdom som har mange symptomer der smertene bare er ett av alle symptomene. 


Så la meg fortelle om fibromyalgi-symptomene som handler om smerter. 
Du kan ha hørt om fibromyalgi tenderpoints. Disse blir ofte forvekslet med triggerpunkter. 

Tenderpunkter blir brukt som en del av diagnosekriteriene ved fibromyalgi, og de er sensitive områder eller punkter som blir smertefulle når man presser på de. 

Triggerpunkter er områder som når man trykker eller presser på de, så stråler det smerter ut til andre deler av kroppen. Disse kan man også ha mye av ved fibromyalgi, men de er ikke de samme områdene. 

Så selv om triggerpunkter og tenderpunkter kan gi smerter ved berøring eller press, er smerter ved fibromyalgi vanligvis spredd utover i kroppen og smertene er forskjellige. Det kan være som smerter du opplever når du har influensa, verkingen i kroppen, eller det kan være stikkende smerter, brennende smerter, dype muskelsmerter, smertene kan være som skytende piler, smertene kan også være som hugg i kroppen. De kan komme og gå og øke i intensitet over tid for så å gå litt ned igjen. Noen kan være så sensitive i huden at bare en svak berøring føles som en brennende smerte. Som smertene ved sterk solbrenthet. 

Så det er ikke et fibromyalgi-smerte-symptom, symptomene ved firbomyalgi-syndrom kan være svært varierte og de som har sykdommen kan oppleve dette på svært forskjellige måter. 

Men du blir kanskje overrasket over at smerter er bare en av symptomene som er vanlige ved fibromyalgi. 

Vanlige symptomer i tillegg er 
Uttalt fatigue
Søvnvansker
Kognitive forstyrrelser


Mange mennesker opplever perioder i livet de er slitne og føler på fatigue, men den utmattelsen man føler ved fibromyalgi er på et helt annet nivå.
Den er ofte beskrevet som dyp utmattelse. Mennesker våkner opp utmattet og blir enda mer utmattet gjennom dagen og dette påvirker hele livet og måten man lever på. 

Selv om de med fibromyalgi faller i søvn, får de ofte ikke den dype søvnen som er nødvendig for å bli uthvilt, og oftest så våkner de opp sent på natta uten å få sove igjen. 

Den kognitive forstyrrelsen kalles ofte fibrotåke og hjernetåke, og det består av en rekke problemer som forvirring, konsentrasjonsvansker og problemer med hukommelsen. 
Det inkluderer også nevrologiske manifestasjoner som sensitivitet mot skarpt lys, lukter, lyder og også berøring. 

Alle disse kjerne-symptomene ved fibromyalgi kan variere i styrke og de kan forandre seg over tid og være svært variable fra dag til dag. 

Så disse symptomene varierer fra menneske til menneske, og de varierer også fra dag til dag hos hvert av de individene som har denne sykdommen. 

Så som du kan se, fibromyalgi handler om veldig mye mere enn smerte, og når du ser på alle de andre symptomene som fibromyalgi gir så er det en lang og stygg liste med symptomer. 


Fibromyalgi-symptomer: 

Smerter som inkluderer: 
 • Dype muskelsmerter
 • Influensalignende symptomer
 • Stikkende smerter
 • Brennende smerter
 • Bekkensmerter
 • Smerter ved berøring
 • Smerter som av nåler i kroppen
 • Migrene
 • Hodepine

  Andre symptomer:

 • Problemer med mage/tarm
 • Diarre
 • Forstoppelse
 • Lavgradig feber
 • Lav kroppstemperatur
 • Synsforstyrrelser
 • Tørre eller såre øyne
 • Smerter i eller bak øyne
 • Må stadig tisse
 • Uvanlig tørste
 • Muskelkramper
 • Støtlignende rykninger
 • Frysninger, kalde hender og føtter
 • Allergier
 • Tinnitus
 • Vektforandringer
 • Nedsatt sekslyst
 • Stiv i kroppen på morgenen
 • Tåler dårlig alkohol
 • Utslett
 • Rare opplevelser av lukt
 • Allodynia
 • Paresthesia
 • Utpreget svetting
 • Sensitiv mot kjemikalier
 • Sensitiv mot elektromagnetisk stråling
 • Smertefulle eller hovne lymfer
 • Hårtap, 
 • kortpustethet
 • Infeksjoner i munnhule
 • Stygge sår
 • Svimmel
 • Humørsvingninger


Jeg skal dele med deg en viktig og muligens livreddende forsiktighetsregel om litt. 

Men la oss først se på de forholdene som leder opp til dette, inkludert det faktum at det er symptomer og forbindelser til fibromyalgi som også går utenom denne lange listen. Å forstå dette er viktig for noen mennesker. 
Husk at man har normalt sett ikke ALLE disse symptomene selv om man har fibromyalgi. Noen av symptomene kommer og går, mens kjernesymptomene forblir. 
Faktisk er det mange som går rundt med disse symptomene i mange år, ofte ganske kraftig også og uten å få en diagnose også til man også får smerter. 

Det de ikke forstår er at de kunne fått en diagnose som ME, POTS, eller kjemikalisesensitiv ut ifra de forskjellige symptomene de har. Flere og flere i det medisinske miljøet ser når forbindelse mellom disse syndromene. Det finnes også en rekke andre tilstander som ubalanse i tarmen, bakterieubalanse i tarmen (SIBO), endometriose, Hypotyreose, autoimmun sykdom, binyretretthet og irritabel tarm. 

Og når vi lærer med om nervesystemet og det endokrine systemet (hormonsystemet) som er i ubalanse ved fibromyalgi kan vi se sammenhengene ved disse diagnosene. 

Når listen ved symptomer ved fibromyalgi er så lang, er det lett å se hvorfor mange mennesker føler seg dømt som hypokondere og de blir ofte beskyldt for å finne opp symptomene, noe jeg håper du vil være med på å endre på ved slutten av denne videoen. 

Her kommer det viktigste, så lytt nøye til hva jeg sier nå!
De fleste som har fibromyalgi oppsøker legen sin ved nye symptomer, og får tatt tester og prøver som ikke fører til hverken behandling eller andre diagnoser. Alt dette krever mye anstrengelse av en person som er kronisk syk. Derfor er det ofte slik at mennesker med fibromyalgi-symptomer til slutt gir opp å finne svarene ved nye symptomer. De konkluderer gjerne med at det bare er enda ett fibromyalgi-symptom. 

Dette er forståelig, men faren ved dette er stor. Symptomene kan komme av noe helt annet! Som matforgiftning, alvorlig infeksjon eller andre alvorlige sykdommer. Så hvis du opplever nye symptomer så kan det hende du trenger livreddende behandling selv om du har fibromyalgi. Du er ikke spart for andre sykdommer! Så vær så snill og ikke la negative følelser på grunn av vonde opplevelser fra tidligere hindre deg i å oppsøke din lege ved nye symptomer, og la deg ikke vifte vekk av en lege som ikke vil undersøke deg, men bare legger det på fibromyalgi-diagnosen din. Meld ifra til legen din om endring i symptomer og eventuelle nye symptomer. 

Det er svært uheldig at fibromyalgi faller under den store paraplyen med usynlige sykdommer. Dessverre opplever mange at de symptomene de opplever blir nedvurdert som innbilning, dette fører til enda større belastning for disse pasientene. La meg forsikre deg om at fibromyalgi og symptomene er veldig reelle og kan være ganske alvorlige. 

Du kan hjelpe til med å endre hvordan denne sykdommen er oppfattet ved å la andre få vite om symptomene ved fibromyalgi ganske enkelt ved å dele denne websiden eller videoen på sosiale media, eller poste den på din kanal. 

Fordi fibromyalgi kan virke forvirrende er folk ofte usikre på hva fibromyalgi er, hva som er effektiv behandling og hvordan man kan håndtere det i hverdagen. 


Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt. 


Hvordan reagerer du på menneskene i livet ditt?

Hvordan reagerer du på menneskene i livet ditt?
Hvordan er du vant til å reagere når menneskene rundt deg oppfører seg på bestemt måter? 
Er du forhåndsprogrammert til å reagere på en bestemt måte? 

Hvordan går pulsen din når sjefene din plutselig og uventet kommer brasende inn i rommet dr du er. Kjenner du på stress, reagerer du med angst og lurer på om du har gjort noe galt? Hva er din automatiske respons på andres adferd?


Se for deg dette scenariet: 

Noen kommer inn i rommet og begynner å fortelle deg med høy stemme hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre, betyr det at de hater deg? 
Betyr det at de mishandler deg? 

Eller betyr det ganske enkelt at de har en tøff dag?

Jeg tenker at: hvilken mening du gir det som skjer rundt deg, vil øyeblikkelig påvirke og forandre på hvordan du føler om det. Følelser er livets bensin.

Følelsene du er vant til å ha er bestemmende for om du får et kvalitetsliv eller et smertefullt liv. Det er følelsene våre som former vår oppførsel, hva vi gjør. Det er følelsene som gir oss tilgang til opplevelsene i livet som vi liker eller misliker eller til og med hater. 


De følelsene vi har er vi blitt avhengig av å føle. 

Dette er en avhengighet på lik linje med andre avhengigheter. 

Dersom du fra du var liten var vant til å føle mye smerter, er du blitt avhengig av å føle smerter for å føle deg levende. Selv om du kanskje ikke ønsker å føle smerter, vil din undernevissthet gjøre nesten hva som helst for å få deg til å føle smerter for at du skal føle deg trygg og levende. 

I det øyeblikket du blir oppmerksom på hva du føler kan du begynne å forandre på dette, men så lenge dette er en godt skjult hemmelighet er det vanskelig å forandre på det, og livet ditt kommer til å være akkurat slik som det alltid har vært. Fremtiden blir en kopi av fortiden selv om vi ønsker oss forandring dersom vi ikke blir klar over mønstrene vi følger følelsesmessig.

Hvis noe skjer og du fokuserer på det  så er spørsmålet her og nå; er dette slutten eller begynnelsen? 

Vil det føles annerledes inni deg om du tenker at dette er begynnelsen på et nytt kapittel eller slutten på et kapittel i livet?

Kommer du til å reagere og oppføre deg annerledes på de to scenariene? 

Og når noe forferdelig skjer i livet ditt, noe skikkelig grusomt, er det Gud/skjebnen/universet som tester deg? 

Straffes du? 

Belønnes du? 

Er det Karma? 

Fortjener du det? 

Hvis du tenker at du fortjener en smerte eller et problem vil du reagere helt annerledes på det enn om du tenker på det som en utfordring du skal møte. 

Så du skjønner, hvilken mening vi gir det som skjer i livet vårt, det er det som kontrollerer livet vårt. 

Meningen vi gir det er svaret! 

Syns du det er vanskelig å håndtere livet? 

Havner du lett i gamle mønstre der du slett ikke trives? Du er ikke alene, det er mange som strever med å komme videre i livet og snu gamle mønstre til noe mere positivt. 

Dette er noe av det jeg finner mest tilfredsstillende å jobbe med. 

Onlinekursene mine gir deg hjelpemidlene for å komme ut av sporene du ikke ønsker å være i og å lage deg nye og bedre måter å håndtere livet ditt på. Vil du ha en mail neste gang jeg blogger? Klikk her!

Følg meg gjerne på youtube her! Klikk på abonnere (det er helt gratis) så får du oppdatering når jeg legger ut noe nytt.  
Read Older Updates Read Newer Updates