Hvordan tankene dine kan ta kontroll over livet ditt, eller hvordan du kan ta kontroll over tankene
Overtenker du?

HVORFOR OVERTENKER JEG ALT?

Tanker er mektige. 

Dine tanker blir din virkelighet. 

"Uansett hva du har i tankene dine det meste av tiden, så er det akkurat det du vil oppleve i livet ditt."

Dette er noe verdens mest suksessrike mennesker innser – og den eneste forskjellen mellom dem og alle andre er at de er i stand til å utnytte tankens kraft for å hjelpe dem å oppnå suksess. De har lært hvordan de kan slutte å overtenke og begynne å handle.

Den gode nyheten er at du ikke ble født som en overtenker. 

Overtenking er resultatet av ett faktum ved den menneskelige eksistens, nemlig at vi alle har noen mønstre li livet vårt som vi lever etter enten vi vil eller ikke. 

Disse mønstrene, gode og dårlige, utvikler seg over tid basert på livserfaringer. Og akkurat som mønstre læres, kan de også av-læres.

Nøkkelen til problemet med overtenking er å svare på spørsmålet "Hvorfor overtenker jeg alt?" og deretter ta avgjørende handlinger for å endre tankegangen din. Men det kan være lettere sagt enn gjort.


Beslutninger vi tar har utrolig makt over livene våre. Tenk på alle delene av livet ditt du er begeistret for og bitene du ikke er så begeistret for. Alle har én tråd til felles: De er alle et resultat av avgjørelser du har tatt.

Så hvis beslutninger har så stor makt til å forme livene våre – å endre måten vi tenker på, endre måten vi føler på – hvorfor bruker vi ikke denne kraften? Hvorfor utsetter vi å ta beslutninger? 

Den største grunnen er frykt. Vi unngår ofte å ta beslutninger fordi vi er redde for å mislykkes, redde for å ta feil beslutning.

Sannheten er at hvis du tar feil avgjørelse, vil du i det minste finne ut av det raskt. Du kommer aldri til å vite det ved å sitte på gjerdet og ikke ta noen avgjørelse i redsel for å ta feil avgjørelse.
"Mer enn noe annet tror jeg at det er våre avgjørelser, ikke betingelsene i våre liv som bestemmer vår skjebne." - Tony Robbins


General Norman Schwarzkopf pleide å fortelle en historie om en tidlig mentor av ham, en general i hæren. Ved å spørre generalen om å ta en avgjørelse om et problem som hadde pågått i 10 år, kom denne med enorme stabler med dokumenter og kompliserte, tekniske forklaringer.

Generalen så bare på dem og sa: "Svaret er åpenbart, mine herrer," og han ga dem svaret. Etter at de dro, spurte Schwarzkopf, som var en mye lavere rangert offiser på den tiden, sin mentor hvordan han kunne ha tatt så avgjørende beslutning så raskt.

Generalen svarte: "Dette har vært en avgjørelse som ingen har vært villige til å ta på 10 år. De beste hodene har vært på det, og de kan ikke bestemme seg, så vet du hva? Vi må bare velge noe og så gjøre det. Avgjørelser er makt og jeg er her for å ta dem. Det er det jeg er i denne posisjonen for. Det er derfor jeg er en leder." Schwarzkopf glemte aldri den opplevelsen.

Når du tenker på det, er det uproduktivt å prøve å være perfekt når det kommer til beslutningstaking. Det er ikke noe feil ved  å gjøre det du føler er riktig, eller å jobbe med å være selvsikker når du trenger det. Den eneste virkelige fiaskoen er å unnlate å bestemme seg, å utsette det vet du må gjøre til slutt uansett.

Har du noen avgjørelser i livet ditt du vet at du må ta? 

Kan du ha nytte av å lære å være mer selvsikker? 

Hva har du utsatt tidligere som du kunne taklet i dag? 

Det er på tide at du bestemmer deg. Noen ganger er alt som skal til å bare ta en avgjørelse. Kvitt deg med frykten din, bestem deg for å være modig og få det til å skje. Den vanskeligste delen med å forfølge drømmene dine er å ta beslutningen om å gjøre det. Etter det er det enkelt. Det er det å sitte på gjerdet som får deg til å føle deg frustrert og ulykkelig.

Utfordre deg selv til å gi slipp på frykten!

Gi slipp på ønsket om å være perfekt og ta en avgjørelse som du har utsatt lenge. Finn styrken som trengs for å forstå hvordan du kan være mer selvsikker og gjøre det du egentlig har lyst til. La deretter kraften i den avgjørelsen drive deg ned fra gjerdet og sette deg i stand til å ta den avgjørelsen. 

Ved å gjøre disse små endringene, vil du se en stor forskjell i livskvaliteten.

Tro meg, jeg har prøvd det mange ganger og gjør det fortsatt hver dag...hopper i det!



0 Comments

Leave a Comment