Vitaminer og mineraler - kan de hjelpe når jeg føler meg sliten?
(Artikkelen inneholder reklame for Tigeni, fremtidens helseportal)
Vitaminer og mineraler, hva gjør de for oss?

Enkelt sagt, så hjelper de immunforsvaret vårt til å gjøre jobben sin på en god måte. Når vi mangler vitaminer, vil det påvirke de fleste prosessene i kroppen over tid. 

Men holder det ikke å spise variert mat hver dag?

For mange mennesker så holder det, nesten…..

La meg forklare! Hvis du er helt frisk, du har en mage og et tarmsystem som fungerer optimalt, og du spiser fet fisk 3-4 ganger i uka, ost og melk hver dag, grønnsaker og frukt, minst 5 slag daglig, og grovt brød hver dag… da kan det hende du klarer deg det meste av året. 

Men så har vi D-vitaminer da…..hovedkilden er sol. Sol har vi bare noen få måneder i året…ihvertfall sol som monner noe. Så det ekspertene sier er at vi skal tilføre D-vitaminer de månedene som har en r i seg….altså fra September til April….

Er det viktig hva slags kilde vi har til de D-vitaminene? 

JA! De må være lette for tarmen å ta opp, de må være mat-basert for at de skal være mest mulig effektive.

Hvorfor er D-vitaminer så viktig?

Fordi mangel på D-vitaminer kan gi svekket immunforsvar, smerter i muskler og ledd, slapphet-spesielt i vinterhalvåret og trøtthet. Har du to av disse symptomene bør du sjekke deg for D-vitaminmangel!

D-vitaminer kan også være forebyggende for demens, depresjon, muskelsmerter, hjerte- og karsykdommer, diabetes, kreft og infeksjoner.
(forskning indikerer dette.)

D-vitaminer lagres i fettvevet i kroppen, så vi tisser det ikke ut om det blir for mye slik vi gjør med B og C-vitaminer. Men til gjengjeld skal det veldig mye til å klare å ta for mye, og enda mer før det blir skadelig. 

Jeg anbefaler kvartalsvise kontroller av vitamin-status for å sørge for å ha så godt immunforsvar som mulig, og for å ta kontroll over egen helse. Hjemmekontroller fra Tigeni!

C-vitaminer er også ekstremt viktige for immunforsvaret. Vi har vel alle hørt om C-vitaminsjokk når vi blir forkjøla? Det er ikke bevist at det hjelper i det hele tatt, men det er godt å føle at man har gjort noe.....
Det som er mye bedre er å gjøre litt hver dag. Daglige C-vitaminer er viktig for immunforsvaret og det kan du ta hver dag uten at det blir for mye når du bruker et tilskudd som er laget av mat. 

Mange tusen mennesker og meg selv inkludert bruker en frukt-drikk laget av en spesiell sort Goji-bær som er fulle av C-vitaminer hver dag, og har gjort dette siden høsten 2018, og har siden dette holdt meg mye friskere. I tillegg har jeg fått en fantastisk energi og et overskudd jeg ikke har hatt siden jeg var ung. 

Cecilie Brun: "Jeg har blitt helt avhengig! Føler meg i såååå mye bedre form!"

Lise Apalnes: "Daglig dose med denne drikken er et must for å mestre en hektisk hverdag som sykepleier og småbruker. Den gir meg overskuddet jeg trenger og styrker prosessene i kroppen min så jeg kan holde meg aktiv hver dag!"

Denne drikken inneholder i tillegg til C-vitaminer, B1, B2 og B6 , samt en haug med A-vitaminer som er bra for øyehelsa vår. I tillegg blir den basisk i tarmen, dvs den gjør tarminnholdet vårt mer lettfordøyelig og at kroppen vår blir mindre sur. I starten er det en kraftig detox som skjer for mange, og så begynner man å føle seg mer energisk eller sterkere. 

Tilbake til deg som IKKE har en mage som fungerer optimalt, og som IKKE har et optimalt kosthold....du må ihvertfall ta tilskudd så magen blir i form. En tarm i ubalanse betyr et immunforsvar i ubalanse fordi 70% av immunforsvaret vårt blir styrt av tarmen.....

Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!


0 Comments

Leave a Comment