Hvordan kan du ta bedre vare på deg selv i en travel hverdag?
Mange familier lever med stramme budsjetter nå, og stramt tidsskjema, og det kan virke uoverkommelig å finne tid til å ta vare på seg selv innenfor døgnets 24 timer. 

Ifølge sosiale media så er alle andre superflinke til dette, det postes bilder og filmer og alle smiler og kjøkkenet er ryddig og mamma er ute og jogger. 

Husk at ALLE rydder den kjøkken-benken de tar bilde av, de jogger ikke samme dag som de baker, og de tar mange bilder av samme joggetur/skogstur så det virker som det er dagligdags. 

De aller fleste av oss strever med akkurat det samme hver dag, nemlig å få tiden til å strekke til og rekke og lage sunne måltider og trene og slappe av. 


Skyhøye forventninger, alle andre poster så fantastiske storyer og bilder, noen ganger får man lyst til å grave seg ned i sanda fordi bildene vi tar ikke er så fantastiske, maten vi spiser ser ikke sånn ut som de andres mat, og ungene skriker og hyler mer enn alle andres unger føles det som.


For det første:

Ta ned forventningene mange hakk!

Velg ett eller flere av disse punktene og fokuser på sannheten i det!


1. Finn minst 3 ting hver dag å være takknemlig for! Gjør dette til en vane, men du skal også kjenne på følelsen av HVORFOR du er takknemlig. 

2. Gjør noe hver dag som bare er for deg selv, og ikke for resten av familien!

3. Unn deg alenetid, bittelitt hver dag. Om den så bare er i badekaret før noen våkner, eller etter at alle andre har lagt seg, 10 minutter kan du spandere på deg selv. 

4. Ikke ha som mål å lese alle bøkene du ikke rakk å lese i fjor, kjøp deg et ukeblad istedenfor, og løs kryssordet i det. 

5. Avtal med venner som har jevnaldrende barn, eller familie, om å ha barna på overnatting innimellom slik at dere alle får en helg uten barn av og til.

6. Kanskje det aller viktigste!
Lær deg å si NEI! 
Hvorfor? 
Fordi hver gang du sier JA til noe så sier du NEI til noe annet som kanskje egentlig er viktigere for deg. Sier du JA til overtid, så sier du samtidig NEI til tid med familien....


Husk at dersom du ikke setter av tid til deg selv og til å lade dine egne batterier så kan du risikere å gå tom en dag, og det er ikke moro! 


 
Ønsker du deg en ekstrajobb? Noe å spe på inntekta med? Sjekk denne linken!

Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!

Er du interessert i å få en bedre hverdag? Sjekk mitt onlinekurs for deg med fibromyalgi og andre helseutfordringer. 

For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

0 Comments

Leave a Comment