Sliter du med angst?
Angst

Vi opplever det av og til som en naturlig reaksjon på stress og fare. Men dessverre lider mange av kroniske angstrelaterte lidelser, og opptil 70% tilstår at de føler seg engstelige på daglig basis. Når angst blir en daglig kamp, kan det påvirke livskvaliteten og til og med helsen din. Hvis bekymring og stress forstyrrer livet ditt, bør du vurdere disse naturlige måtene å bekjempe angst på.

Eliminer koffein.... WHAAAAAAT????

Koffein stimulerer hjernen til å frigjøre gledehormonet dopamin. Over tid kan dette forårsake en serotonin-utarming, som igjen kan føre til
 depresjon. I tillegg forårsaker koffein en frigjøring av stresshormonet kortisol. En kortisolbølge kan forårsake nervøsitet og følelser av nervøsitet og angst. Vurder å erstatte den koppen kaffe med urtete....spesielt på kvelden.

Øk magnesiuminntaket

Magnesium er et beroligende mineral som hjelper hjernen vår til å takle frykt, angst og nervøsitet. Symptomer på 
magnesiummangel inkluderer paranoia, angst, depresjon, forvirring, sinne, nervøsitet, søvnløshet. Magnesium tømmes raskt i tider med stress, så det er viktig å supplere Mg i tider med økt stress eller bekymring.

Meditere

Meditasjon oppmuntrer til oppmerksomhet og dyp pusting, to øvelser som kan redusere engstelige tanker og følelser.
Mindfulness hjelper deg til å konsentrere deg om den indre funksjonen til muskler, nerver og blodkar, som til slutt normaliserer fysiologisk respons på miljøet.
Det eldgamle rådet, "pust dypt inn", kan være mer fordelaktig enn du tror. Studier viser at dyp pustepraksis faktisk reduserer angst og øker positive tanker.


Hopp over kveldsglasset med vin

Som et depressivt middel reduserer alkohol den naturlige produksjonen av lykkehormonet serotonin. 
Studier viser at alkoholforbruk direkte påvirker funksjonen til hypothalamus-hypofyse-binyreaksen (eller HPA-aksen) i hjernen. HPA-aksen styrer kroppens reaksjon på stress og til slutt reguleringen av kortisol. Selv bare en enkel drink kan forstyrre denne prosessen og forårsake en økning i kortisolnivået.


Søvn

Søvn påvirker ikke bare hjernens funksjon, humøret og din fysiske helse, det er også en viktig bidragsyter til å håndtere stress. Mangel på søvn øker konsentrasjonen av stresshormonene kortisol, adrenalin og noradrenalin. På denne måten betyr mangel på søvn at vi ikke bare er mindre dyktige til å håndtere stress, men vi er også mer utsatt for å bli stresset. Og det å være stresset påvirker også søvnen vår. For å lære mer om søvn og stress, sjekk ut dette innlegget: Får du ikke sove?.

Inhaler essensiell olje


På grunn av måten luktesansen vår samhandler med amygdala-delen av hjernen, har aromaer en direkte innflytelse på følelsene våre. Mange essensielle oljer har naturlige kjemiske bestanddeler med 
angstdempende (anti-stress) egenskaper. Disse bestanddelene kan hjelpe deg med å frigjøre negative følelser, fjerne frykt og fremme avslapning. Tallrike studier viser effekten av essensielle oljer for å lette stress og angst. Lær mer om essensielle oljer. 

Stabiliser blodsukkeret


Blodsukkernivået er direkte knyttet til kortisol. Når du opplever stress eller angst, frigjør kroppen din kortisol. Når dette skjer, reagerer kroppen med en kjemp-eller-flykt-respons og en flom med glukose for å gi en umiddelbar energikilde til store muskler. Kortisol hemmer også insulinproduksjon for å forhindre at denne glukosen lagres. Dette er en ond sirkel. Å konsumere mat med sukker, øker blodsukkeret og kan forverre denne prosessen ytterligere. Når blodsukkernivået stabiliserer seg, følger kortisolproduksjonen etter.


Skriv det ned


En måte å håndtere overveldende følelser som angst på er å finne sunne måter å uttrykke seg på. Dagbokskriving kan være et nyttig verktøy for å håndtere din mentale helse. Å skrive dagbok gir en følelse av kontroll og kan hjelpe deg med å håndtere symptomene dine ved å hjelpe deg med å sette ord på frykt, bekymringer og interne kamper. Det gir også en mulighet til å identifisere negative tanker og bevisst fokusere på positive tanker og takknemlighet i stedet.

Latter


Det er vanskelig å føle seg stresset når du ler. Latter får kroppen til å 
frigjøre endorfiner. De behagelige og beroligende effektene av denne endorfinfrigjøringen kan bidra til å redusere følelser av angst. Som en ekstra bonus, i tillegg til å lindre stress, øker latter også immunforsvaret.

Trening


Trening er en av de beste naturlige måtene å bekjempe angst og stress på. 
Studier viser at mennesker som trener regelmessig, har mindre sannsynlighet for å lide av kronisk stress og angst. Når du føler deg for stresset eller engstelig, kan du prøve å presse inn bare noen få minutters trening daglig. Det gagner ikke bare din fysiske helse, det gjør også underverker for din mentale helse.

Har du noen tips og kommentarer? 

Du er velkommen til å dele i kommentarfeltet. 


Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar! 

For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal! Sørg for å klikke på abonner på kanalen min, det er helt gratis og uforpliktende.

Liker du bloggene mine?
Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!


0 Comments

Leave a Comment