6 vaner jeg ikke kan leve uten

6 vaner jeg ikke kan leve utenVi mennesker er noen vanedyr, det sies at uten vanene våre så sliter vi med å finne vår plass i tilværelsen. Vårt selvbilde vil også prege hvilke vaner vi holder fast på. Sier vi til oss selv at vi er noen sofagriser vil det være svært vanskelig å endre denne vanen og komme seg ut og trene…


SÅ dersom du har noe du tenker er en uvane (hvem har vel ikke det) så må vi se på selvbildet vårt omkring det emnet. Før vi kan endre en dårlig vane, må vi endre et dårlig selvbilde og fortelle oss selv at vi allerede er slik vi ønsker å bli ved å endre den vanen…..


Mine 6 vaner jeg ikke kan leve uten er vaner jeg er ok med. Ikke alt er like sunt kanskje, men det er med på å gi mitt liv et mønster, en mening, en rytme….


 1. Kaffekopp på morgenen
  Dette har jeg prøvd å slutte med, men motivasjonen er liksom ikke til stede fordi jeg skjønar ikke hvorfor jeg skal slutte med det. Litt kaffe er sunt ifølge ekspertene, men så har jeg noe reumatisme, og da er ikke kaffe så sunt…så da møter jeg meg selv på halvveien, og innvilger meg en kopp kaffe! Ikke mere, jeg drikker ikke kaffe resten av dagen.

 2. Sitronvann på morgenen
  Dette er bare sunt, og det hjelper kroppen med å kvitte seg med giftstoffer, det er en slags detox. Tidligere brukte jeg en sitron jeg presset, nå bruker jeg 2-3 dråper essensiell olje. Det går mye raskere, og de er økologiske og veldig potente.

 3. Å dusje på kvelden før jeg legger meg
  Altså dersom jeg ikke får dusja så sover jeg dårligere. Jeg veit det er helt teit, men sånn er det. Har gjort det i såååå mange år, og tenker å fortsette også. Gruer meg til jeg blir gammel og får tilbud om dusj en gang annahver uke…..skrekk!

 4. De største glassene i kjøkkenskapet må stå til høyre i skapet
  Skikkelig teit, men sånn har jeg det altså inni hodet mitt. Det må være et system så jeg slipper å tenke… og jeg blir skikkelig stressa når systemene mine rotes til.

 5. På vinteren elsker jeg å sove på gulvet foran peisen
  De fleste av oss blir trøttere på vinteren, og det blir jeg også og da elsker jeg å hvile på gulvet foran peisen etter at jeg har tent opp der etter jobb.

 6. På sommeren elsker jeg å være ute på brygga mi
  Jeg sover gjerne litt i sola (om den ikke er for sterk)
  Jeg lager mat ute, vi spiser ute og vi sitter ute på kveldene såfremt det ikke bøtter ned. Jeg gruer meg alltid til sommeren er over og det blir for kaldt til å sitte ute. 
  Jeg bader daglig fra starten av juni til slutten av august. 
Forskning viser at den største forskjellen på de som er misfornøyd med seg slev og livet, og de som er fornøyd med tilværelsen ligger i de vanene de har tilegnet seg. Gode vaner er nøkkelen til suksess, mens dårlig vaner gjør oss misfornøyde med oss selv.


Vaner er ikke medfødte, de kommer av sosial læring og erfaringer. Vi etablerer vaner over tid, og de bidrar til at vi slapper av. Det er en måte å spare krefter på.


Hvilke vaner kan ikke du klare deg uten? Fortell meg, jeg vil gjerne vite det. Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!


For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!0 Comments

Leave a Comment