7 fordeler med Yoga
Yoga har blitt mer og mer vanlig fra 90-årene og frem til vår tid, men det har jo faktisk vært praktisert i over 5000 år!
Utøvere over hele verden forteller om hvor fantastisk Yoga er både for den mentale helsen vår, og for de mange fysiske utfordringer som vi mennesker kan ha, og det er all grunn til å snakke varmt om Yoga. (Innlegget inneholder reklame for Onlineyoga.no)

Den gode nyheten er at du trenger ikke være noen ekspert Yogi for å nyte fordelene av å utføre Yoga. La oss se på noen av fordelene med Yoga som kommer i tillegg til det å kultivere mindfulness og avslapning.

 1. Hjelper mot ryggsmerter! 
  Trening og øvelser kan redusere og/eller fjerne ryggsmerter helt, men forsiktige øvelser for å øke fleksibiliteten, slik som ved Yoga kan utføre mirakler for en vond rygg. Yoga har vist seg å gi mirakuløse resultater for mennesker med kroniske korsryggsmerter bare etter noen få måneder med øvelser. Har du ikke kroniske ryggsmerter? Du kan fremdeles nyte fordeler av yogaens øvelser for å strekke ryggsøylen.

 2. Kan hjelpe med fertilitet
  Stress i kroppen kan føre til mange problemer. Det har vist seg at stress også påvirker mulighetene for å bli gravid på en negativ måte, og da er det fint å ha Yoga til hjelp. Alle kan gjøre litt Yoga, og det reduserer stresset i kroppen dramatisk etter kort tid. Når kvinner gjørYoga, kan de avstresse, det åpner energi-kanaler som kan øke sjansene for en unnfangelse. Yoga kan også øke blodgjennomstrømninge til våre reproduktive organer slik at organene er maksimalt klare for å gjøre jobben sin. 

 3. Forebyggende mot hjerteproblemer
  Selv om Yoga ikke er kardio-trening, kan det være utfordrende nok for kroppen. Yoga ber kroppen komme i balanse, og mens den gjør det økes fleksibiliteten og styrken. Når den gjør det, økes samtidig kroppens evne til trening. Dersom du strever med å ha fysisk styrke og pust til å trene hardt, kan du bruke Yoga for å øke kapasiteten på en måte som ikke belaster kroppen din, slik at du etter hvert kan klare å trene kardio-relatert trening også. 

 4. Minsker Astma-symptomer
  Yoga hjelper deg med å puste dypere når praktiserer Pranayama. Pranayama er en essensiell del av yoga som kan bidra til å bedre astma-symptomer.

 5. Hjelper mot artrose
  Noe av det verste du kan gjøre mot deg selv når du har artrose er å sitte stille. Å være i konstant bevegelse er best for mennesker med artrose, og Yoga er en myk treningsform som er suveren ved slike utfordringer. Lider du av Rheumatoid Artritt? Tror du at du ikke kan drive med Yoga da? Feil! 
  De fleste Yoga-former bruker klosser, tau, stoler, bolstere og andre hjelpemidler for å tilrettelegge for kropper som har begrensinger. Hvis du bare fortsetter å øve, vil du oppleve at du blir mykere og får mindre smerter etter hvert.

 6. Fremmer guddommelig kontakt
  Yoga er en tanke-kropp-øvelse, så det vil øke vår kontakt med vårt indre/det guddommelige/det åndelige eller hva du velger å kalle det. Når vi klarer å få hjernen vår til å bli stille, kan vi høre de dypeste beskjedene fra vårt innerste inne, eller fra det guddommelige om du vil. Kanskje har du noen spørsmål om ditt neste skritt på din spirituelle vei, eller du føler at det er noe nytt du skal lære, da kan den meditative delen av Yoga hjelpe deg videre på veien og åpne opp for deg så du får kontakt med ditt innerste jeg.

 7. Forbedrer hukommelsen
  Yoga er like supert for hjernen som for kroppen. Når vi øver Yoga, slipper vi fysiske spenninger og dette vil redusere stress. Når vi reduserer stress er det lettere å huske detaljer, tanker og samtaler, noe som altså er det samme som å gi oss selv en boost i hukommelse! Hvem trenger ikke det?
Hva gjør Yoga for deg? Jeg elsker å høre hvordan Yoga har endret menneskers liv! 

Liker du denne informasjonen? Da vil du ELSKE min guide til større velvære! Sjekk den her!


Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!

For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

0 Comments

Leave a Comment