Dyrke fred i hjemmet
Dyrke fred i hjemmet 

Har du kjent på følelsen av uro når du skal sette deg ned litt?

Den følelsen som gjør at du ikke helt klarer lande baken nedpå stolen eller sofaen, du er nesten i ferd med å sprette opp igjen før du har landa…

Spesielt når man har småunger, da er det alltid noe som burde vært gjort for lenge siden.

Hva gjør du for å kunne slappe av med hele deg?
Selv om mange oppgaver fortsatt ligger uløst?

Jeg var så stresset i så mange år at fysioterapeuten jeg gikk til en periode sa til meg at jeg skulle sette meg ned på stolen.
Jeg satte meg… 
"sett deg helt ned!" sa hun. 
«jeg sitter» svarte jeg. 
«Nei, du sitter ytterst på kanten og bare halebeinet er nedpå….rompa di skal siiiiige ut til sidene, ikke lande i en spiss nedpå stolen»!

Kjenner du deg igjen? Ligger du også 10 cm over lakenet når du legger deg på kvelden? Klar til å sprette opp i tilfelle noen roper «MAMMA»

Dette er veldig vanlig, tro meg! Men det er ikke sunt.

Du må ta litt av tiden din tilbake nå, du kan ikke vente til ungene er store, ellers kan du bli syk. Helt sant, når vi aldri setter oss selv først, slutter vi å kjenne hvordan vi egentlig har det, og da kommer det ene etter det andre snikende innpå oss.

Jeg har noen helt konkrete og enkle råd å starte med.

 1. Lag en liste over 5 oppgaver du skal gjøre hver dag. 
  Helt konkret liste, og kryss ut når du har gjort de. 
  Dette er ikke å lage mat eller vaske klær, men alle de ekstraoppgavene vi bestemmer oss for å gjøre som stresser oss. 

  Klarte du ikke alle i dag? Klapp deg selv på skudra og si «Well done!» og så fører du de andre videre til i morgen. 5 totalt hver dag. Ikke mer, det skal ikke hope seg opp!

 2. Når du blir så sinna at du føler du revner: 
  Det skjer med alle! Har du hus med hage? Gå ut i hagen og gå en runde. 
  Har du leilighet, gå ut i gangen og gå opp og ned trappa noen ganger. 
  Har du småunger, sett de i lekegrinda imens! 
  Har du ubrukelig gubbe? Sett ham i lekegrinda! Neida, men si at du bare må puste litt alene! 

 3. Likte du å høre på musikk før du fikk barn, men nå er du bare redd for å vekke ungen/e, for å ikke høre om de gråter. 
  Spill musikk i bilen! Sett på ungene hørselsvern, spill høy musikk og syng med. Ungene kommer til å elske det etter hvert! 
  Kjører du ikke bil, sett på deg øretelefoner og spill musikk når du går tur, støvsuger eller gjør andre oppgaver. Unn deg minst en hel sang før du sjekker om noen griner. De tåler å grine 2 minutter dersom du veit at de ellers har det bra.

 4. Drøm store drømmer! Tillat deg selv å drømme så hårete at du nesten blir flau av det! 
  Uten drømmene våre er vi litt fattigere, så ikke la stresset i hverdagen ta fra deg drømmene dine. 
  Du trenger ikke fortelle noen om drømmene dine, men om du vil dele de med meg i komentarfeltet under her så er det kjempekult. 
  Hadde jeg sluttet å drømme om Jugendhus med egen strand og brygge, så hadde jeg aldri bodd i det i dag. Jeg drømte om det fra da jeg var sånn 10 år....så ble jeg voksen og realitetsorientert. Det er for dyrt for meg! Så jeg sluttet å drømme om det....i mange år....så begynte jeg å drømme igjen. To år etter satt jeg i drømmehuset!
  Nå har jeg enda mer hårete drømmer. Kommenter med dine drømmer under her, så skal jeg fortelle deg om mine. ;)
På kvelden når ungene er lagt og du setter deg ned noen minutter for å slappe av er det nydelig å ha Stress Away og Frankincense i diffuseren. Eller ta Stress Away rett på håndleddene dine og nus den inn.


Dersom du er medlem  i mitt oljeteam, får du tilgang til enkle webinar og foredragsholdere innen forskjellige holistiske tilnærminger til helse og velvære som helt gratis deler noen av sine metoder med oss. 


Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan ta ansvar for din egen helse? Her er mine tre gratis tips for bedre immunforsvar!

For mine videoer om helse og velvære, gå til min Youtube-kanal!

Liker du bloggene mine? Hvis du vil ha varsel når jeg har blogget, signer her så får du varsel rett i postkassa di!

0 Comments

Leave a Comment