Hvordan finne ut om det er borreliose?
Amelia ble syk på en langsom snikende måte fra hun var bare 8 år gammel. En skoletur i skogen høsten 2012 snudde over tid oppned på livet hennes og hele familiens.

Vi fant fort ut at hun hadde et flåttbitt i bakhodet, og hun fikk en antibiotikakur sånn i tilfelle….

To måneder etter begynte legebesøkene å bli hyppige pga magesmerter. Så var det influensafølelse, gjentatte forkjølelser, smerter i armer og bein, men hun fungerte likevel greit. Ble utredet for magesmertene uten funn.

I 2017 fikk hun en mycoplasma-infeksjon og etter det ble hun ikke seg selv igjen. (Det viser seg i følge forskning at borreliosebakterier blir trigget igang av mycoplasma, Epstein Barr-virus (kyssesyke) og andre virus og bakteriesykdommer)

Vi prøvde mye forskjellig som jeg har beskrevet i bloggen tidligere, men det ble symptomlindring bare. Det norske helsevesenet så ingen sammenheng med borreliose da jeg spurte om det fordi det slo ikke ut på alle prøvene. (Selv om man får det typiske utslettet som er et bevis på at man har borreliose, så slår det ikke alltid ut på blodprøvene vi tar her)
Blodprøvene vi tar her er altfor dårlige!

Jeg fikk til slutt tips fra en annen mamma om at jeg burde sende blodprøver til et laboratorie i USA. 
Nå har jeg selv blitt en kontaktperson i Norge for dette laboratoriet slik at jeg hjelper andre til å få tatt disse prøvene. Kontakt meg om du vil teste deg eller en i familien. 

Her er en forskningsartikkel som diskuterer forskjellene på måter å teste for borreliose. 

Testing for borreliose


Vi gjorde testinga like før jul 2021 og fikk svar i romjula.

Det er en pakke man bestiller der man testes for flere forskjellige bakterier. Mange flere enn man testes for i Norge.
Man bestiller de testene som anbefales og betaler på forskudd for å få pakken tilsendt med fedex. 

Testene er enkle, bare noen dråper blod fra en fingertupp på et ark. God beskrivelse i pakken. Så skal denne sendes tilbake med fedex. Man må opprette konto hos fedex Norge. Dette er gratis og kan gjøres via telefon eller web.

Testpakken er selvsagt på engelsk. Be om hjelp av noen du kjenner dersom du syns det er vanskelig, eller ta kontakt med meg så kan jeg bistå via web om du bor langt unna.

To uker etter at pakken er returnert foreligger svaret på en webside du har fått innlogging til. Å forstå svaret kan være utfordrende i starten, jeg kan hjelpe deg med dette også.

Så kommer det til å velge behandling dersom testen er positiv. Da anbefaler jeg å kontakteSt.Lukes cliniq i Gdansk. Flere der snakker norsk og de er profesjonelle.
Legene der samarbeider med en verdensomspennende frivillig organisasjon som forsker på borreliose. Behandlingene de tilbyr er oppdaterte og de bruker mye naturmedisin i tillegg til antibiotika, varmeterapi, oksygenterapi, SOT og ozonterapi blant annet.

Borreliose eller co-infeksjoner etter borreliose er et enormt problem verden over og når man er syk av dette så er det liten sannsynlighet for å bli frisk «av seg selv».

Og behandling koster penger du kanskje ikke har, men det er ikke billigere å være syk resten av livet heller.

Jeg planlegger å starte et fond eller stiftelse for borrelioseoffer.


Dersom du kjenner noen som har ressurser vi trenger eller kunne trenge informasjonen jeg deler, så del gjerne denne blogposten videre.

Vil du ha varsel neste gang jeg skriver en artikkel om Amelias behandling eller borreliose?

Hvis du allerede har fått beskjed trenger du ikke klikke på denne igjen.

0 Comments

Leave a Comment